sâmbătă, 22 iunie 2019

Bucureștiul, locul 1 în topul mondial al ping-urilor scăzute

Cunoscuta platforma de măsurare a vitezelor speedtest.net a publicat un top al orașelor cu cel mai mic timp de răspuns la ping (latență), un parametru foarte important pentru jucătorii online. Puteți juca de oriunde există o conexiune la internet. Dar dacă sunteți în general foarte competitivi, este bine să jucați printr-o conexiune cu ping mic și viteză rapidă de internet.

Speedtest.net examinat în februarie 2019 vitezele din 35 de orașe cunoscute pentru evenimentele de e-sport, conferințe și alte evenimente de gaming, companii de jocuri și multe altele, care beneficiază de un ping foarte bun.

Pe primul loc s-a situat București, capitala României, care este a fost declarată "casa ping-urilor super-scăzute, cu o viteză de descărcare rapidă ca fulgerul și cu o cultură a jocurilor înfloritoare". De la Bucharest Gaming Week 2019 (care include Campionatul CS: GO Europa de Sud-Est și Turneul Național FIFA) până la dezvoltătorii locali de jocuri, Bucureștiul este un loc minunat pentru un jucător online.

Următoarele cinci orașe cu cele mai mici ping-uri sunt toate în Asia. Hangzhou din China este pe locul al doilea, cu un ping mic și viteze de download de clasă mondială. Acest oraș este atât de devotat jucătorilor săi, încât a inaugurat în anul 2018 un "mini-oraș" al jocurilor, în valoare 280 milioane dolari și planifică 14 noi arene de e-sporturi, care se vor lansa înainte de anul 2022.

Pe locul al treilea este Chengdu, tot din China, care are un ping la fel de scăzut ca primii doi clasați și este una dintre cele două locații gazdă din China pentru Confederația Mondială a Jocurilor Mobile (GMGC). Atât Hangzhou, cât și Chengdu, sunt deținători de franciză în The Overwatch League.

Locul al patrulea este ocupat de Singapore, gazda celei de-a 5-a Conferințe anuale a Annual GameStart Convention (în octombrie 2018). Singapore a avut un ping ușor mai lent decât primele patru orașe, dar cea mai rapidă viteză de descărcare din toate orașele.


Coreea de Sud deține orașele de pe locurile 5 și 6: Seongnam-si și Incheon. Un oraș satelit al Seul, Seongnam-si se mândrește cu Pangyo Techno Valley (un Silicon Valley al Coreeei) și cu numeroase companii de dezvoltare a jocurilor. Este un oraș cu un ping de 9 ms. Deși ping-ul orașului Incheon a fost puțin mai lent, de 12 ms, jucătorii se pot consola cu League of Legends World Championship din 2018, care a avut loc la Stadionul Munhak din Incheon.

Pe locul șapte, Budapesta din Ungaria este orașul care a găzduit în anul 2018 primul său mare eveniment de e-sport: V4 Future Sports Festival. Un ping de 12 ms transformă capitala Ungariei într-un concurent puternic în topul mondial al ping-urilor scăzute.

Malmö din Suedia este numărul opt, cu o viteză medie de download ușor mai mică. Dar este orașul unde se află sediul Massive Entertainment, creatorii seriilor Tom Clancy’s The Division, Far Cry 3, Assassin's Creed: Revelations și multe altele.

Vancouver din Canada s-a clasat pe pozitia a noua, cu un ping de 12 ms. Vancouver găzduiește numeroase companii care produc jocuri, inclusiv sediile canadiene ale Nintendo și EA (Electronic Arts).

În top a mai fost incluse orașe precum Shanghai din China și Moscova din Rusia, având un ping de 12 ms. Shanghai va găzdui International Dota 2 în 2019, în timp ce Moscova este cunoscută pentru Epicenter.

Absente din lista sunt mare parte din orașele din America de Nord, din cauza ping-urile mari. Orașele din America de Sud au de asemenea ping-uri mari, dar și viteze mici la internet. De exemplu, Los Angeles este pe locul 27. São Paulo din Brazilia ocupă cel mai bun loc din America Latină, find clasat pe locul 23 la nivel mondial.


7 comentarii despre subiectul „Bucureștiul, locul 1 în topul mondial al ping-urilor scăzute”:
Anonim

Tabelul acela arara cele msi tari viteze internet pe plan mondial, iar Romania este in primele 5

Anonim

Tabelul e in ordinea ping-ului, priveste mai atent, nu in ordinea vitezei. Viteza e al doilea factor de departajare, in caz ca ping-ul e la fel. La jocurile online conteaza mai mult ping-ul si mai putin viteza in MB/s, de aceea orasele din tabel sunt ordonate dupa ping. Dupa cum se observa, Bucurestiul, chiar daca e primul la ping si orasul cu cel mai bun ping din Romania, totusi nu se mai claseaza pe primul loc in lume la viteza de net, deoarece ne-au depasit alte tari. Important e ca Bucurestiul ( atentie, Bucurestiul, NU ROMANIA ) a ramas primul la ping bun in lume, tot ce ceva bine.

Dany80

Unii nu isi prea dau seama ca daca vrei sa incarci o pagina de website mai repede, pingul e la fel de important ca viteza la net sau chiar mai important. Daca ai ping de 200 ms sau si mai prost, si ai de incarcat o pagina web cu 100 de resurse, trebuie sa astepti doar dupa pinguri 20 secunde. :) Nici nu mai conteaza ca ai net de 1 Gigabyte/s. Iar altul care are net de 100 MB/s, dar ping de 10 ms, va astepta pentru raspunsurile la solicitarile de incarcare a aceleasi pagini de 20 de ori mai putin, deci doar o secunda, caz in care pagina se va incarca mai repede decat la cel cu net de 1GB, dar ping super prost.

[Sly]

@Danny80: Browserele actuale folosesc conexiuni paralele, deci teoria ta in practica nu se adevareste.

Anonim

Sky, nu e așa... Daca siteul nu oferă posibilitatea de conexiuni paralele, cu fișiere sau imagini in hostinguri diferite, și 90 procente din siteuri nu oferă, atunci e cum zice Dany.

Anonim

ce astea sunt pinguri ,eu al am 2

Anonim

E vorba de media aritmetică per oraș, nu ai înțeles?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile