marți, 13 august 2019

Licență audiovizuală prin satelit pentru Radio Guerrilla TV din București

S.C. RADIO GUERRILLA SRL Bucureşti a solicitat în cadrul ședinței CNA de marți, 13 august 2019, o licență audiovizuală prin satelit pentru televiziunea Radio Guerrilla TV din București. Solicitarea a fost aprobată în unanimitate.

Formatul tematic al televiziunii va fi muzical. Mai exista 13 servicii cu aceeași tematică în România. Zona de difuzare va fi națională, iar rezoluția va fi SD (Standard Definition). Producția proprie va fi de 41,2%, iar producțiile de la alți producători vor fi în procent de 58,8%. Programele de informare vor fi în procent de 8,9%, cele educative în procent de 13%, iar programele culturale în procent de 9,5%. Producțiile europene vor fi în procent de 50%, cele românești în procent de 30%, iar cele europene create de producători independenți vor fi în procent de 25%.

Investiția estimată va fi de 265.380 dolari. Finanțarea va fi asigurată prin contracte de leasing, iar dacă nu se vor putea încheia, se va urmări încheierea unor contracte de factoring sau asociații vor credita firma. A fost prezentată și platforma tehnică. precum și lista echipamentelor. Societatea mai deține 12 licențe pentru radio, cu denumirea de Radio Guerrilla.

"Ne-am gândit că e un pas firesc pentru Guerila să se extindă și sa ajungă la mai mulți oameni sau la aceeași oameni, dar prin mai multe forme de comunicare. Avem 400.000 oameni care ne ascultă săptămânal în țară. Este păcat ca multe dintre programe să fie transmise doar la radio. Sunt multe programe cu invitați, multe programe cu cântări live, avem cele mai multe emisiuni culturale, emisiuni prin care amplificăm muzica românească, muzica independentă. Avem emisiuni de știință, de psihologie și emisiuni pentru liceeni. Avem cel mai bun conținut și e păcat să nu avem invitații de marcă de la radio și la televizor, în niște producții care nu vor fi oglindirea radioului. Deci nu vom monta trei camere video în studioului radioului ca să transmitem pe Radio Guerrilla TV, ci vom prelua elemente din emisiunile Guerrilla FM, amestecate cu muzică românească și cu videoclipurile muzicii pe care Guerrilla o difuzează (și pe care nu o transmite nimeni altcineva) și vom face un post de televiziune practic independent de Guerrilla FM. Noi nu ne permite sa transmitem radioul pe televizor, deoarece radioul are această aură de mister. Dacă noi am prelua programele Radio Guerrilla FM toată ziua, ar pierde și radioul. Vom prelua doar bucăți din emisiuni, când avem cântări live, când avem invitați foarte buni, când avem trupe. Acestea sunt elemente care crează și conținut video. Aceste elemente le preluăm și le mixăm cu clipuri din zona noastră culturală, le mixăm cu producții și interviuri realizate în afara radioului,inclusiv voxuri pe stradă. De exemplu, în fiecare zi, de luni până vineri, la noi în studio vine o trupă românească. Pe acești oameni îi transmitem live, iar concertul acesta de o ora îl vom transmitem în direct la tv. După ce se termină concertul, pe tv intră emisiunea următoare. Dar noi păstram oamenii din trupă în studio și continuăm cu un material, documentam povestea concertului lor. Aceste materiale se montează și se difuzează ulterior la tv. Alt exemplu: Sorin Badea realizează o emisiune științifică și are ca invitat permanent o doamnă care își susține doctoratul în străinătate. Are o intervenție la radio de 10 minute, deoarece atât permite dinamica FM, dar rămâne și dezvoltam subiectul pentru tv", a explicat unul dintre reprezentanții Guerrilla.

"Există un gol pe nișa noastră: nișa noastră nu este reprezentată pe tv. Unele dintre celelalte posturi de radio au declinări tv, au un playlist în concordanță cu politica lor muzicală. Dar nișa reprezentată de noi, validată de 400.000 ascultători săptămânal, nu are un produs tv pe gustul acesteia. Practic, am creat un set de programe pe gustul nostru, programe cu care cred că ajungem la foarte mulți ascultători. Ei au nevoie de astfel de programe, de aceea cred că există un loc pentru astfel de programe în grilele cabliștilor. Avem ceva de spus și cred că facem bine. Grupul țintă al televiziunii va fi același cu cel al Radio Guerrilla: noi avem un public principal de 25-35 de ani. Dar avem de 15 ani cel mai bun grup demografic din punct de vedere al studiilor superioare, oameni activi 100%. Percepția poate e subiectivă, dar e confirmată de statisticile demografice. Avem o ștachetă și un anumit tip de muzică. Nu este muzica pe care o puteți vedea și auzi la celelalte posturi de televiziune, care seamănă foarte mult între ele. Noi am avut întotdeauna trupe independente românești, pe care le-am ridicat și ajutat. Anul acesta am fost radioul festivalurilor, am fost la toate festivalurile mari cu un studio de radio prezent acolo. Ajutăm acest fenomen, avem în echipa Guerrilla artiști care cântă. Dar nu va fi difuzată doar muzică, ci vor fi pe tv emisiuni declinate din programele noastre de la radio și astfel vom avea același grup demografic de ascultători. Acest grup ne va urmări și la tv. Dacă nu aveau un motiv până acum să urmărească programe la televizor, de acum vor avea. Eu cred ca e un pic prea puțin folosită această nișă. Nu îl considerăm un post strict muzical, vrem să oferim mai mult, să creăm o nouă modalitate de consum", au mai explicat reprezentanții Guerrilla.

"Noi am folosit denumirea de Radio Guerrilla Tv șu nu Guerrilla Tv din rațiuni de marketing: marca noastră este Radio Guerrilla. Astfel, publicul va știi din prima despre ce este vorba. Dacă spui Radio Guerrilla TV, cel puțin în prima fază, spui din prima despre ce este vorba. Noi nu avem resurse imense, o putere de marketing cum are un trust media în toată puterea cuvântului, care are integrat și tv. Probabil peste 6 luni vom renunța la prefixul Radio, iar radicalul va Guerrilla, însoțit de Tv. Am înregistrat deja la OSIM marca Guerilla Tv. Sperăm că vom lansa televiziunea în 6 luni. Lucrurile sunt destul de avansate. Am bugetat, am găsit furnizori", a explicat unul dintre reprezentanții Guerrilla.

"Văd ca aveți o investiție rezonabilă, spre deosebire de alții, dar atrage atenția formatul de difuzare SD. În 2019, SD?! Între SD și HD, diferența de preț la echipamente este destul de mică, mai ales pentru ce veți produce dvs. Target-ul dvs. principal este publicul cu vârsta de 25-35 de ani. Păi persoanele respective, dacă nu au ultimele modele de telefoane, nu sunt mulțumite. E decizia dvs, dar niciodată în 2019 nu aș lansa o televiziune SD, în special pentru target-ul dvs", a remarcat unul dintre membrii CNA.

"Există o diferență de cost la transmiterea semnalului prin satelit între SD și HD. Noi ne întindem cât ne ține plapuma. Noi investim aici din ce am făcut profit în anii precedenți. Nu am distribuit dividente, nu ne-am cumpărat jeep-uri sau altceva. Vrem să ne dezvoltăm. Vrem să cream ceva românesc, în care sa ne oglindim noi așa cum suntem. Pentru noi nu este o afacere în primul rând, ci este ceva ce facem cu sufletul. Ne dă și de mâncare, e foarte bine", au răspuns reprezentanții Guerrilla.

"Diferența dintre HD și SD nu este mare la costuri, va contrazic. E decizia dvs, dar eu nu as proceda astfel. Pentru a emite în HD, veți utiliza aceleași lumini, același studio, același echipamente de sunet. Aproape totul este același, doar camerele video, mixerele și echipamentele de emisie trebuie să fie HD. Veți utiliza trei camere, e 5000 euro o cameră HD bună. Atât ați bugetat o camera SD. Puteți să aveți toate echipamentele HD și să emiteți pe satelit în SD. Dar dvs. veți emite în primul rând pe cablu, unde veți putea da semnalul în HD. E vorba de costul pe satelit? Dar de ce sa emiteți prin satelit? Puteți trimite semnalul în țară prin fibră. Nici nu vă trebuie satelit. La un moment dat (deja SD-ul e istorie din 2007), veți dori echipamente HD. Pe cele SD nu vi le mai cumpăra nimeni. Mai bine puneți 2 lei acum decât să pierdeți 10 lei peste un an sau doi. Eu nu ma uit la SD. De ce sa îmi stric ochii, când sunt canale aici în țară care sa văd foarte frumos în HD?", au mai explicat reprezentanții CNA.

"Deoarece am pornit de la zero acum câțiva ani, și am lansat radioul cu cateva zeci de mii de euro, noi suntem obișnuiți sa facem un produs viabil cu cele mai mici costuri. Asa a trebuit să începem, că nu am avut de unde. Avem inerția aceasta. Dar aveți dreptate. Vom reevalua decizia privind formatul SD", au concluzionat reprezentanții Guerrilla, care au mai explicat ca au deja un acord cu Orange pentru a fi redistribuită televiziunea Radio Guerrilla TV chiar de la lansare, iar cu Telekom există discuții avansate.


10 comentarii despre subiectul „Licență audiovizuală prin satelit pentru Radio Guerrilla TV din București”:
Anonim

Le doresc succes, oamenii par foarte motivati si pasionati. Dar mi se pare ca ei nu stiu prea bine cum se consuma televiziunea. Sa transmiți in 2019 in SD si nu in HD e exact cum ai transmite in 2019 radio mono si nu stereo. Altii aspira in tv la 4K si in radio la sunet 5.1 sau mai mare, macar HD sa fie in tv in 2019, asa cum e stereo in radio in 2019.

Dan

Nu toti au bani de Hd...Ai idee cat costa sa transmiti in format HD?

Anonim

Da, costa dublu decat SD. Deci nu e asa mare diferenta.

Anonim

SD de calitate buna e transmis la 3-3,5 MB/s, HD la 6-7 MB/s e foarte bun. Deci pret dublu in MPEG 4 sau chiar mai putin de dublu la distributie in HEVC. Diferenta e de maxim cateva mii de euro lunar intre transmisia in SD si HD prin satelit. Serios, daca nu iti permiti o astfel de diferenta, nu mai lansa o televiziune in 2019.

Anonim

Cred vor fi pe satelit doar la Orange, restul pe cablu la alti cablisti. Exista șansa sa negocieze cu Orange sa faca distributia gratis prin satelit, si poate Orange le ofera gratis redistributia doar in SD, poate acesta este motivul. Dar grosul telespectatorilor vor fi pe cablu. Pe cablu nu se plateste taxa de transmisie ca pe satelit si nu conteaza ca e HD sau SD, din moment ce cablistul accepta retransmisia. Salut interventia membrului CNA, are dreptate in sfatul sau. Salut si initiativa celor de la Guerrilla, sper sa lanseze cu bine aceasta televiziune, chiar si in standarde SD de acum 20 ani, daca nu au posibilitatea financiara de a emite in standarde HD de acum 10 ani.

Anonim

Eu cred că că fi la Digi pentru că Digi are radio guerrilla

BDorin

Va fi in format 576p cam toti care incep nu au bani de inceput si doar asa :) poate hai sa zicem un 720p dar urmeaza sa vedem

Marius

Încă un post muzical pe lângă cele 13 deja existente, pe lângă Youtube, Spotify, iTunes, Deezer și toată suita. Și în format SD că suntem săraci. Și cum ziceau si cei de la CNA, dacă îți pare scump să emiți în HD pe satelit, poți folosi fibra optică. Magic și Rock nu emit pe satelit și totuși sunt preluați de operatorii de cablu în HD prin fibră. Mi se pare că au dat niște explicații amatoricești. Dar e la modă acum lansarea de televiziuni în România. O fi și profitabil.

Anonim

@Marius:Magic și Rock emit ambele în HD pe satelit. Sunt în grila Orange la 31,5 Grade Est.

Anonim

Da, dar nu sunt preluate de cablisti de pe acel satelit, ci sunt preluate de pe fibra optica.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile