Focus Sat are un nou logo afișat pe websiteul oficial al operatorului. În noul logo a dispărut discul roșu care simboliza o antena de satelit, care a fost înlocuit cu elementul grafic din sigla companiei M7 Group (ce a achiziționat acest DTH Focus Sat). De asemenea, textul "FOCUS" utilizează un nou font, similar cu cel utilizat de sigla M7 Group.
În plus, acest nou font este folosit și în designul CSS al websiteului focussat.ro. Noul logo este utilizat de asemenea și în imaginile ilustrative ale pachetelor oferite de acest furnizor de servicii de televiziune prin satelit.
Noul logo mai este prezent și în footer-ul websiteului operatorului, unde se precizează explicit că "Focus sat este o marcă folosită de M7 Group S.A", iar adresa oficial mentionata este "Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxemburg".
Liberty Global a anunțat la sfârșitul anului trecut că a ajuns la un acord pentru a vinde operațiunile sale de televiziune prin satelit DTH (inclusiv Focus Sat din România) către Grupul M7. Canal + și-a anunțat în luna mai a acestui an intenția de a achiziționa M7 Group pentru suma de 1 miliard de euro. Ulterior, Canal+ a primit acordul Comisiei Europene pentru a finaliza achiziția M7 Group, una dintre cele mai mari companii independente de televiziune cu plată din Europa care operează în Benelux și Europa Centrală.
UPDATE 8 iulie 2020: Focus Sat: "Denumirea legală a companiei de care aparține brandul Focus Sat s-a schimbat în Canal+ Luxembourg S.à.r.l". Detalii găsiți AICI.
Sper sa se transforme in Canal+ Romania in curand.
Nu se transformă in Canal+, rămâne Focus Sat, din moment ce au făcut și logo nou cu denumirea Focus Sat.
Ramane de vazut ce se va intampla cu compania mama M7 Group. Daca aia este integrata si redenumita in Canal+ atunci s-ar putea si la noi sa se produca aceasta schimbare.
Brandurile cunoscute nu se schimba decat foarte rar, indiferent ca sunt integrate sau nu prin achizitie in alta companie. Daca Coca-Cola va fi cumparata de Warner Bros, Coca-Cola nu va fi redenumita ca Warner Bros Juice. Brandul unui produs foarte cunoscut e extrem de greu de crescut si ramane asa cum este cunoscut in piata din resepectiva tara, altfel ar fi o pierdere uriasa din punct de vedere financiar si o decizie extrem de ineficienta si amatoricească.
Probabil de aceea schimbarea brandului Romtelecom în Telekom a fost un fiasco uriaș, iar acum încearcă să se retragă de pe piață :-)
P.S. În Polonia Cyfra+ (apărută în 1998) și-a schimbat numele în nc+ (în 2013 prin fuziunea cu N), iar de luna aceasta a devenit Platforma CANAL+.
Schimba sigla, or sa schimbe si "preturile"
Logo este identic cu cel de la telesat.be / canaldigitaal.nl / diveo.de / hdaustria.at / tvvlaanderen.be. Practic se vede clar ca au intrat pe fir cei de la canal+ , dat fiind faptul ca si hostingul a fost migrat in afara, serverele fiind in Amsterdam.
M7 Group închide platforma de satelit germană Diveo. Ce legatura are cu FocusSAT? e aceiasi firma care i-a cumparat si pe FocusSAT
Platforma Diveo era recent lansată, din februarie 2018, deci nu cred ca avea multi abonați, asa cum are Focus Sat. Probabil avea maxim 10.000 de abonați sau nici atât. De aceea vor închide acest DTH german, nu e stilul lor sa aștepte ani de zile sa dezvolte o operațiune cu pierderi financiare anuale pe o piață extrem de performantă și concurențială, așa cum e piața de televiziune prin satelit din Germania.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.