Netflix a fost de acord să reducă în timpul crizei de Coronavirus calitatea stream-urilor sale din Europa pentru a preveni congestionarea internetului în UE din cauza traficului important efectuat de abonații Netflix în timpul utilizării serviciilor sale.
Comisarul pentru piața internă și servicii al Uniunii Europene, Thierry Breton, a solicitat anterior companiilor de streaming să ia măsuri pentru a împiedica colapsul traficului pe Internet: „Apreciem limitarea foarte promptă pe care Netflix a întreprins-o pentru a păstra buna funcționare a internetului în timpul crizei COVID19, menținând în același timp o experiență bună pentru utilizatori. Domnul Hastings (nr: Reed Hastings, CEO-ul Netflix) a demonstrat un puternic sentiment de responsabilitate și solidaritate. Vom ține legătura pentru a urmări evoluția situației împreună”.
„În urma discuțiilor dintre comisarul Breton și Reed Hastings - și având în vedere provocările extraordinare ridicate de coronavirus - Netflix a decis să înceapă reducerea bitrate-ul pe toate fluxurile din Europa, timp de 30 de zile. Estimăm că decizia va reduce traficul Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând în același timp un serviciu de bună calitate pentru membrii noștri", a explicat Netflix.
Comisia dorea de fapt ca platformele de streaming să ofere serviciile în rezoluție SD, mai degrabă decât în HD, în timpul orelor de vârf. Dacă ar fi aplicat (sau va aplica) exact această solicitare și nu ar fi făcut "doar" acest compromis de reducere a bitrate-ului, probabil abonații care plătesc abonamente Netflix pentru serviciile HD și Ultra HD ar fi fost foarte nemulțumiți de decizie.
Nu exista momentan o confirmare explicită și oficială a Netflix că modificările se aplică și România sau dacă țara noastră va fi exceptată de la regulă, grație infrastructurii bune de internet.
- Acasă
- VOD
- Netflix reduce bitrate-ul pe toate fluxurile din Europa, timp de 30 de zile, la solicitarea Uniunii Europene
vineri, 20 martie 2020
Netflix reduce bitrate-ul pe toate fluxurile din Europa, timp de 30 de zile, la solicitarea Uniunii Europene
Citește și alte articole din categoriile:
Platforme de streaming,
Stiri,
VOD
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
DIGI pregătește lansarea unui receptor media cu sistem de operare Android TV, produs de ZTE și denumit tehnic ZXV10 B866V2F sau ZXV10 B600, ...
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
Digi 24 este un post de televiziune românesc axat pe știri, cu acoperire națională și internațională. Lansat în 2012 de compania RCS & R...
-
Digi, operatorul de telecomunicații cunoscut pentru serviciile sale competitive, se pregătește să lanseze în curând serviciul de televiziune...
-
BBC Player, serviciul internațional de video la cerere (VOD) al BBC, își extinde semnificativ prezența în Europa de Sud și de Est prin lansa...
-
Într-o ofertă surprinzătoare de Black Friday, platformele de streaming VOYO și AntenaPlay au decis să își extindă opțiunile de vânzare prin ...
-
Netflix a decis să mărească prețurile abonamentelor în România, astfel încât noii utilizatori vor plăti 5,99 euro pentru pachetul Basic (în ...
-
Pe 18 noiembrie 2024, echipa națională de fotbal a României va înfrunta selecționata Ciprului în cadrul Ligii Națiunilor UEFA, la doar trei ...
Tarifele le reduc? La cati bani strang in toata lumea, niste servere le stateau in cale. Penibil. Aici se vede calitatea unui serviciu, in criza sau cand sunt multi pe el.
Gabriel, tu nu vezi că scrie că Uniunea Europeană a cerut aceasta, ba chiar mai mult, Netflix s-a chinuit sa obțină un compromis? Nu e vorba că serverele Netflix nu fac față, ci invers, serverele Netflix merg super bine și consumă o grămadă de banda din internetul din Uniunea Europeană și cei de la UE s-au rugat de Netflix și de alte servicii să mai limiteze serverele.
Sa reduca netul in vestul Europeo ca au niste retele varza. In Romania unde fibra intra in casa sa lase vitezele la fel. O fi Roamnia in Ue da' nici sa ne priveze de calitatea unor servicii ca are vestul fibra varza
Aceste sfaturi trebuie sa o adresezi celor de la UE, nu celor de la Netflix. Netflix nu are ce face, trebuie sa se conformeze solicitărilor UE.
Ba ar ave ce face, sisteaza de tot serviciile daca se respecta. Grosul banilor din abonamente vine din Sua, Canada, Asia si America latina. In ultimii vreo 15 ani le-au venit ideea sa se extinda in Europa..si uite ca n-au avut ce face..faci bine, gasesti rau.
Masura e cu dedicatie impusa de UE celor din vestul UE, ca le taiau cei din estul Europei banda la greu cu vitezele care le au la internetul fix in special. Daca as fi abonat din Romania al serviciului Netflix, m-as simți jignit si as renunta definitiv la serviciile lor. PUNCT
Nu are treaba că e netul bun in Romania, că până ajunge in Romania, streamingul Netflix trece prin alte state europene, si acolo face probleme, la trecerea prin UE până in Romania.
Si chiar daca ar muta serverele in Romania si tot continutul, mutare si teste care nu se poate face, la volumul mare de continut si hardware necesar de setat, plus cu noi contracte cu ISP-uri si instalări, mai devreme de 2-4 săptămâni, tot ar fi problema celor care utilizeaza Netflix pe alt internet decat cel prin fibra optică, mai ales cei care congestionează traficul prin dispozitive mobile.
Deci tot solutia deja adoptată, de compromis, care nu anuleaza nici streamurile la rezolutia HD, nici cele in Ultra HD, ci numai scade, probabil cu 25%, calitatea la toate, ca bitrate, e cea mai rapida, mai buna si mai usor de aplicat simultan la nivel european.
UE a declarat că participa la efortul colectiv de a sprijini companiile în continuarea activităților și de a ține cetățenii în contact prin internet în aceste perioade fără precedent. Ei au remarcat că operatorii joacă un rol esențial în răspunsul la criză. Mulți operatori au luat deja măsuri pentru a face față traficului legată de învățământ și munca la distanță online și au redistribuit deja capacitatea rețelei în funcție de modelul de trafic, atât în ceea ce privește intervalele de timp, cât și în ceea ce privește aria geografică.
Pentru a ajuta la aceste eforturi, în temeiul Regulamentului UE (articolul 3.3 din Regulamentul (UE) 2015/2020), operatorii sunt acum autorizați să aplice măsuri excepționale de gestionare a traficului, printre altele, pentru a preveni congestionarea iminentă a rețelei și pentru a atenua efectele congestionării excepționale sau temporare a rețelei.
Pentru a asigura monitorizarea periodică a situației traficului pe internet în fiecare stat membru, Comisia Europeană și BEREC, cu sprijinul autorităților naționale de reglementare sau al autorităților competente, instituie un mecanism de raportare prin care să asigure o monitorizare a evoluției traficului si experientei utilizatorului.
Reducerea traficului Netflix acolo unde este necesar, menținând calitatea experienței abonaților
Trecem printr-o criză globală și toți avem datoria de a ajuta așa cum putem. Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a cerut companiilor Netflix, Amazon și YouTube să se asigure că folosesc rețelele de comunicații cât mai eficient posibil având în vedere solicitarea fără precedent la care acestea sunt supuse.
Imediat am dezvoltat, testat și aplicat o modalitate de a reduce traficul Netflix prin aceste rețele cu 25%, începând cu Italia și Spania, care sunt cele mai afectate. Ne-am atins acest scop într-un interval de 48 de ore, iar acum aplicăm această soluție în tot restul Europei și în Marea Britanie.
De când am început să aplicăm aceste modificări, am primit numeroase întrebări de la abonații noștri și de la partenerii noștri furnizori de servicii de internet (FSI).
Abonații au întrebat ce impact au aceste modificări asupra calității video. Pe scurt, acțiunile pe care le-am întreprins mențin întreaga gamă de rezoluții video. Așadar, dacă ai plătit pentru Ultra-High Definition (UHD), High Definition (HD) sau Standard Definition (SD), vei beneficia în continuare de aceeași calitate ca și până acum (în funcție de dispozitivul pe care îl utilizezi).
În circumstanțe normale, avem multe fluxuri de difuzare (câteodată zeci) pentru fiecare titlu și fiecare rezoluție. În Europa, în următoarele 30 de zile, pentru fiecare categorie, am eliminat pur și simplu fluxurile cu lățimea de bandă cea mai mare. Dacă ești un fan al calității video, este posibil să observi o mică scădere a calității la fiecare rezoluție. Dar în continuare vei beneficia de calitatea video pentru care ai plătit.
În privința furnizorilor de servicii de internet, unii parteneri din regiuni precum America Latină ar dori să reducem lățimea de bandă cât mai repede posibil. Însă alții doresc să continuăm să prestăm serviciile ca de obicei. Acest lucru este de înțeles: furnizorii de servicii de internet diferiți au construit rețele în moduri diferite și le operează respectând constrângeri diferite. De exemplu, construirea unei rețele FSI rezidențiale într-o zonă metropolitană dens populată diferă destul de mult de construirea unei rețele FSI rezidențiale într-o zonă rurală cu populație redusă. Unii furnizori de servicii de internet își construiesc în mod intenționat rețelele cu o capacitate suplimentară mai mare (marjă), alții nu. Din fericire, avem multă experiență să livrăm servicii Netflix în mod eficient prin programul nostru Open Connect, dar și prin alte tehnologii introduse de noi, astfel încât ne putem adapta rapid la aceste scenarii diferite.
Prin urmare, îi vom ajuta pe furnizorii de internet care trebuie să se supună ordinelor guvernamentale de carantină oferind o reducere cu 25% a traficului, pe care deja am aplicat-o în Europa. Pentru alte rețele vom menține aceleași proceduri, până în momentul în care și dacă acestea vor întâmpina probleme.
Țelul nostru este simplu: să menținem aceeași calitate a serviciilor pentru abonații noștri, dar să și oferim sprijin furnizorilor locali de servicii de internet care se confruntă cu o solicitare fără precedent a rețelelor lor.
– Ken Florance, vicepreședinte pentru conținut livrat
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.