OneWeb, compania ce urma să lanseze o constelația de sateliți care să ofere internet ieftin prin satelit, a depus la Curtea de faliment a Statelor Unite o cerere bazată pe Capitolul 11, după ce încercările de obținere a finanțării au eșuat.
Încă de la începutul anului, cei de la OneWeb a fost angajați în negocieri avansate cu privire la investiții care să finanțeze integral compania și lansarea comercială. Deși compania a fost aproape de obținerea finanțării, procesul nu a progresat din cauza impactului financiar și a turbulenței pieței legate de răspândirea coronavirusului COVID-19. Capitolul 11 din Legea Falimentului îi va permite să vândă afacerea pentru a menține astfel activitatea și proiectul existent. De asemenea, compania a făcut aluzii la reducerea locurilor de muncă, cu referire la „angajații rămași”, dar nu a spus câte persoane își vor pierde locurile de muncă.
Acesta nu este obligatoriu sfârșitul pentru OneWeb: Capitolul 11 din Legea Falimentului este de obicei folosit ca o nouă șansă, dacă unul sau mai mulți investitori va cumpăra compania. Cu toate acestea, compania este într-o poziție mult mai fragilă decât a fost acum câteva săptămâni. A lansat până acum 74 de sateliți, dar nu este clar câți va mai lansa, dacă nu găsește în curând un cumpărător.
Planul lui Greg Wyler, fondatorul OneWeb si antreprenor american în domeniul telecomunicațiilor, era să înconjoare planeta cu o flotă de 648 sateliți care să oferi internet în bandă largă, iar informatia să ajungă astfel oriunde pe planetă, chiar și acolo unde în prezent nu există internet.
Compania realizase deja și 22 de stații la sol și a efectuat cu succes teste și demonstrații ale sistemului său, obținând viteze în bandă largă care depășesc 400 Mbps, cu latență de 32 ms. În plus, echipa comercială OneWeb a înregistrat o cerere globală importantă timpurie pentru serviciile de conectivitate OneWeb de mare viteză din partea guvernelor și liderilor din industria auto, maritimă, din diverse întreprinderi și din aviație.
Adrian Steckel, directorul executiv al OneWeb, a declarat: "OneWeb construiește o rețea de comunicații cu adevărat globală pentru a oferi internet în bandă largă de mare viteză, cu latență scăzută, peste tot pe planetă. Situația noastră actuală este o consecință a impactului economic al crizei COVID-19. Rămânem convinși de valoarea socială și economică a misiunii noastre, de a conecta toată lumea de peste tot. Astăzi este o zi dificilă pentru noi, la OneWeb. Atâția oameni au dedicat atâta energie, efort și pasiune acestei companii și misiunii noastre. Dar, cu inima îndurerată, am fost nevoiți să reducem forța de muncă, Speranța noastră este că procedura de faliment invocată ne va permite să finalizăm misiunea noastră, bazându-ne pe anii de efort și miliardele investite".
duminică, 29 martie 2020
OneWeb a solicitat aplicarea Capitolului 11 din Legea Falimentului
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
Prima TV este un canal de televiziune comercial din România, lansat în 1997, cunoscut pentru gama diversificată de programe de divertisment ...
-
Digi 24 este un post de televiziune românesc axat pe știri, cu acoperire națională și internațională. Lansat în 2012 de compania RCS & R...
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
Rețeaua de televiziune digitală prin cablu NextGen a început sa efectueze câteva modificări importante în grila de canale, care vor aduce at...
-
Prima Sport 1 este un canal de televiziune dedicat exclusiv transmisiunilor sportive și face parte din grupul Clever Media, un conglomerat m...
-
Sony Space Communications Corporation (SSCC) și Astro Digital US, Inc. au anunțat un parteneriat pentru proiectarea, fabricarea și lansarea ...
-
Chiar dacă serviciile de streaming și televiziunea prin internet devin tot mai dominante, televiziunea prin satelit continuă să își mențină...
-
Meciul România - Kosovo, disputat aseară pe Arena Națională din București și transmis în direct de Antena 1 și AntenaPLAY, a dominat audienț...
Vor avea soarta lui Iridium și Globalstar...
Pare ceva similar cu intrarea in insolventa din legea falimentului din Romania. Oricum, e un proiect prea urias, s-a împotmolit la 10% din proiect. Aici trebuie investiții de zeci de miliarde de dolari, au crezut ca obțin sume asa mari asa repede..
Poate obțineau, dar cu virusul cel nou, nu mai au chef investitorii de proiecte speciale si semi-riscante precum OneWeb, chiar dacă ideea era binevenita pentru a șterge pe harta planetei petele albe fara internet. Era tare oricum, plăteai un abonament si aveai net de mare viteza oriunde in lume, si in Groenlanda si Sahara, si pe o insula pustie, fara roaming, generator de curent sa ai. :)
@anonim
De Globalstar nu am auzit deloc, dar Iridium stiu ca deja au lansat o parte din sateliti, s-a intamplat ceva intre timp?
La 15 februarie 2002, compania predecesoare Globalstar (vechiul Globalstar) și trei dintre filialele sale au depus petiții voluntare în conformitate cu capitolul 11 din Codul de faliment al Statelor Unite:
https://en.wikipedia.org/wiki/Globalstar
Compania nu a reușit să obțină venituri suficiente pentru a repara datoria asociată cu construirea constelației, iar Iridium a intrat în faliment, unul dintre cele mai mari falimente din istoria SUA la acea vreme. Constelația a continuat să funcționeze în urma falimentului corporației originale Iridium:
https://en.wikipedia.org/wiki/Iridium_satellite_constellation
@anonim
Multumesc pentru link-uri, mi-am amintit ca eu citisem despre campania Iridium Next impreuna cu SpaceX dar nu stiam alte detalii sau ca au fost in situatie de faliment.
Poate ii cumpără Eutelsat... Eutelsat nu are niciun proiect de constelație LEO în bandă largă și ar putea fi interesat să cumpere activele OneWeb pentru drepturile sale orbitale și licențele de acces la piață ar putea fi de valoare pentru operatorul francez.
Avocații OneWeb au declaratm pe 31 martie, unei instanțe de faliment din New York (prin telefon) că încearcă să-și vândă licențele internaționale de spectru prin satelit în următoarele trei luni. Audierea a fost prima în ceea ce este probabil să fie o călătorie lungă pentru OneWeb.
Bloomberg News spune că OneWeb negociază pentru un împrumut din Japonia pentru a finanța reorganizarea.
OneWeb, în solicitarea inițială a intrare in faliment, a declarat că deține drepturile asupra „spectrului global valoros” din spectrul său aprobat de FCC, care servește Statele Unite și piețele globale de la „720 de sateliți pe orbită scăzuta folosind banda Ka (20 / 30GHz) și Ku ( Benzi de frecvență 11/14 GHz), a notat FCC la acea vreme. OneWeb are, de asemenea, unele drepturi asupra alocărilor pentru bandă V și E-band.
Se speculează că lățimea de bandă ar putea interesa pe proprietarul Amazon Jeff Bezos și schemei sale Proiect Kuiper, sau pe Facebook, care s-a zvonit că ar fi interesat de o schemă de distributie globală pentru utilizatorii săi. Ambele au buzunare adânci.
OneWeb spune, de asemenea, că „a început dezvoltarea pe o serie de terminale pentru utilizatori pentru o varietate de piețe ale clienților.
Echipa de faliment a OneWeb a indicat Curții că compania are nevoie de încă 2,5 miliarde de dolari pentru a construi și lansa complet 600 de sateliți suplimentari pentru a completa sistemul. Această sumă nu include și cheltuielile inevitabile și finanțarea oricărui fel de operațiuni de vânzare sau de marketing pentru a obtine venit.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.