marți, 31 martie 2020

Orange și Vodafone au prelungit licențele în banda de 2100 MHz până la sfârșitul anului 2031

Furnizorii de servicii de comunicații Orange și Vodafone au achitat fiecare astăzi contravaloarea în lei a sumei de 30 milioane euro pentru prelungirea licenţelor pe care le dețin în banda de 2100 MHz. Astfel, ANCOM a prelungit licențele deținute de cei doi furnizori care sunt acum valabile pentru perioada 1 aprilie 2020 – 31 decembrie 2031. Taxele de licență, în valoare totală de 60 milioane euro, sunt virate către bugetul de stat, anunță ANCOM printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.


În cazul RCS RDS şi Telekom Romania Mobile Communications, taxa de prelungire a fost stabilită la echivalentul în lei a 25 milioane Euro pentru fiecare. Cei doi operatori trebuie să achite taxa până cel mai târziu data de 30 noiembrie 2021, după aceea urmând a fi extinse și licențele acestora.

ANCOM a propus cuantumul taxei pentru prelungirea licenţelor existente în banda de 2100 MHz printr-o consultare publică lansată în luna decembrie 2019. Nivelul taxei propuse de ANCOM și adoptate de către Guvern a fost determinat proporțional cu durata prelungirii: echivalentul în lei a 30 milioane de euro pentru licenţele Orange şi Vodafone şi echivalentul în lei a 25 de milioane de euro pentru licenţele RCS&RDS şi Telekom Romania Mobile Communications.

Hotărârea Guvernului privind stabilirea cuantumului taxei de licență pentru prelungirea unor licențe de utilizare a frecvențelor radio și a condițiilor privind efectuarea plății a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 258/30 martie 2020.

Utilizarea benzii de 2100 MHz

Orange, Telekom și Vodafone utilizează banda de 2100 MHz pentru furnizarea de rețele și servicii UMTS/3G, iar RCS&RDS pentru furnizarea de rețele și servicii UMTS/3G și LTE/4G.

Conform celor mai recente date statistice ale ANCOM, la jumătatea anului trecut, în România erau 19,6 milioane de conexiuni la internet mobil, din care 84% erau conexiuni 3G și 4G, și 22,3 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă.


4 comentarii despre subiectul „Orange și Vodafone au prelungit licențele în banda de 2100 MHz până la sfârșitul anului 2031”:
Cristi

De unde "22,3 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă."? Noi nu suntem atâția de toți (chiar dacă am presupune că și bebelușii de 2-3 ar folosi telefonul).
Poate 22,3 milioane de numere active. Asta e altceva.

Anonim

Așa numesc operatorii și Ancom fiecare beneficiar final, ca utilizator, nu număr, in statisticile lor.

Anonim

Nu are ANCOM cum sa stie cine are cartele la mai multi operatori, ca nu se dau / nu au fost date cu buletinul, sau nu au acces la acele inforamtii despre numele celui care are cartelele SIM.
De exemplu, eu am 4 numere, unul la Digi, unu la Telekom, unul la Vodafone si unul Orange, toate cartele prepay. Nu stie Ancom ca sunt pe acelasi nume, al meu, deci le considera cartele ale 4 utilizatori.

Anonim

Da, unii avem mai multe numere de telefon. În plus mai folosesc si o parte din cei de paste Prut

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile