marți, 7 aprilie 2020

Ghid și mesaje eroare CAM CI+ de la Vodafone Tv România

Vodafone oferă CAM CI+ pentru decriptarea semnalului direct cu ajutorul televizorului: vei folosi o singură telecomandă, cea a televizorului tău, fără să mai fie necesare receptoare suplimentare. Pentru ca instalarea să decurgă în cele mai bune condiții, este important să urmezi exact pașii de mai jos. Atenție, televizorul tău trebuie să fie compatibil cu cardul CI+ (să dețină slot CI+). Mai jos găsiți toate instrucțiunile și codurile de eroare, asa cum sunt prezentate în manualul CAM-ului CI+ de la Vodafone Tv.

Ghid de instalare a televiziunii digitale de la Vodafone


Înainte de a începe instalarea, verifică dacă pachetul tău conține cardul CI+ format din modul CI+ şi smartcard Vodafone. În cazul în care pachetul de instalare nu este complet, sună la 031 1000 872 sau vino în orice magazin Vodafone. Atenție: încă nu adăuga cardul CI+ în televizor, mai sunt câțiva pași.

Asigură-te că ai introdus cablul coaxial în televizor. Vodafone îți recomandă să folosești un cablu coaxial de bună calitate, cu mai multe straturi de izolație, de exemplu: cablu coaxial RG6 (F6). Selectează sursa: TV/ DTV/ Digital/ DigitalTV.

Pornește căutarea automată a canalelor digitale pe televizorul tău urmând pașii descriși în manualul televizorului. Pentru căutarea automată a canalelor folosește parametrii de rețea de la pagina 12. Atenție: încă nu adăuga cardul CI+în televizor, mai sunt câțiva pași.

După ce procesul de căutare a fost finalizat cu succes, poți introduce cardul CI+ în portul televizorului tău. Locul cardului CI+ poate fi diferit, în funcție de marca și tipul televizorului. Consultă instrucțiunile de utilizare ale televizorului tău, pentru a vedea unde se află slotul și cum trebuie introdus cardul CI+. La majoritatea mărcilor de televizoare, slotul pentru cardul CI+ se află în partea stângă a televizorului. Mai sus este ilustrată modalitatea în care se introduce cardul CI+ în slotul aferent (cu sigla Vodafone înspre perete). La câteva mărci, televizorul nu este prevăzut cu un slot pentru cardul CI+, acesta fiind livrat separat. Mai întâi trebuie să montezi acest slot la televizor. În acest scop, consultă manualul televizorului tău.

După ce a fost introdus cardul CI+în televizor, asigură-te că ești pe unul dintre canalele digitale din pachetul tău. Este posibil să nu ai încă imagine și sunet pe acest canal.

Va începe un proces de autorizare a cardului în rețeaua digitală Vodafone. Acest proces poate dura până la 60 de minute. Pe toată această perioadă, televizorul nu trebuie oprit. La terminarea cu succes a autorizării, cardul CI+ este instalat și te vei putea bucura de televiziunea digitală de la Vodafone.

Instalarea este acum completă. Verifică finalizarea instalării accesând unul din canalele AXN White, Euronews sau Fashion TV. În cazul în care, după trecerea celor 60 de minute, nu recepționezi încă televiziunea digitală Vodafone, te rugăm să contactezi Departamentul de Relaţii cu Clienţii la 031 1000 872.

Important: Informații despre Controlul Parental al noului card CI+.


Orice canal pe care este redat un program care are audienta 18+ va fi blocat cu un cod PIN. Codul PIN inițial este: 0000 și poate fi modificat după instalare. Modelul nou de card CI+ are ca identificator codul PN "CIOSOO" şi se regăsește pe partea din spate a cardului.

Întrebări frecvente


- Unde găsesc o listă cu televizoarele compatibile pentru cardul CI+ de la Vodafone? Pe www.vodafone.ro găsești o listă actualizată a televizoarelor compatibile.
- Televizorul meu are o versiune de software veche. Cum pot s-o actualizez? Software-ul televizorului este pus la dispoziție pe pagina web a mărcii televizorului tău. În general, cele mai noi modele de televizoare se pot conecta direct la internet, astfel că vei putea actualiza software-ul în câțiva pași. O altă posibilitate este folosirea unui card de memorie USB, cu care actualizezi software-ul cu ajutorul computerului. Dacă ai nevoie de ajutor la instalarea software-ului, ia legătura cu Serviciul de Asistență Tehnică a mărcii televizorului tău.
- Cât durează până când televizorul meu recunoaște cardul CI+ ? Poate dura câteva minute până când televizorul tău recunoaște automat cardul CI+. Nu scoate cardul CI+ din televizor în timp ce procesul de recunoaștere este în curs.
- Am făcut instalarea conform manualului, dar cardul CI+ nu este recunoscut deși am un televizor compatibil cu cardul CI+. Ce trebuie să fac? Asigură-te că smartcard-ul şi cardul CI+ sunt corect introduse în televizor. Dacă problema persistă, contactează Departamentul Relații cu Clienții la 031 1000 872.
- Cât durează până când am imagine după ce televizorul a recunoscut cardul CI+? Activarea cardului CI+ poate dura până la 60 minute.
- Am reușit să instalez canalele și televizorul a recunoscut cardul CI+, dar au trecut deja 60 minute și încă nu am imagine. Ce trebuie să fac? Contactează Departamentul de Relații cu Clienții la 031 1000 872.
- Cât poate dura căutarea automată a canalelor? Operațiunea de căutare automată a canalelor poate dura chiar și 30 de minute,în funcție de modelul televizorului și metoda de căutare selectată în meniul televizoru-lui. Parametrii de căutare se pot regăsi în capitolul "Parametri de rețea utilizați în căutarea canalelor", de mai jos. Recomandările de față asigură recepția corectă, rapidă și eficientă a canalelor din grila digitală Vodafone.
- Dețin mai multe televizoare compatibile cu cardul CI+. Pot utiliza cardul CI+ pe acestea? Da, cardul CI+ (cu smartcard-ul inclus) se poate utiliza alternativ în mai multe televizoare. Singura condiție este ca la instalarea inițială a cardului CI+ în televizor să se efectueze o căutare a canalelor din grila digitală.
- Pot utiliza Ghidul de programe TV? Da, poți folosi ghidul de programe pe televizorul tău. Vodafone asigură, de asemenea, afișarea informațiilor despre programul curent și cel imediat următor. Funcționarea corectă și facilitățile ghidului TV pot varia însă în funcție de modelul televizorului utilizat. Vodafone nu garantează funcționarea corectă a informațiilor din ghidul TV pe mai multe zile sau afișarea corectă pe televizoarele necertificate.
- Cum pot construi o listă de canale favorite? Funcția de canale favorite este controlată de televizorul tău. Te rugăm să citești manualul de utilizare al televizorului pentru a stabili lista de canale favorite.
- Pot modifica ordinea canalelor? Ordinea canalelor este presetată automat pe televizor. Dacă vrei să schimbi ordinea canalelor, consultă instrucțiunile de folosire ale televizorului.
- Televizorul afișează următorul mesaj “Modulul tău CI+ trebuie actualizat imediat. Nu vei putea accesa serviciul de televiziune digitală până nu se termină actualizarea.” Ce trebuie să fac? Acest mesaj apare în situația în care o nouă versiune de software este disponibilă pentru cardul CI+ de la Vodafone. Trebuie să permiți actualizarea de software apăsând pe butonul OK de pe telecomandă. Nu vei putea accesa serviciul de televiziune digitală Vodafone până nu se termină actualizarea.
- Dacă televizorul şi software-ul TV sunt compatibile cu cardul CI+, dar nu ai reușit să termini cu succes pasul din procedura de instalare, resetează televizorul la setările din fabrică. Găsești în manualul televizorului modalitatea în care poți face această reîntoarcere la setările din fabrică. Reia procedura de instalare. Ai în vedere că setările personale se pot pierde prin aplicarea setărilor din fabrică.



Mesaje eroare CI+


"Nu ai acces la acest canal. Apelează Serviciul de Relații cu clienții 031 1000 872 pentru a te abona la acest canal sau caută pe site-ul www.vodafone.ro". Referință coduri mesaje eroare: 202, 203 și 204

Mesaj eroare 202 - Smart Cardul aparține altui modul. Te rugăm să introduci Smart Cardul corect. În cazul în care problema persistă te rugăm să contactezi Serviciul Relații Clienți, la 0311000872.

Mesaj eroare 203 - Smart Card expirat. Te rugăm să contactezi Serviciul Relații Clienți, la 0311000872.

Mesaj eroare 204 - Nu ai acces la acest canal. Apelează acum serviciul Relații Clienți pentru a te abona la acest canal. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.vodafone.ro.


"Abonamentul a fost suspendat pentru neplata facturilor. După efectuarea plații poți face confirmarea și reactivarea la numărul de Relații Clienți 0311000872 și urmând pașii indicați sau pe site-ul www.vodafone.ro". Referință cod mesaj eroare: 206.

Mesaj eroare 206 - Smart Cardul a fost suspendat. Te rugam sa contactezi Serviciul Relații Clienți, la 0311000872.


"Setarea este în curs de finalizare, acest lucru poate dura câteva minute. Dacă problema persistă,vizitează site-ul wvwv.vodafone.ro sau contactează Serviciul Relații Clienți, la 0311000872". Referință cod mesaj eroare: 201.

Mesaj eroare 201 - Setarea este în curs de finalizare, acest lucru poate dura câteva minute. După aceea vei putea beneficia de Televiziunea Digitală Vodafone.


"SmartCard-ul nu este recunoscut, te rugăm să îl reintroduci. Dacă problema persistă, vizitează site-ul www.vodafone.ro sau contactează Serviciul de contactează Serviciul Relații Clienți, la 0311000872." - Referință coduri mesaje eroare: 105, 106, 107, 108, 205, 207.

Mesaj eroare 105 - Smart cardul nu este introdus.

Mesaj eroare 106 - Nu se poate citi Smart Cardul. Te rugăm să reintroduci Smart Cardul. În cazul în care problema persistă, te rugăm să contactezi Serviciul Relații Clienți, la 0311000872.

Mesaj eroare 107 - Nu poți folosi acest Smart Card. Cardul poate fi deteriorat. În cazul în care problema persistă, contactează Serviciul Relații Clienți, la 0311000872.

Mesaj eroare 108 - Smart Cardul nu a fost recunoscut. Te rugăm să introduci un Smart Card Vodafone valid.

Mesaj eroare 205 - Smart Card invalid. Pentru a utiliza acest serviciu trebuie să introduci un Smart Card Vodafone valid.

Mesaj eroare 207 - Smart Cardul nu a fost alocat pe acest Card CI+.


Verificarea instalației de cablu din locuință


"Prin intermediul unei rețele moderne cu echipamente de ultimă generație, Vodafone transmite către tine semnalul digital. Acest semnal poate fi distribuit către diferitele echipamente audio-video pe care le deții. Calitatea recepției serviciilor de televiziune digitală este dată și de calitatea instalației de cablu din locuința ta. Din experienta noastră putem spune că o instalație de cablu defectuoasă poate afecta buna funcționare a serviciilor de televiziune digitală pe care le recepționezi. De exemplu, conectorii defecți sau de proastă calitate provoacă adesea probleme. Pentru a beneficia de calitatea superioară a serviciului de televiziune digitală în cazul în care componentele instalației de cablu din casa ta nu corespund cerințelor, va fi nevoie să le înlocuiești", explică Vodafone.

Cabluri coaxiale


Semnalul TV este transportat prin intermediul cablurilor coaxiale către și în interiorul casei tale. Vodafone are vedere următoarele cerințe pentru aceste cabluri:
-  Folosește numai cablu coaxial de bună calitate, cu mai multe straturi de izolaţie (tri-shield, quad-shield etc.). Nu folosi niciodată cabluri coaxiale care au conductorul central liţat (făcut din mai multe fire torsadate între ele).
-  Conductorul central trebuie să fie un fir solid din oţel cuprat sau din cupru. Vodafone recomandă folosirea unui cablu coaxial de tip RG6 (F6).
- În cazul în care folosești un spliter pentru distribuția semnalului, nu conecta niciodată un cablu mai lung de 15 metri pe niciuna dintre ieșirile lui. În cazul în care ai un amplificator de distribuție, Vodafone nu recomandă să folosești un cablu mai lung de 50 de metri pe niciuna dintre ieșirile lui.
- Nu îmbina niciodată mai multe bucăți de cablu. Prin îmbinarea mai multor bucăți de cablu pot apărea pierderi de semnal sau erori de decodare (macroblocuri).

Conectori


Pentru minimizarea posibilității ca semnalul din cablu să fie perturbat de alte semnale din exteriorul rețelei, folosește numai conectori din metal și conectori IEC metalici (mufe TV). Folosirea unor conectori cu carcasă din plastic duce deseori la apariția erorilor (pierderi de semnal, erori de decodare etc.).

Splitere


Distribuţia semnalului către diferitele echipamente pe care le ai în casă (de exemplu mai multe televizoare) se face prin intermediul spliterelor. Folosește numai splitere cu carcasă din metal.

Există 3 feluri de splitere:
- Spliter în T;
- Splitere ce pot ñ montate în interiorul prizei TV. Există prize TV care permit instalarea unui astfel de spliter în interiorul lor;
- Splitere de perete ce pot fi montate direct pe perete sau în interiorul casetei de distribuţie, în cazul în care ai așa ceva în locuința ta. Conectorii acestui tip de spliter au forma unui filet exterior și poartă numele de conectori de tip F-tată.

Nu instala niciodată splitere în cascadă, unul după altul. Cu cât sunt mai multe splitere instalate în cascadă, cu atât pierderile de semnal sunt mai mari. Acolo unde este totuși necesară instalarea mai multor splitere, pentru reducerea sau eliminarea acestei cascade, poți folosi un spliter cu mai multe ieșiri sau cu un amplificator.

Splitere


Semnalul de televiziune poate fi distribuit către două-trei televizoare, prin montarea unui spliter pentru fiecare televizor și eventual a unui amplificator. Acest tip de conexiune poate fi determinant pentru calitatea imaginii și sunetului recepționate de televizorul tău precum și pentru calitatea serviciilor pe carele recepționezi.


Parametri de rețea utilizați în căutarea canalelor


Verifică în manualul televizorului cum se face căutarea canalelor. Pașii indicați în manualul televizorului pot fi diferiți în funcție de marca, modelul și versiunea de software a televizorului. Căutarea canalelor durează destul de mult, putând ajunge și la 30 de minute dacă optezi pentru căutare completă. În pașii indicați în manualul televizorului ți se pot cere și parametrii de rețea. Verifică în tabelul de mai jos valorile care se potrivesc pentru localitatea ta.

Pentru toate localitățile:


Ţară - Alege de preferință "România" dacă această țară se regăsește în lista de opțiuni din meniul televizorului

Limbă meniu - Alege, după preferință, din lista de opțiuni a televizorului

Oră - Pentru sincronizarea corectă a Ghidului TV asigură-te că ai selectat sau setat ora locală a României

Sursă semnal cablu - Alege din meniu una dintre opțiunile: Antena /TV/ Cable In / DVB-C / Cable

Canal - Alege din meniu una dintre opțiunile: Digital și Analogic / Digital

Mod căutare canale - Alege din meniul televizorului una dintre opțiunile: Complet/ Utilizator/ Rapid/ All/ Automatic/ Fast/ Quick

Frecvență - 306000
Symbol rate - 6900
Modulaţie QAM - 256.


2 comentarii despre subiectul „Ghid și mesaje eroare CAM CI+ de la Vodafone Tv România”:
Radu

In urma cu 3 zile, cardul CI din TV a inceput sa dea mesajul "CARD CI EXPIRAT" atunci cand accesam canale tv criptate. Nu am gasit nici o explicatie pentru aceasta situatie. Am incercat sa remediez eu cum m-am priceput, crazand ca este ceva din televizor. Am resetat tv-ul la setarile din fabrica, si am instalat/scanat din nou toate canalele tv transmise prin cablu, fara cadrl CI in tv. Apoi am montat cardul CI in tv, dar primeam acelasi mesaj: card CI expirat. Am sunat la operatorul de cablu si s-a rezolvat cu o RESETARE A CONTULUI din sistemul operatorului.
Resetarea tv-ului nu a avut nici un efect asupra mesajului de eroare de la CI, dar acum schimbarea canalelor tv se face mult mai repede.
Nu am gasit niciunde aceasta explicatie, si am scris-o aici ca ar putea fi utila altcuiva ce se afla in aceeasi situatie.
Inca ceva: la unele canale tv digitale care au programe si in alte limbi (straine) este disponibila subtitrare in româna, dar numai prin accesarea tastei SUBTITLE de pe TELECOMANDA.

Anonim

@Radu si eu am patit aceeasi problemaa cu cardul CI+ de la Vodafone anul trecut. Eu nu am sunat la operatorul de cablu doar am lasat pe un canal codat am lasat pe MTV 80s si dupa aproape ora a disparat mesajul "card CI expirat" si am putut sa vad toate programele din abonament. La operator am sunat atunci cand am cumparat un TV 4K Horizon si a aparut mesajul "eroare card" in final au resetat ei cardul si am asteptat 30 de minute pana l-a recunoscut si pot sa vad toate canalele codate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile