joi, 2 aprilie 2020

Noi emițătoare DVB-T2 (de televiziune digitală terestră) au fost puse în funcțiune

Noi emițătoare de televiziune digitală terestră au fost puse în funcțiune și anunțate de Radiocom din 1 aprilie 2020:

amplasament Litoral, în judeţul Constanţa - putere emiţător 2,5 kW, emisie în canalul 30;
amplasament Cernavodă, în judeţul Constanţa - putere emiţător 0,1 kW, emisie în canalul 30;
amplasament Herăstrău, în Bucureşti - putere emiţător 2,5 kW, emisie în canalul 30;
amplasament Giurgiu, în judeţul Giurgiu - putere emiţător 0,5 kW, emisie în canalul 30;
amplasament Nucşoara, în judeţul Argeş - putere emiţător 0,1 kW, emisie în canalul 27;
amplasament Coada Smeurei, în judeţul Argeş - putere emiţător 1 kW, emisie în canalul 27;
amplasament Tulcea, în judeţul Tulcea - putere emiţător 1,3 kW, emisie în canalul 38;
amplasament Turnu Măgurele, în judeţul Teleorman - putere emiţător 0,5 kW, emisie în canalul 42;
amplasament Deag, în judeţul Mureş - putere emiţător 0,1 kW, emisie în canalul 24;
amplasament Silivaşu de Câmpie, în judeţul Bistriţa-Năsăud - putere emiţător 0,5 kW, emisie în canalul 24;
amplasament Pechea, în judeţul Galaţi - putere emiţător 0,2 kW, emisie în canalul 24;
amplasament Rădăuţi Prut, în judeţul Botoşani - putere emiţător 0,05 kW, emisie în canalul 31;
amplasament Vidra, în judeţul Vrancea - putere emiţător 0,1 kW, emisie în canalul 38;
amplasament Târgu Ocna, în judeţul Bacău - putere emiţător 0,1 kW, emisie în canalul 40;
amplasament Naruja, în judeţul Vrancea - putere emiţător 0,2 kW, emisie în canalul 40;
amplasament Bocşa, în judeţul Caraş-Severin - putere emiţător 0,02 kW, emisie în canalul 44;
amplasament Caraşova, în judeţul Caraş-Severin - putere emiţător 0,01 kW, emisie în canalul 44;
amplasament Sadova Veche, în judeţul Caraş-Severin - putere emiţător 0,05 kW, emisie în canalul 44;
amplasament Haţeg, în judeţul Hunedoara - putere emiţător 0,1 kW, emisie în canalul 37;
amplasament Sacoşu Mare, în judeţul Timiş - putere emiţător 0,5 kW, emisie în canalul 21;
amplasament Maciova, în judeţul Caraş-Severin - putere emiţător 0,5 kW, emisie în canalul 44.

Pachetul de programe de televiziune transmis, în acest moment, în standard DVB-T2, cuprinde posturile TV ale Societăţii Române de Televiziune - TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR1 HD şi 5 posturi TVR regionale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara).

Lista completă a amplasamentelor de emițătoare DVB-T2 din România o găsiți AICI.


13 comentarii despre subiectul „Noi emițătoare DVB-T2 (de televiziune digitală terestră) au fost puse în funcțiune”:
Anonim

Dvb-t2 doar pentru tvr nu prea se merita , mai bine ramania cu Dvb-t1 ; pro tv antenna 1 etc de genu astea vor fi si ele .

Anonim

@Canale gen PRO TV si Antena 1 nu vor sa emita la liber, ei au trecut in regim cu plata. Defapt nici-un post de televziune privat nu vrea sa emita in DVB-T2. Unele programe romanesti sunt la liber pe satelit: https://www.lyngsat.com/freetv/Romania.html Iti trebuie Antena de satelit de 100 cm, motor USALS si receptor de satelit. Si da pentru TVR nu se merita. Cei de la TVR vand cartele de decriptare pentru programele TVR 1 HD, TVR 2 HD, TVR 3 pe satelit. Deci cum am spus mai, mai bine pe satelit.

Anonim

Doar un singur post HD, TVR1 HD ? Nici măcar TVR2 HD, nu ? Slăbuț.

Anonim

Ei au spus inca din mai anul trecut ca TVR HD va fi inlocuit cu TVR 1 HD si ca nu va fi schimbat nimic in MUX 1. Si din cate am inteles doar pe cablu este TVR 2 HD. Si pe satelit doar ORANGE are TVR 2 HD, restul il au in format SD. Daca vrei sa vezi TVR 2 HD fara abonment este transmis pe satelitul Eutelsat 16E. Iti va trebui o cartela TVR pentru decripatrea programelor TVR 1,2,3 si receptor cu cititor de cartele CONAX. De exemplu in receptorul meu de satelit am sters versiunile SD pentru TVR 1 si TVR 2. Conducerea de la TVR putea sa renunte la TVR 1 si TVR 2 in format SD ca sa faca loc pentru TVR 2 HD pe MUX 1. Toate decodoarele si televizoarele cu tuner DVB-T2 sunt compatibile cu rezolutia 1080i.

Aaaaaaa

Toată lumea ne inebuneate cu satelitul, dar daca ai o rulota sau o autorulota și tot pleci de colo, colo nu credeți că este mai utila televiziunea dvbt2? (cu plata daca este și tot este ok)

Anonim

Exista si antene de satelit pentru rulote, se reglează automat, prinzi mii de canale necodate si orice operator din Romania cu abonament. Sunt articole si aici pe hdsatelit despre astfel de antene, de exemplu:

https://www.hdsatelit.com/2014/02/antene-satelit-pentru-mijloace-de.html

Anonim

Am o antena de camping de 38 cm cu suport cu ventuza si suport pentru stalp. Se poate folosii pentru receptia programelor de pe Hotbird 13E si Astra 19E. Problema este ca nu poate receptiona toate frecventele, si cand ploua se duc toate canalele. Mai bine cumperi o antena de 60 de cm si trepied pentru antene de satelit, trepiedul este special pentru camping. Cu o antena de 60 de cm receptionezi toate frecventele de pe cei doi sateliti si poate fi folosita si pentru DIGI, FOCUSSAT, ORANGE.

Anonim

tv private si altele ar trebui prin lege obligate ..cum e la bg in italia albania cehia turcia are 4oo canale terestre...nu e dupa ei

Anonim

Nu poți obliga televiziunile sa plateasca retransmisia tv terestră, care e scumpă. Pe de altă parte, nici statul nu poate să ofere gratis retransmisia terestră pentru societăți comerciale tv private. În Italia și alte țări nu e așa, nu obliga nimeni la retransmisie,ci televiziunile private a ales sa plateasca și transmisia terestră.

Anonim

Problema este ca televiziunile private nu vor sa plateasca retransmisia terestra. Si cei care transmit liber prin satelit nu emit toti pe acelasi satelit emit pe sateliti diferiti. Si aici se complica lucrurile si iti trebuie antena de satelit cu motor pentru un singur televizor sau antena toroidala daca vrei sa vezi pe mai multe televizoare fara abonament. OK, sa zicem ca este prea scump sa retransmita terestru, aici vom discuta despre FREESAT. Pachetul FREESAT este 100 de lei pe an. Ironic pentru ca FREE inseamna liber sau gratis. Inteleg ca se codeaza pentru motive gen drepturi de autor avand in vedere ca filmele si serialele sunt difuzate in limba originala (engleza, spaniola, turca etc.) nu mai vorbim de concerte si evenimente sportive. Normal ar fi ca FREESAT sa nu fie cu abonment sa fie doar o cartela de decodare care o cumperi o singura data gen cum sunt cartelele de la TVR. La noi totul trebuie sa fie cu plata. Iar continutul la TV lasa de dorit. In era internetului nu isi mai are rost televiziunea cu plata.

Anonim

Nu a spus niciunde Freesat că e gratis. E o firma privata, nu de stat, are cheltuielile aferente, inclusiv pentru drepturile de distribuție a canalelor tv și pentru închirierea transponderului de pe satelit. Acel FREE vine de la altceva, de exemplu că e fara contract pe mai multi ani, sau ca poti receptiona și alte canale free de pe satelit, adică nu e recepția blocată doar pe canalele din grila operatorului respectiv, cum se întâmplă la Digi, Orange etc.

Anonim

Exista un operator Freesat și în altă țară, care nu e românesc și nu e nici FREE, nu știu de unde le vin ideile unora că un DTH privat să fie gratis :) E cumva serviciu public de televiziune? Serviciul public de televiziune SRTV e pe satelit și digital terestru, că despre DVBT2 se vorbește ontopic la subiect în acest articol și acela e FREE.

Mișu

Prin ani 1995 am avut o antena yagi ( preamplificator, amplificator) la o înălțime de 25 m. cu 30 elemenți și prindeam destul de bine posturile tv TVR ANTENA PRO TV PRIMA ETC.Specific analogic la o distanta de 60- 70 km distanta fata de emițătoare.
Deci atunci se putea transmite la liber. Acum Nu.
Rușine. Pai pentru programele TVR nu se mărită construcția unui dispozitiv ( antena , preamplificator , amplificator smd.)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile