luni, 4 mai 2020

Noi emițătoare DVB-T2 (de televiziune digitală terestră), din luna mai 2020

Noi emițătoare de televiziune digitală terestră au fost puse în funcțiune și anunțate de Radiocom din 1 mai 2020:


amplasament Băneasa Călăraşi, în judeţul Constanţa - putere emiţător 2,5 kW, emisie în canalul 36;
amplasament Piteşti, în judeţul Argeş - putere emiţător 1,3 kW, emisie în canalul 27;
amplasament Lopătari, în judeţul Buzău - putere emiţător 0,1 kW, emisie în canalul 28;
amplasament Breazu, în judeţul Iaşi - putere emiţător 0,5 kW, emisie în canalul 43;
amplasament Vorţa, în judeţul Hunedoara - putere emiţător 0,2 kW, emisie în canalul 37;

Pachetul de programe de televiziune transmis, în acest moment, în standard DVB-T2, cuprinde posturile TV ale Societăţii Române de Televiziune - TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR1 HD şi 5 posturi TVR regionale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara).

Lista completă a amplasamentelor de emițătoare DVB-T2 din România o găsiți AICI.


12 comentarii despre subiectul „Noi emițătoare DVB-T2 (de televiziune digitală terestră), din luna mai 2020”:
Cornel

Se uită cineva pe digital terestru? Sau sunt instalate ca să fim în pas cu lumea?

Nea marin

Emițătoare avem acum.Ar fi posibil și un pachet(chiar si cu plată) cu principalele televiziuni românești.
Aș fi printre primii abonați.
Alo, ANCOM și Radiocom, se aude!

Cornel

Pebtru 5-10 lei nu se încumetă nimeni din privat sa intre le digitam terestru. Modificări de licențe la CNA, taxe mai mari ma stat, etc...

Cornel

De ce m-as abona la digital terestru cand numai posturile PRO ar costa lejer 10 lei, ca la digi, cu milioane de anobati s-a redus taxa la 5 lei. Apoi, Intact tot pe acolo si deja s-a facut 20 de lei pe 2 extraoptiuni. Pe cablu mai pun 10 lei si prind peste 100 de posturi. La fel si pe DTH

Anonim

Este o obligatie UE ignorata si intarziata ani de zile. In orice tara civilizata din UE ai pachetele de baza in digital terestru (dvb-t sau dvb-t2), acoperire nationala. In Romania sunt acoperirea este extrem de redusa si preponderent doar cu posturile din zona publica a TVR. Pentru 50 - 60% din consumatorii de TV, canalele de baza (fara nimic premium) ar fi fost gratuite. O familie din mediul rural ar fi putut economisi cam 300ron / an. Televiziunile ar fi platit pentru prezenta pe platformele digitale terestre, cu bani recuperati din publicitate. Insa aici, televiziunile au acum 'puterea' sa si ceara bani de la cablisti (pt ca s-au scos din must-carry).

Anonim

Recepția digitală terestră nu necesită plata unui abonament separat, fiind doar o alternativă la canalele emise prin cablu sau prin satelit.

Anonim

Degeaba se implementeaza emitatoare terestre doar pentru 9 canale TVR la care nu ai ce sa vezi. Si din aceste 9 canale doar TVR 1 este si in HD Cat despre TVR 2 este doar in SD. Mai bine iti cumperi o antena de satelit cu motor si ai mai multe programe romanesti la liber plus internationale. Pana si cei de la TVR recomanda receptia prin satelit. Se vand cartele de decodare TVR pentru TVR 1 HD, TVR 2 HD si TVR 3 le gasesti in magazinele care vand antene si receptoare de satelit. Iar pentru UNKNOWN nu as platii deloc pentru canale gen PRO TV sau ANTENE daca ar emite terestru in regim PAY-PER-VIEW. Mai bine imi fac abonament la un operator de Cablu TV sau DTH si ai mai multe canale.

Anonim

Greu de înțeles de ce nu este introdus în pachetul terestru și TVR2 HD. Pe de altă parte, este bine de știut că televiziunea digitală terestră ține de interesul strategic a oricărui stat, iar posturile naționale sunt primele care le implementează (TVR în cazul României). Celelalte posturi TV, private și/sau comerciale, decid singure dacă apelează la televiziunea digitală terestră, prin cablu, sau prin satelit, conform propriilor interese de dezvoltare și propriilor calcule economice pe care și le fac.

Victor-Dan

Si radio in norma DAB sau DAB +, pe cand au de gand sa introduca ? Ma refer cand au de gand sa ofere licente.

Anonim

Pentru Victor-Dan, citeste acest articol daca ai intrebari despre DAB: https://www.hdsatelit.com/2018/09/in-romania-tranzitia-de-la-radio.html
Personal mi-ar placea sa treaca si radio la digital, numai ca atunci nu va mai fi asa de simplu ca si tranzitia la televiziunea digitala terestra. Adica, folosesti in continuare vechiul televizor cu tub sau LCD dar obligatoriu cumperi cu 80 de lei un decodor DVB-T2. Pentru DAB+ iti va trebui un radio nou care are acest standard.

Anonim

Ma repet din nou. Cei de la TVR ar putea sa renunte la versiunile SD ale TVR 1 si 2 pe DVB-T2 si sa introduca si TVR 2 HD. Rar daca ma uit la televizor nu mai vorbesc despre TVR dar prefer sa vad TVR 1 si 2 in HD. La fel ca si PRO TV si ANTENA 1.

Anonim

Italia tocmai a anunțat trecerea Mediaset în digital terestru.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile