joi, 2 iulie 2020

Deutsche Welle English nu mai emite în SD prin satelitul Astra 5B, ci doar în HD

Televiziunea Deutsche Welle English HD  a încetat emisia în rezoluție standard (SD) prin satelitul Astra 5B de la 31,5 grade Est, prin care emite și DTH-ul românesc Orange Tv. De pe această frecvență, televiziunea menționată era inclusă în lista de canale, în rezoluție SD, de Orange Tv România. Fiind eliminată de pe transponder, DW SD a ieșit și din grila DTH-ului românesc Orange Tv România.

Totuși, emisia Deutsche Welle Tv continuă prin acest satelit în rezoluție HD, necriptat, pe aceeași frecvență 11817, polarizare verticală, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S QPSK (aceeași frecvență prin care transmite necriptat și televiziunea VTV din România). De pe această frecvență, Orange România ar putea include în lista de canale prin satelit aceasta televiziune în versiune HD, fără a fi necesare costuri suplimentare pentru banda de transmisie, la fel cum a procedat și în cazul versiunii SD.

Deutsche Welle Tv English HD este o televiziune germană de știri, transmisă în limba engleză, difuzând pentru publicul vorbitor de limba engleză informații din perspectivă germană.


16 comentarii despre subiectul „Deutsche Welle English nu mai emite în SD prin satelitul Astra 5B, ci doar în HD”:
Anonim

HD ține de prezent. Iar televiz\oarele SD, care țin de trecut, nu mai există de mulți ani în magazine. Nedumeriri au rămas, căci nimeni nu știe de ce este se mai acceptă încă reînoirea unor licențe SD, sau de ce televiziunile prin cablu mai dublează canalele HD cu unele SD ale aceluiași post. Risipa de resurse (cum ar fi lățimea de bandă) ar trebui să dea de gândit celor care decid, scutind astfel inclusiv utilizatorii care se pricep de la a mai șterge canalele dublate, după fiecare nouă scanare.

Anonim

Nu prea inteleg de ce HD-ul nu preia control total asupra canalelor SD, de vreme ce aceste canale HD functioneaza si pe televizoarele vechi din anii 2000.

Cristian

Din cauză că echipamentele tehnice de producție, camerele și echipamentele de emisie costă mai mult pentru HD, din cauză că HD consuma mai multă bandă de transmisie, care costă mai mult, din cauza că multe televiziuni au investit inițial în echipamente SD și nu au posibilități financiare sa investească din nou în toate echipamentele, dar de tip HD, din cauză că procesarea materialelor HD necesită mai multe resurse hardware decât cea a producțiilor SD etc.

Anonim

Pentru anonimul de mai sus: HD+SD consumă mai multă lățime de bandă decât HD :)

Anonim

Anonim, si care e ideea cu SD + HD, că nu pricep. Eu nu ma refeream la canalele transmise si SD si HD, ci de ce nu sunt transmise doar HD, fara SD.

Mulțumesc Cristian.

Anonim

Cei de la Orange nu au de gînd să bage canale noi în grilă atît cît și pe DTH cît și pe partea de cablu prin fibră optică. Nu mai zic de faptul că nu au de gînd să introducă canale 4KUHD pe partea cu cu cablu fibră optică cum au și ceilalți operatori RCS -RDS și VODAFONE.

Dorin

Pai si de unde știi tu planurile de viitor ale lui Orange? Tu lucrezi cumva în conducerea Orange sau de unde ai astfel de informații că nu vor introduce canale noi în viitor? Sau doar comentezi pe aici ce visezi noaptea?

Anonim

Dorin tu ai văzut că pe partea de DTH la Tv nu am făcut mari modificări de cînd sa lansat televiziua prin satelit cei de la Orange.De ce nu bagă mai multe canale în grilă.

Dorin

Nu mă interesează asa-zisele argumente din trecut ca premisă despre ceea ce s-ar putea întâmpla in viitor. Acestea nu dovedesc ceva din viitor. Nu agreez asa-zisele previziuni, că nu suntem copii si nici Nostradamus. Astfel de previziuni le spui tu prietenilor tai la un suc la terasa, nu le prezinți ca informații publice certe, ca poate sunt unii creduli care cred ce ai visat tu noaptea.

Anonim

Doar un exemplu pentru cine nu a înțeles: Digi24 HD + Digi24 SD ocupă mai multă lățime de bandă decât numai Digi 24 HD.

Anonim

Da stiu si eu că HD plus SD ocupă mai multă bandă decât HD singur sau decât SD singur, e la mintea copiilor de 6 ani așa ceva, că suma 2+1 e mai mare decât 2 singur sau decât 1 singur, ce tot insiști? Am întrebat de ce se preferă SD si nu HD, nu cazul când sunt transmise simultan ambele variante. Știi să răspunzi mai bine decât Cristian?

Anonim

Echipamentele HD sunt cu mult mai ieftine decât în urmă cu 15 ani când se făceau primii pași în lumea HD (iar aici ne amintim cu plăcere de PRO TV, cel care a pus bazele televiziunii HD în România). Într-adevăr, sunt costuri legate de studiouri (acolo unde se folosesc studiouri, de regulă de către televiziunile de știri sau generaliste), dar trecerea la HD ține azi mai mult de disponibilitatea de a o face. Mulți patroni de televiziuni merg pe ideea românească "merge și așa", încerând să mai stoarcă câțiva bănuți fără să investească nimic. Dar audiența se câștigă greu, în schimb se pierde destul de repede și nici măcar asta nu îi interesează... Ei vor doar să stoarcă cât mai mulți bani din niște echipamente învechite moral, acesta fiind nivelul lor de percepție. Cât despre respectul față de telespectatori, acesta se dovedește a excela prin ... inexistență. Și atunci, în condițiile concurenței existente, nu merită ei să dispară ? De fapt se auto-elimină singuri, tratamentul SD pe care îl acordă telespectatorilor întorcându-se în cele din urmă împotriva lor. Și ce poate fi mai corect decât atât ?

Cosmin D.

Echipamentele HD sunt cu mult mai ieftine decât în urmă cu 15 ani, dar mai scumpe decât costau cele SD acum 15 ani. Retehnologizarea de la SD la HD in prezent costă peste 50.000 euro la un studio local care produce emisiuni si stiri in direct. La un post national, retehnologizarea costă mult mai mult. In televiziune nu se filmează cu telefoane mobile cu camera HD, iar mixerele video și alte echipamente profesionale din lanțul de producție costă mult mai mult decât cele pentru uz casnic. Desigur, sume de 250.000 de euro nu reprezintă un impediment financiar. Am dorit doar sa spun ca retehnologizarea la HD nu e ieftină, asa cum se crede. Vorbesc din perspectiva că am retehnologizat la HD două studiouri locale.

Anonim

Mai există SD ? Eul le-am scos demult din memoria televizoarelor din casă. Nu merită nici o atenție cei care ne tratează cu SD. Oferta HD fiind în prezent diversificată din toate punctele de vedere, ce rost mai are să ne încărcăm inutil cu balast analogic sau SD ?

Anonim

Da, mai există SD. Majoritatea televiziunilor la nivel mondial sunt SD.

Cristy

DW este disponibil din nou în grila Orange DTH, în format HD

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile