vineri, 3 iulie 2020

Comunicat: Finalizarea implementării proiectului televiziunii digitale în România. Urmează proiectul pentru radio digital.

Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicaților a anunțat printr-un comunicat oficial de presă finalizarea implementării proiectului Televiziunii Digitale în România. Astfel, toate canalele SRTV vor fi disponibile integral în regim digital pe tot teritoriul României începând cu iulie 2020.

Proiectul de implementare a Televiziunii Digitale în România a constat în instalarea și punerea în funcțiune a 228 echipamente de emisie DVB-T2, în tot atâtea locații, pe tot teritoriul țării, cu puteri cuprinse între 10W și 5kW, împreună cu instalațiile și echipamentele lor conexe precum și a 161 noi sisteme radiante UHF pentru respectivele transmisii DVB-T2.

Mă bucur să anunț implementarea acestui proiect și lansarea sa pentru telespectatorii din România. Vom oferi calitate în casele tuturor românilor dar și o nouă perspectivă de dezvoltare pentru Televiziunea Română”, a declarat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Vom lansa curând și proiectul pentru Radio Digital”, a adăugat Dragoș C.-L. PREDA, Secretar de stat pentru comunicații electronice.

Menționăm că acest proiect a fost realizat aproape integral pe tehnologiile celor doi mari producători mondiali din domeniu, și anume GatesAir (SUA) și Rhode Schwarz (Germania).


Despre RadioCom
Cu o istorie de nouăzeci de ani, Societatea Națională de Radiocomunicații S.A., este lider în domeniul broadcasting-ului (difuzarea și transportul terestru al programelor radio și Tv). In același timp, un important furnizor de rețele și servicii de comunicații electronice în România.

Despre DVB-T2
Digital Video Broadcasting Project (DVB) este un consorțiu ce reunește peste 250 de posturi, producători, operatori de rețea, furnizori de software și organisme de reglementare din peste 35 de țări, stabilit în vederea dezvoltării unor standarde deschise pentru furnizarea serviciilor digitale de televiziune, multimedia și date. Misiunea principală a organizației DVB a fost de a dezvolta si accepta specificațiile și standardele europene pentru sisteme media, care sunt apoi transmise la Comitetul Tehnic Comun EBU/CENELEC/ETSI, pentru aprobare. Specificațiile sunt apoi standardizate formal de CENELEC sau, în majoritatea cazurilor, de ETSI (Institutul European al Standardelor de Telecomunicații). Standardele inclus TV satelit (DVB-S și DVB-S2), TV prin cablu (DVB-C) și TV terestru (DVB-T și DVB-T2). Prima țară din Europa care a început oficial transmisia DVB-T2 a fost Marea Britanie in anul 2012.



***

Comunicatul de presă oficial complet se regăsește pe websiteul autorității publice, la adresa: http://mt.gov.ro/web14/spatiul-media/comunicate-de-presa/3019-01072020 .

Precizăm că pachetul de programe de televiziune transmis, în acest moment, în standard DVB-T2, cuprinde posturile TV ale Societăţii Române de Televiziune - TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR1 HD şi 5 posturi TVR regionale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara).

Lista completă a amplasamentelor de emițătoare DVB-T2 din România o găsiți AICI.

Până la finalizarea implementării sistemului de radio digital în România, puteți asculta posturi de radio live pe internet și în lista de recomandări de pe HD Satelit.


17 comentarii despre subiectul „Comunicat: Finalizarea implementării proiectului televiziunii digitale în România. Urmează proiectul pentru radio digital.”:
Anonim

Lista cu emitatoare pe luna iunie unde se afla domnilor. bag seama ca tot asa faceti si cu radio DAB+

DTH Fan

E link la final, include si actualizare din 1 iunie 2020 (amplasament Sibiu Păltiniş, în judeţul Sibiu - putere emiţător 2,5 kW, emisie în canalul 37; amplasament Huşi, în judeţul Vaslui - putere emiţător 0,1 kW, emisie în canalul 39):

https://www.hdsatelit.com/2020/03/lista-cu-emitatoare-din-proiectul-dvb.html

Poate vroiai sa spui actualizarea din 1 iulie... RADIOCOM nu au mai anunțat alta actualizare la 1 iulie 2020, cel putin azi, pe 3 iulie 2020, nu este anunțată. Poate nu vor mai fi alte emițătoare noi, dacă au anunțat că au finalizat. Sau poate nu sunt anunțate de RADIOCOM, cine știe...

Anonim

Bani cheltuiti aiurea.Au undeva la 1% din audienta.Puteau lasa cardurile tvr si trebuia schimbat satelitul cu unul decent.Pe 16° e o catastrofa de satelit.

Ioji

Am o întrebare:
Se menționează în lege ca posturile TVR să se recepționeze pe întreg teritoriul României? (cel puțin în analog și terestru)
Dacă da, de ce nu se asigură recepționarea FTA și prin satelit? (mă refer la TVR 1 și TVR 2)
Intreb pentru ca televizorul meu suportă doar DVB-T (fără T2) și DVB-S + S2
Mulțumesc

Sorin

Din păcate standardul DVB-T este foarte vechi si ineficient. Nu va mai fi folosit in România niciodată. Din Europa este scos treptat din toate țările și înlocuit cu DVB-T2, in unele chiar cu codec Hevc. Poți să îți cumperi un receptor cu tuner DVB-T2 costă 100-150 RON. Recepția analogică nu va mai exista pe teritoriul României. Nu pot să le transmite prin satelit necriptat din cauza drepturilor de autor. Filmele nu sunt dublate în limba română ci subtitrate, deci coloana audio rămâne in engleză iar satelitul transmite pe arie mare, în toată Europa. Dar drepturile de televizoare pentru diverse producții se cumpără doar pentru teritoriul României. De această cauză TVR nu are dreptul să le difuzeze prin satelit necriptat în toată Europa. Mai există posibilitatea de a cumpăra un smartcard TVR pentru care nu se plătește abonament și vei vedea toate canalele TVR prin satelit, inclusiv cele criptate, introducând cardul în slotul Cam-ului televizorului tău, dacă este compatibil.

Anonim

Pentru Ioji

TVR ofera cartele de decriptat TVR 1 HD, TVR 2 HD, TVR 3 si TVR Molodova pe satelitul Eutelsat 16E. Si ei fac asta de prin 2007 imi amintesc cartelele vechi de tip VIAACCES care erau cu probleme. Dupa 2017 au trecut la sistemul de criptare CONAX si nu mai sunt probleme de atunci. Poti folosii receptor care recunoaste cartele CONAX de exemplu toate receptoarele AMIKO recunosc cartele conax cel mai ieftin incepe de la 150 de lei. Pentru televizor iti trebuie un modul CI Common Interface pentru cartele CONAX. Introduci cartela in modul si modulul in televizor. Si nu iti mai trebuie antena UHF si decodor DVB-T2.

Anonim

Din pacate sunt doar TVR-urile pe terestru iar canalele private nu doresc sa emita la liber terestru (doar sa ceara bani), Partea buna este ca nu mai sunt probleme din vremea transmisiei analogice (interfernta, static, imagine dublata) cat despre digital din prima zi de emisie am putut receptiona fara probleme. Mi-ar placea sa se introduca standardul DAB+.

Nea marin

Nu este posibilă introducerea și a televiziunilor din lista must-carry?

Anonim

Ba da, se poate, dar vor trebui amplasate inca 5 multiplexuri, adică muncă si cheltuieli cu echipamente de 6 ori mai mari decât până acum. Cine le plătește? Televiziunile din must carry nu s-au oferit sa plătească. Eu din impozitele plătite de mine sa plătesc? Sa cresc din impozitele plătite de mine profitul unor televiziuni deținute de firme PRIVATE ai căror patroni câștigă deja bani din publicitate?

Anonim

Într-adevăr o veste excelentă, chiar dacă întârzierea este și ea notabilă. Existența companiei naționale de televiziune în mediul digital terestru ține de interesul strategic al oricărui stat dezvoltat, deci este obligatoriu. Benevol rămâne doar pentru televiziunile private, care își au propriile calcule financiare. Este un mare pas înainte, dar care trebuie imediat urmat de tranziția la radio digital. Încheierea emisiei analogice în domeniul TV și Radio înseamnă sfârșitul unei ere care a început în urmă cu mai bine de un secol. Urmează o nouă eră, digitală, mai stabilă, mai calitativă. CElor care se întreabă, de ce avem nevoie de transmisiuni digitale, le-aș răspunde și eu printr-o întrebare, chiar dacă argumentele sunt cu mult mai numeroase: De ce, nu ?

Anonim

Deci din iulie nu mai există televiziune analogică terestră în România ?

Anonim

Pentru ultimul anonim. Televiziunea analogica terestra in Romania a fost oprita definitiv pe data de 01 mai 2018. Scurt istoric, desi trebuia in 2012 sa trecem definitiv la televiziunea digitala terestra s-a tot amanat pana pe data de 17 iunie 2015. Atunci a ramas doar TVR 1 in banda VHF/FIF in format analogic. TVR 1 analog trebuia scos din emisie la data de 01 ianuarie 2017 dar s-a hotarat s-a prelungirea pana la data de 01 mai 2018. Totul este digital. Ce ai citit este o greseala a lui Dragoș C.-L. PREDA in legatura cu televiziunea analogica in paralel cu cea digitala. Televiziunea analogica mai exista doar pe cablu. Si cablisti vor decide daca mai transmit unele canale analog sau nu.

Anonim

Asteptam si alte multiplexuri!
Chiar si internet.

Eugen

Am un smart tv model 2020 dotat doar cu tunner DVB-T2 și nu pot recepționa nici un canal cu cablu terestru doar cu smart card atașat LA CI+

Eugen

Am un smart tv model 2020 dotat doar cu tunner DVB-T2 și nu pot recepționa nici un canal cu cablu terestru doar cu smart card atașat LA CI+

Anonim

Eugen, nu inteleg ce vrei sa spui. Una este cablu si alte terestru. Cablu este DVB-C si terestru DVB-T2 Interfata CI+ este special pentru programele codate de pe cablu sau satelit. Normal ca nu poti viziona toate canalele de pe cablu doar o parte din ele gen TVR, PRO TV, PRIMA, ANTENELE restul sunt codate. Cel putin la Vodafone (fostul UPC) 65 de canale digitale sunt la liber pentru celelalte iti trebuie modul cu cartela CI+
Cat despre televiziunea terestra DVB-T2 iti recomand o antena de exterior uite un model care il folosesc si sunt foarte multumit este special pentru zone cu semnal slab, este si la pret bun: https://www.pni.ro/antena-tv-dvb-t2-pni-cu-19-elementi-de-exterior-75ohm-aluminiu.html sau cu amplificator: https://www.pni.ro/antena-tv-dvb-t2-pni-tvd02-cu-amplificator-24db-pentru-semnal-tv-digital-uhf-29-elementi-verde.html cu antena de camera ai slabe sanse sa receptionezi programele TVR.

Anonim

Exista teletext pe dvb-t2 in Bucuresti?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile