luni, 7 septembrie 2020

Eurosport: descalificarea surprinzătoare a lui Novak Djokovic de la US Open

Eurosport a remis către hdsatelit.com declarații din partea experților televiziunii cu privire la descalificarea surprinzătoare a lui Novak Djokovic de la US Open. De asemenea, Mats Wilander analizează o selecție de meciuri din turul 4 de la US Open.

DATĂ: 6 septembrie 2020

EXPERT: Experții Eurosport Mats Wilander, Alex Corretja, Justine Henin și Boris Becker 

SUBIECT: Experții Eurosport despre descalificarea surprinzătoare a lui Novak Djokovic de la US Open 

Mats Wilander

Nu ai voie să faci ce a făcut el. Este totodată cel mai mare ghinion pe care l-ai putea avea pe un teren de tenis. Când tragem linie, ideea este că Djokovic nu a aruncat mingea încet către copilul de mingi. A lovit-o mai tare decât a intenționat, complet accidental. Sigur, este un semn de frustrare, dar nu contează asta. Nu ai voie să faci așa ceva.

Să sperăm că arbitra de linie este în regulă. A părut că nu poate să respire pentru moment. Am văzut și reluarea și decizia este fără doar și poate corectă. Djokovic nu are ce să facă. Singurul lucru care m-a mirat este că arbitra principală nu s-a uitat la o reluare video înainte de a lua decizia, însă fără doar și poate ea a fost corectă.

Boris Becker, vorbind la emisiunea Matchball Becker a Eurosport Germania

Sunt la fel de șocat ca oricine. Eu îl cunosc de foarte mult timp pe Novak și ne considerăm parte din familie. Este probabil cel mai dificil moment din cariera sa. A încălcat regulamentul și decizia este corectă.

Djokovic a avut câteva mingi de set, iar Carreno Busta a găsit o modalitate în care să le câștige. Apoi scurta lui Novak nu i-a intrat și și-a pierdut cumpătul pentru prima oară, lovind o minge înspre lateral. Din fericire nu erau oameni acolo, nu erau spectatori, dar uneori are obiceiul de a lovi mingi în tribune. Frustrările începeau să-și spună cuvântul.

Mingea următoare a fost lovită în gâtul arbitrei de linie, care a căzut și avea dificultăți să respire. Nu a fost intenția lui, nu a dorit să lovească pe cineva, dar a dat în minge și acesta este regulamentul. E dificil. Au venit supervizorii și ne-am putut da seama foarte repede că nu au decât o soluție.

Cel mai mare jucător de la US Open a părăsit turneul. O decizie dificilă, dar una corectă. Poate că părăsirea terenului la final a fost cel mai greu moment din cariera lui Djokovic. Era în forma vieții sale, neînvins în acest an, pe drumul spre Grand Slam-ul cu numărul 18. Acum va merge acasă, dar fără titlu.

A știut că a greșit, dar așa este în sport, decizia a fost corectă. Djokovic este un sportiv cu un caracter puternic și va reveni după acest moment întunecat.

Este abia finalul primei săptămâni și deja știm că vom avea parte de un câștigător nou de Grand Slam pe tabloul masculin. Ce turneu nebun!

Alex Corretja

Sunt șocat, ca toată lumea. Este total neașteptat. Este extraordinar cum un centimetru poate schimba nu numai un meci, ci viitorul și istoria unui sport. După ce a pierdut câteva puncte importante, Novak și-a pierdut concentrarea și deja lovise o minge spre marginea terenului, care ar fi fost periculoasă dacă era lume acolo. Nu a reușit să-și controleze emoțiile. După ce și-a pierdut serviciul nu a mai putut să se controleze și a avut ghinionul să lovească arbitra de linie. În prezentul regulament, trebuia descalificat. Nu aveau cum să ia altă decizie și este păcat.

Sper ca arbitra să nu fi fost lovită, dar decizia nu putea să fie alta. E păcat că meciul s-a încheiat așa. Jucătorii trebuie să-și controleze emoțiile pe teren. Este o lecție importantă pentru copii și pentru toți jucătorii din circuit. Trebuie să fii foarte atent la ce faci pe teren, pentru că poți lovi grav pe cineva.

Pentru Pablo, asta e viața, ăsta e sportul. Trebuie să te concentrezi pe ce faci tu, iar el asta a făcut. Se descurcase grozav și acum este în sferturile de finală. Sigur că vom vorbi despre acest incident cu Djokovic mult timp, dar acum spaniolul trebuie să se concentreze pe următorul său adversar. Va avea o șansă uriașă de a avansa în semifinale, însă va avea un adversar dificil. Nu va fi ușor. La fel a fost și cu Djokovic, dar iată că s-a calificat într-un mod pe care nimeni nu și-l dorea.

Justine Henin

Evenimentul este un șoc în lumea tenisului, desigur. De astăzi ne uităm în viitor și viața merge înainte, dar în tenis nu ne dorim să vedem așa ceva. Sigur că Djokovic nu a dorit să o lovească pe arbitră și că a fost vorba și de ghinion, dar decizia a fost corectă. Nu exista altă decizie posibilă. A fost decizia corectă și nu există dubii. 

Au fost momente cu adevărat nebune, pentru că la 5-4 și 40-0, Carreno a salvat mingea de set lovind pe linie, iar apoi la a doua minge ratată, Djokovic zâmbea. După a treia a lovit mingea puternic și a devenit tot mai frustrat. A fost o serie progresivă, o nebunie, în două game-uri. Din clipa în care am înțeles că mingea a lovit arbitra de linie, am știut că meciul s-a terminat. Văzând momentele live, a fost ciudat. Probabil că se gândește la multe acum. Sigur că nu a existat intenție, însă a fost decizia potrivită.


DATĂ: 6 September 2020

EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander analizează o selecție de meciuri din turul 4 de la US Open


Daniil Medvedev (Rusia) vs Frances Tiafoe (SUA)

Este un meci foarte bun. Îl văd pe Medvedev rezistând mai bine decât Tiafoe, în final. Americanul ar fi putut fi ajutat de public uneori, dar în același timp americanii obișnuiesc să se anime prea mult, așa că lipsa publicului l-ar putea și ajuta. Cine știe? Este un meci strâns, dar Medvedev este o mașinărie pe parcursul meciurilor de cinci seturi, așa că l-ar putea epuiza pe Tiafoe la un moment dat.

Pentru Daniil a fost imensă prezența în finală anul trecut, cu publicul împotriva lui aproape, iar acum publicul iată că nici nu contează. Poate e mai bine așa. Medvedev joacă mai bine chiar și decât anul trecut, aș spune.

Matteo Berrettini (Italia) vs Andrey Rublev (Rusia)

Cred că Berrettini va putea să învețe din meciul pe care l-au avut anul trecut la New York. Berrettini are un joc mai complet, în timp ce Rublev este mai direct, dar la un nivel extrem de ridicat mereu.

Va putea Berrettini să profite de momentele lui bune, câștigând suficient când joacă bine, sau va reuși Rublev să-i facă față? Dacă reușește asta, cred că Rublev este favorit. Berrettini are momente bune și momente slabe, însă e greu să-ți dai seama de ele când servește așa bine. Serviciul ar putea face diferența între cei doi jucători.

În final, îl văd pe Berrettini favorit – totul se poate rezuma la condiția fizică. Dacă Berrettini poate ține nivelul său fizic ridicat, chiar și dacă joacă mai slab, poate câștiga, fiindcă poate să schimbe lucruri la jocul său. Este la îndemâna sa să vină cu soluții și opțiuni. Dacă nu va funcționa asta, însă, este șansa mare a lui Rublev.

Maria Sakkari (Grecia) vs Serena Williams (SUA)

Nu m-ar mira niciun rezultat în acest meci. Cred că Serena are încredere mare după ce a învins-o pe Sloane Stephens. A fost o victorie uriașă pentru ea, fiindcă Sloane este una dintre cele mai bune cinci jucătoare din lume când joacă la potențialul maxim. Sakkari este rapidă și foarte agresivă. Dacă nu clachează mental dacă va conduce meciul, ar trebui să fie aproape să o învingă pe Serena.

Împotriva lui Stephens, Serena a jucat la un nivel pe care rar l-am văzut în ultimii ani. Cred că a fost o formă care îi poate câștiga Slam-ul. Nu mai este așa ușor pentru ea să domine un meci precum o făcea în trecut cu Kvitova sau alte jucătoare care lovesc puternic, dar poate câștiga un Grand Slam cu nivelul acesta. Dacă va continua în felul acesta, atunci probabil este favorită.


2 comentarii despre subiectul „Eurosport: descalificarea surprinzătoare a lui Novak Djokovic de la US Open”:
Anonim

Se spune că regulamentul, inclusiv modul lui de aplicare în spirit, tine de fairplay-ul sportiv. Această decizie a ținut cont de spiritul sportiv, sau doar a aplicat mecanic un verdict conform unui aliniat sau paragraf de regulament ? Până la urmă cel care are de suferit nu este sârbul, care oricum e plin de bani si a cunoscut succesul la nivelul cel mai înalt, ci însăși competiția American Open care își știrbește singur din valoare îndepărtând un jucător de top prin metode ce nu țin de competiția sportivă. Dezamăgitor.

Anonim

L-au descalificat pentru ca numai el câștiga finala, d-aia. Urmează Simona halep.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile