Pentru cea de-a zecea zi a turneului US Open, echipa Eurosport a transmis către hdsatelit.com următoarele materiale:
- Alex Corretja face avancronica semifinalei de la US Open dintre Alexander Zverev și Pablo Carreno Busta.
- Boris Becker face avancronica semifinalei de la US Open dintre Alexander Zverev și Pablo Carreno Busta.
- Mats Wilander vorbește despre șansele lui Daniil Medvedev la US Open înaintea semifinalei.
- Henri Leconte și Boris Becker analizează generația „NextGen” a tenisului masculin.
DATĂ: 9 septembrie 2020
EXPERT: Alex Corretja, expert Eurosport și fost număr 2 mondial
SUBIECT: Alex Corretja face avancronica semifinalei de la US Open dintre Alexander Zverev și Pablo Carreno Busta
Cum poate Pablo Carreno Busta să câștige? Trebuie să găsească un echilibru bun între a fi agresiv și se apăra. Împotriva lui Sascha va trebui să arate că poate rămâne în meci tot timpul. Cred că va fi foarte important pentru Carreno să dicteze jocul cu forehand-ul. Au stiluri similare de rever, profund, plat și care funcționează bine în lung de linie. Cred că forehand-ul lui Carreno este mai bun.
Pe de altă parte, serviciul lui Zverev este mult mai bun decât al spaniolului, dar una dintre cheile meciului va fi serviciul secund al germanului. Carreno poate pune presiune pe acele puncte și să-l facă pe Zverev să se simtă inconfortabil. Carreno trebuie să-l alerge pe Zverev, este foarte important. În același timp, poate folosi scurte cu forehand-ul din când în când, fiindcă germanul joacă foarte din spate.
Mă aștept la un meci foarte dificil. Cu siguranță Carreno s-a uitat la meciul lui Zverev contra lui Borna Coric și a văzut cum Alex nu este total stăpân pe sine. Nu îi funcționează grozav al doilea serviciu, dar în același timp servește niște „bombe” din când în când. Cred că diferența între Coric și Carreno este că spaniolul poate juca solid, dar are și arma unor lovituri câștigătoare, în special cu forehand-ul. Este ceva ce îi lipsea lui Coric.
Mă aștept la un meci foarte strâns și simt cu siguranță că spaniolul poate câștiga. Va fi foarte strâns, chiar dacă Zverev stă mai bine în clasament.
DATĂ: 9 septembrie 2020
EXPERT: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori campion de Grand Slam
SUBIECT: Boris Becker face avancronica semifinalei de la US Open dintre Alexander Zverev și Pablo Carreno Busta
Alexander Zverev este foarte talentat și deja a învins mulți jucători de top la unele dintre cele mai importante turnee, cum ar fi ATP Masters, unde i-a învins pe Novak Djokovic sau Roger Federer. Are un serviciu grozav cu care poate câștiga multe puncte, dar a avut și câteva meciuri grele la US Open în acest an. Meciuri precum cele cu Kevin Anderson sau Adrian Mannarino nu sunt ușoare, însă a arătat că are puterea mentală de a le câștiga și a ajuns unde este acum.
Cred că Sascha nu a fost la cel mai bun nivel al său în meciul cu Borna Coric. Faptul că a câștigat însă este un semn bun al mentalului său, căci a fost un meci foarte dificil. Poate juca mai bine? Orice jucător poate juca mai bine, chiar și cei din top. Are un serviciu foarte bun, are multă putere și toate atuurile pentru a fi unul dintre cei mai buni din lume.
Cred că Pablo Carreno Busta este un jucător subapreciat. Este unul dintre puținii spanioli care se simt bine pe un teren de hard. Este semifinalist US Open, jucător de top 10 mondial. Este în circuit de câțiva ani, pe suprafețe diferite de zgură, și un jucător bun de dublu. Este un luptător dur, are jocul pe de care are nevoie – poate doar câteodată îi lipsește puțină putere, dar prin tehnica sa este un jucător foarte bun.
Odată ce ești în semifinale, odată ce-l învingi pe Denis Shapovalov după un meci controversat cu Novak Djokovic... Ai șanse la victorii. În tenis, fiecare meci începe la 0-0 și contează ce faci în acea zi, nu ce ai făcut înainte.
Cred că Sascha este favorit. Este pe un val ascendent și este a doua sa semifinală de Grand Slam, așa că nu cred că va simți presiune. Carreno Busta este cu câțiva ani mai mare și te întrebi deja câți ani va mai putea juca la vârf. Este un alt tip de presiune, asta. Cred că acești jucători știu să gestioneze presiunea, nu e o problemă. Cred că întrebarea este cine poate să se impună în ziua respectivă.
DATĂ: 9 septembrie 2020
EXPERT: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam
SUBIECT: Mats Wilander vorbește despre șansele lui Daniil Medvedev la US Open înaintea semifinalei sale
Cred că lucrul care m-a impresionat pe mine despre Daniil Medvedev este că pare să se bucure de presiunea care vine, fiind vicecampion anul trecut. Nu e un lucru ușor de făcut, dar el pare să fie ok. Îmi place felul în care se luptă pentru fiecare punct. Nivelul la care luptă este foarte ridicat pe tot parcursul meciului. Pare să fie total implicat emoțional în fiecare punct al meciului. Îmi place cum se comportă pe teren – nervos, zâmbitor, pare să se bucure de orice moment și îmi place asta.
Nu văd de ce nu ar putea câștiga un Grand Slam. Sunt jucători cărora nu le place să joace împotriva lui Medvedev fiindcă are un stil atât de ciudat, așa că va avea avantaj în meciurile directe contra unor jucători foarte buni – nu contează cine sunt, contează că nu le place să joace împotriva lui. Își construiește o reputație de a fi greu să joci cu el și că nu îți oferă nimic gratuit. Nu știi niciodată ce va face la al doilea serviciu, nu știi dacă va lovi puternic cu forehand-ul sau doar va pune mingea în teren. Este foarte imprevizibil. Singurul lucru previzibil este că se luptă și că joacă inteligent.
Daniil nu joacă în funcție de scor. Joacă tactic, joacă bazându-se pe moment și continuă așa orice ar fi. Contra lui Rublev și-a schimbat tactica puțin al setul trei, deși conducea. Este un jucător de șah. Alege lovitura pe care o consideră în momentul acela, nu datorită scorului. Este un tactician bun pe teren și va găsi soliții pentru fiecare situație, indiferent că este condus cu 2-0 sau conduce cu 2-0. De aceea este atât de puternic.
DATĂ: 9 septembrie 2020
EXPERT: Henri Leconte, expert Eurosport și finalist de Grand Slam & Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori campion de Grand Slam
SUBIECT: Henri Leconte și Boris Becker analizează generația „NextGen” a tenisului masculin
Henri Leconte:
În turneul masculin am putut vedea și surprize. Acum, jucătorii tineri sunt cei care impresionează. Ne așteptam la un meci extraordinar între Felix Auger-Aliassime și Dominic Thiem, însă austriacul a jucat atât de bine, este atât de puternic fizic, încât a reușit să se impună. Thiem a jucat câteva finale de Grand Slam și este jucătorul care va dicta aceste semifinale, poate chiar și finala US Open.
Ce mă impresionează la acești jucători este că ei joacă fără spectatori. Cum se pot concentra? Cum pot să joace atât de magic, cum a făcut-o Medvedev, jucând acel tenis de vis? Pentru mine este ceva ireal.
Boris Becker:
Mi-au plăcut meciurile lui Felix Auger-Aliassime. A făcut un pas mare înainte prin felul în care a jucat. Poate că ultimele două seturi făcute cu Dominic Thiem au fost dezamăgitoare, dar până atunci a părut puternic.
La fel pot zice despre Denis Shapovalov. Amândoi sunt foarte tineri și au evoluat frumos. Mă aștept ca cei doi să intre în top 10 foarte curând. Mi-a plăcut lupta făcută de Jannik Sinner în primul tur cu Karen Khachanov. A fost accidentat, însă a rămas în meci și a dus întâlnirea în tie-break-ul setului decisiv, ceea ce a fost grozav. Sinner este un jucător pe care îl admir.
Alexander Zverev are doar 23 de ani și este și el parte a acestei generații noi care acum pare să intre în joc.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.