Un televizor vechi din Aberhosan (în Țara Galilor) a perturbat conexiunile la internet din intreaga localitate, în fiecare zi, timp de 18 luni. Locuitorii din Aberhosan pierdeau conexiunea la internet la 7 dimineața, în fiecare zi. Angajații companiei Openreach au încercat să găsească cauza de mai multe ori si într-un final au dezvăluit că au descoperit că problemele erau cauzate de interferențele electrice provenite de la un televizor vechi, cumparat second-hand.
Inginerul local Michael Jones de la Openreach a petrecut luni întregi încercând să depisteze sursa problemei. Porțiuni mari de cablu au fost înlocuite în oraș și zonele înconjurătoare. Dar, în cele din urmă, o echipă de ingineri a trebuit să se mobilizeze pentru a rezolva misterul.
„Folosind un dispozitiv denumit Analizor de Spectru, am mers în sus și în jos prin localitate, prin ploaia torențială, la 6 dimineața, pentru a verifica dacă există vreun factor perturbator. Însă nimic. Dar la 7 dimineața, ca in fiecare zi, s-a întâmplat! Dispozitivul nostru a capturat o explozie de interferențe electrice în sat", a spus Jones într-o postare pe blogul Openreach.
Fenomenul, cunoscut sub numele de SHINE (Single High-level Impulse Noise), este o emisie de interferențe electrice ce afectează conectivitatea în bandă largă.
"S-a dovedit că la 7 dimineața, în fiecare dimineață, localnicul își pornea vechiul televizor. După cum vă puteți imagina, când i-am demonstrat rezidentului ce probleme cauza televizorul, el a fost uimit că vechiul său televizor second-hand era cauza problemelor de internet dintr-o intreaga localitate. El au fost de acord să oprească imediat acel televizor și să nu îl mai folosească din nou niciodată", a povestit Michael Jones.
"Din păcate, acest fenomen nu este așa de rar pe cât ar crede oamenii. Orice echipament cu componente electrice, de la iluminatul exterior și cuptoare cu microunde până la camere de supraveghere CCTV, poate avea un impact asupra conexiunii dvs. de internet. Sfătuim publicul să se asigure că aparatele electrice utilizate sunt certificate în mod corespunzător și îndeplinesc standardele actuale", a explicat furnizorul de internet.
Rețeaua de internet din localitatea Aberhosan se va moderniza în acest an, iar localnicii vor beneficia de internet prin fibră optică.
Si acum se poate, daca ai un tv alb negru conectat la o retea coaxiala, gen UPC. Când este conectat pe o frecvență, bruiaza pe altă frecvență iar daca se nimereste sa fie frecvențele cu internetul pe coaxial, ai pus-o de k veselie.
Pai provider-ul de internet nu a confirmat ca interferentele erau induse printr-o conexiune prin cablu la televizor, ci, pentru faptul ca au folosit un analizor de spectru, cred ca au cautat semnalul prin aer. Era simplu de depistat daca bruiajele ar fi fost induse prin cablu de un abonat - deconectau portiuni de retea pe zone - si nu cred ca ar fi influentat reteua, exista niște filtre pe conexiune dintre abonat catre retea, altfel s-ar bruia abonatii unii pe altii continuu.
Openreach este cel care asigura servisul pentru BT (British Telecom) si BT ul asigura internetul prin linie telefonica nu prin cablu, deci e conexiune tip ADSL, VDSL
Si adsl si vdsl sunt fibra sa nu fie bruiate????
Probabil era nu doar cu tub CRT, dar avea și lămpi in loc de tranzistori și circuite integrate. 😁
In urma cu mulți ani, prin anii 90 cabd era inceputul televiziunii prin cablu in ROMÂNIA, aveam un vecin cu tv dinacesta, cand il pornea, pe ce se uita, bruia alte frecvențe. Vreo 3 luni le-a luat celor de la cablu sa descopere sursa de bruiaj in rețea
Era din vina firmei de cablu, nu a televizorului. Aveau semnal slab si distribuitoare cu pierdere de semnal mică ce permitea bruiaj in rețea
Si bineinteles ca saracul ala care si-a luat tv la second hand a fost nevoit sa isi cumpere alt tv mai scump pt ca din vina lui pica netu la locatari. Sper ca i-au dat si lui niste bani sa isi ia alt tv. Tot second hand.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.