Ziua Mondială a Animalelor este un eveniment anual, desfășurat pe 4 octombrie, care are ca scop creșterea importanței acordate animalelor, pentru a dezvolta standardele de bunăstare a acestora în întreaga lume. Prin creșterea gradului de conștientizare și educație, putem crea o lume în care animalele sunt recunoscute ca ființe simțitoare și se acordă întotdeauna atenție bunăstării lor, anunță televiziunea Viasat Nature printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.
Primul din acest trio al premierelor este filmul unic Madagascar: Galapagosul Africii (la ora 14:05). Madagascar găzduiește o gamă largă de specii bizare și o lipsă interesantă de prădători tradiționali. Nu există deloc pisici. Nu există prădători mari din clasa mamiferelor, cu excepția unui singur carnivor ciudat cunoscut sub numele de fosă. În ciuda modului său clar felin, nu este de fapt o pisică. Este vag legat de manguste și civete, dar rămâne o familie în sine - în plus, cu ritualuri de împerechere bizare. Acest documentar dezvăluie o parte dintre locuitorii insulei, de la fosa la aye aye - posibil cea mai ciudată creatură de pe Pământ.
Tot în această zi, va avea premiera la Viasat Nature seria Inginerii din lumea animalelor (la ora 15:00). O casă este o structură sigură ce ne protejează de lucrurile pe care nu le putem controla, cum ar fi vremea și intrușii, și ne ajută să ne creștem familia în siguranță. Animalele construiesc case din motive foarte similare, dar o fac de mult mai mult timp. Primul episod din această serie incredibilă se concentrează pe cuiburi ca minune arhitecturală și inginerească, și centrul vieții de familie, pentru reproducere, creșterea puilor și apărarea lor. Cuiburile sunt construite cu o mare complexitate, de obicei cu materiale găsite, dar uneori cu unele realizate din propriul corp.
Furnicile lui Attenborough (ora 15:55) încheie acest bloc de programe dedicat Zilei Mondiale a Animalelor. Munții din Jura elvețiană au pregătit scena pentru o dramă naturală - povestea epică a două orașe. La suprafață, ele par aproape identice, însă, pe parcursul unui an, aceste orașe vor aduna averi total diferite. Ca orice oraș, sunt alcătuite din rețele sociale și infrastructuri de transport, pentru a menține locuitorii informați și hrăniți. Dar, spre deosebire de junglele noastre urbane, aceste orașe sunt făcute și conduse de furnici de lemn. În acest documentar unic, David Attenborough dezvăluie tărâmul misterios al furnicilor, prezentând o distribuție de regine și muncitori, cercetași și soldați cu toate poveștile lor uimitoare.
Duminică, 4 octombrie, la Viasat Nature:
Madagascar: Galapagosul Africii, ora 14:00
Inginerii din lumea animalelor, ora 15:00
Furnicile lui Attenborough, ora 15:55
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.