duminică, 27 decembrie 2020

SUA legiferează explicit pedepse cu închisoarea de până la 10 ani pentru pirateria online în scop comercial

Congresul SUA a adoptat un proiect de lege care conține în mod explicit prevederi împotriva pirateriei online. Legea va pedepsi cu până la 10 ani de închisoare pe cei care furnizează servicii ilegale de streaming în scopul de a obține profit.

Astfel, SUA scoate în mod explicat în afara legii activitățile prin care se furnizează servicii de streaming ilegal pentru un avantaj comercial sau un câștig financiar privat. Legea nu se va aplica activităților necomerciale și nu va afecta în vreun fel persoanele care accesează fluxuri piratate ori servicii de streaming pirat sau care transmit în mod involuntar copii neautorizate ale lucrărilor protejate prin drepturi de autor.

Distribuirea ilegală de materiale protejate prin drepturi de autor costă economia SUA aproape 30 de miliarde de dolari anual și descurajează producția de conținut creativ. Într-o perioadă în care un număr fără precedent de americani vizionează filme și emisiuni tv, ascultă muzică și citesc online cărți, organizațiile infractionale exploatează o lacună în legea drepturilor de autor pentru a fura și redistribui conținut online cu o frecvență fără precedent, dar și fără consecințe. Acest proiect de lege elimină această lacună legislativă, vizând doar pirateria comercială. Deoarece legile noastre nu au reușit să țină pasul cu tehnologia, autorii acestor infracțiuni au evitat consecințe grave. Aducem legile pirateriei online în epoca modernă, protejând creatorii, dar fără a face rău utilizatorilor de internet. Suntem mândri că susținem o legislație de bun simț care îi va condamna pe acești infractori, protejând în același timp utilizatorii individuali de internet și site-urile legitime de streaming. Grupări infracționale organizate la scară largă au profitat de o lacună în legile drepturilor de autor, încă din epoca CD-urilor și DVD-urilor, pentru a se angaja într-o piraterie digitală fără precedent. Congresul a adoptat acest proiect de lege care împuternicește Departamentul Justiției să judece servicii de piraterie la scară largă, daca au un scop comercial", au explicat inițiatorii proiectului.


5 comentarii despre subiectul „SUA legiferează explicit pedepse cu închisoarea de până la 10 ani pentru pirateria online în scop comercial”:
Anonim

Mi se pare normala solutia legislativa aleasa de americani, si de bun-simt cu adevarat, pentru a-i pedepsi doar pe cei care fac piraterie online ca sa obtina bani.

Anonim

Daca SUA a dat startul astfel, in cativa ani probabil toate statele, dar in special cele din UE, vor adopta legi similare.

Anonim

Scrie clar, legea lor nu se referă la persoanele private care nu fac bani din asa ceva, ci pentru care e hobby, ci doar la "smecherii" care fac bani din piraterie. Foarte bine le face, SUA nu confundă hobby-ul, pentru care legea lor nu le face nimic, cu smecheria de a face bani din piraterie, pentru care ii pedepseste si BINE LE FACE. Cititi si mai atent, scrie clar ca doar pe smecherii care faca bani din asa ceva îi pedepseste, nu si pe utilizatori si nici pe cei care NU FAC o AFACERE, mica sau mare, din asa ceva.

Gaby

Dupa cum vad, legislatia aceasta e axata in mod explicit pe streaming: film si seriale online, IPTV. Dar probabil se refera si distributia de film, seriale si muzica prin torenti sau alte metode si posibil si la distributia de software, jocuri si carti online fara a avea acordul, in scopul de a obtine profit.

In oricare din aceste cazuri, tinta sunt cei care fac afaceri cu distributia ilegala de continut media. Cei care nu au ca scop profitul, nu sunt vizati. Mi se pare logica legea si altfel oricum ar fi extrem de greu sa fie aplicabilă.

Anonim

Pirateria on-line în scop comercial presupune încălcarea drepturilor de autori dar și evaziune fiscală. Toate acestea îndreptățesc astfel de pedepse care în anumite situații pot fi chiar prea blânde.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile