Orange România anunta deschiderea înscrierilor pentru Cities of the Future, un program Orange Fab dedicat startup-urilor care dezvolta produse ce îmbunatatesc experienta oamenilor în orase, procesele administratiilor publice ori care faciliteaza relatia dintre cetateni si primari. Antreprenorii se pot înscrie pâna pe 6 iunie pe orangefab.ro/cities-of-the-future/ , anunță compania printr-un comunicat de presă.
Echipele preselectate în programul Cities of the Future vor participa la o serie de discutii 1 la 1 de evaluare si feedback cu mentorii concursului, urmând ca startup-urile câstigatoare sa fie prezentate într-un eveniment public pe 18 iunie. Acestea vor intra în programul de accelerare Orange Fab, unde vor beneficia de mentorat pentru dezvoltarea produselor si definitivarea planului de afaceri, acces la echipamente si tehnologii de comunicatii de ultima generatie precum 5G, LoRaWAN sau LTE-M si sustinere pentru implementarea proiectelor pilot.
"Prin Cities of the Future cautam startup-urile inovatoare pe care le putem sustine pentru dezvoltarea de proiecte în domenii precum: servicii si platforme inovatoare pentru cetateni, cresterea atractivitatii si eficientei oraselor, încurajarea mobilitatii urbane sau siguranta cetatenilor. Încurajam antreprenorii sa integreze si seturile de open data pentru a descoperi noi contexte pentru orasele pe care le adreseaza si a construi noi produse valoroase.
Ne dorim deci, sa vedem solutii care pornesc de la o viziune îndrazneata pe termen lung, chiar si pe un orizont de 10 ani, ce vor permite viitoarelor orase inteligente sa se bazeze pe strategii durabile si sustenabile în timp." a declarat Cristian Patachia, Development & Innovation Manager la Orange România.
Inovatiile Orange pentru orase inteligente
În ultimii ani, Orange a implementat peste 30 de proiecte de smart city, de la solutii proprii de conectivitate precum Mobile Wi-Fi la proiecte speciale cu parteneri în zonele de securitate, educatie, eficienta energetica, turism sau supraveghere video.
Concepul de oras inteligent propus de Orange are la baza o platforma deschisa si interoperabila ce poate fi extinsa si adaptata nevoilor în schimbare ale cetatenilor si municipalitatilor. Platforma beneficiaza de infrastructura digitala bazata pe retele de internet de banda larga, 4G/4G+, Internet of Things (IoT), LoRaWAN, LTE-M, Wi-Fi, precum si de aplicatiile si expertiza Orange si ale partenerilor sai, startup-uri românesti de high-tech si companii consacrate.
Startup-uri deja implicate în proiecte pentru orase
Înca din 2017, Orange România sustine dezvoltarea solutiilor de smart city prin implementarea unor proiecte extrem de valoroase, realizate în parteneriat cu startup-uri din Orange Fab, precum uRADMonitor, SecurifAI si Siscale pentru dezvoltarea de solutii de monitorizare a calitatii aerului, supraveghere video prin AI, respectiv analiza seturilor de date deschise prin AI.
Succesul solutiilor pentru orase inteligente oferite de Orange este demonstrat si de interesul pe care autoritatile publice din orase precum Alba Iulia, Brasov, Cluj-Napoca, Câmpia Turzii sau Iasi îl au pentru utilizarea acestor solutii tehnologice.
Mai multe informatii despre Cities of the Future: orangefab.ro/cities-of-the-future/ .
Mai multe informatii despre solutiile de smart city Orange: orange.ro/business/industrii/smart-city/ .
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.