sâmbătă, 27 martie 2021

Orange lansează soluția business Office Net 30 5G cu router Wi-Fi 6

Orange Business Services anunță printr-un comunicat de presă că devine primul operator din România care lansează o solutie Wi-Fi 5G la punct fix, ce ofera business-urilor acces nelimitat la viteze pâna la 1,2 Gbps în aria de acoperire 5G Orange. Abonamentul Office Net 30 5G asigura companiilor internet fix, iar cu ajutorul router-ului prevăzut cu Wi-Fi 6, inclus gratuit în pachetul pe 24 de luni, pot fi conectate wireless mai multe dispozitive smart.

Office Net 30 5G este o soluție Orange Business Services de conectivitate la viteze mari, chiar si acolo unde companiile nu au acces la fibra optica sau au nevoie de o soluție de back-up de internet de mare viteza. Pachetul cu 5G si router Wi-Fi 6 este potrivit mai ales în contextul mutării activității de birou acasă si este o alternativa mai flexibila decât fibra optica. Router-ul poate fi mutat cu ușurință în alta zona geografica, pentru a putea beneficia de internet la viteze 5G si a desfășura activitatea acolo si unde este nevoie, în funcție de planurile utilizatorului si de acoperirea rețelei.

Angajații si partenerii pot accesa, partaja si comunica în timp real informatii la viteze 5G, chiar daca nu lucrează în același spațiu fizic. În zonele în care tehnologia 5G nu este încă disponibila echipa rămâne conectata la internet de mare viteza 4G de până la 355,6 Mbps, pentru a lucra rapid si eficient. 

Prețul standard al unui abonament Office Net 30 5G este 30 euro pe o perioada contractuala de 12 luni, iar pentru 24 luni router-ul cu Wi-Fi 6 este inclus. Zona de utilizare geografica se setează automat la prima sesiune de date a utilizatorului, iar pentru a muta echipamentul, clientul trebuie sa solicite resetarea zonei de utilizare, serviciu cu un cost de 2 euro. Companiile care au servicii convergente fix-mobil de la Orange Business Services pot beneficia de oferte speciale. Astfel, serviciile de internet mobil si fix vor fi pe aceeași factura, mai simplu de gestionat.

Pentru a se conecta la router-ul Wi-Fi 5G de la Orange Business Services, dispozitivele nu trebuie sa fie compatibile 5G, acestea beneficiază automat de internetul de mare viteza.

În prezent, rețeaua Orange 5G este disponibila în București, acoperit 100% 5G, si în alte 14 orașe: Bragadiru, Brașov, Chitila, Cluj-Napoca, Constanta, Iași, Măgurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popești-Leordeni, Predeal, Timișoara si Voluntari. Dincolo de viteze comparabile cu cele de fibra optica, cu maxime de 1,2 Gbps – de până la 10 ori mai mari decât 4G, rețeaua Orange 5G permite inovații tehnologice ce aduc îmbunătățiri semnificative viitoarelor proiecte de orașe inteligente, mobilitate, media etc.

 „Marcăm o premieră pe piața din România cu o soluție 5G la punct fix pentru companii, ce răspunde unei nevoi crescute pentru conectivitate de mare viteza, care sa poată fi instalata rapid acolo unde lucrează angajații. Office Net 5G oferă business-urilor acces nelimitat la viteze comparabile cu fibra optica, însă cu un efort mult scăzut din punct de vedere al infrastructurii IT si cu flexibilitate crescuta. Odată cu aceasta lansare, Orange devine primul operator local care oferă companiilor viteze Gigabit atât prin fibra optica, cât si prin rețele celulare tradiționale.” declara Florin Popa, Director Business to business Orange România.

Mai multe detalii despre Office Net 30 5G: http://oran.ge/office-net-5g

Mai multe detalii despre tehnologia Orange 5G: https://www.orange.ro/tehnologii/5g.


5 comentarii despre subiectul „Orange lansează soluția business Office Net 30 5G cu router Wi-Fi 6”:
Anonim

Orange se anunță ca principal jucător pe piața serviciilor mobile 5G pentru mediile de afaceri.

Anonim

Cum avem noi 5G în România dacă licitația pentru frecvente nu a avut loc?
Au voie sa emită pe frecventele vechi 3G sau 4G?

Anonim

Da, au voie și chiar asta fac. Tot așa cum de exemplu se emite 4G pe frecvențe de 3G.

Anonim

Atunci ce interes mai au să liciteze pentru frecventele noi? Nici unul iar statul pierde o barca de bani.

Anonim

Pentru că frecvențele vechi sunt deja ocupate cu 4G și 3G. Acest 5G e oferit mai mult experimental, doar zonal, pe câteva antene 4G la care au renunțat în favoarea 5G, iar utilizatorii primesc semnalul 4G de la antene mai îndepărtate. Nu ar putea sa facă asta la nivel național sau extins, nu ar mai funcționa serviciile 4G, la care nu pot renunța, din cauza că 99,99 procente din telefoanele românilor nu sunt 5G. Excepție face Digi, care transmite 4G prin frecvențe de 3G la nivel național, dar pentru aceasta a cumpărat un spectru de frecvențe 3G suplimentar dedicat. De reținut că acest artificiu de a transmite 5G prin frecvențe de 4G sau de a transmite 4G prin frecvențe 3G, din cauza frecventelor mai mici utilizate decât cele recomandate, are un impact asupra vitezei 4G sau 5G, aceasta fiind
un pic mai mică decât dacă ar fi utilizate frecvențe native. Artificiul tehnic are însă și avantaje, cum ar fi aria mai mare de acoperire cu semnal.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile