sâmbătă, 29 mai 2021

Uniunea Europeană dorește propria sa mega-constelație de sateliți pentru internet

Uniunea Europeană dorește propria sa mega-constelație de sateliți pe orbită joasă a Pământului (LEO), separată de sateliții lui Elon Musk, OneWeb sau Lightspeed.

UE a invitat deja un consorțiu de furnizori din industrie să propună un sistem LEO. Dominic Hayes de la programul spațial al Direcției Generale a Industriei Apărării și Spațiului (DEFIS) a UE a declarat într-o conferință că respectivul consorțiu și UE sunt la doar cateva „săptămâni de stabilirea elementelor cheie ale sistemului propus".

Consorțiul cuprinde companiile Airbus, Arianespace, Eutelsat, Hispasat, OHB, Orange, SES, Telespazio și Thales Alenia Space. Aceștia împart un contract prin care vor stabili recomandări, inclusiv pentru posibile metode de finanțare.

Hayes le-a explicat delegaților de la evenimentului virtual EMEA de la Satellite 2021 că studiul va include și elemente MEO și GEO. Porțiunea MEO va fi probabil reprezentată de SES și de flota sa de sateliți mPOWER. Elementele GEO ar putea fi furnizate de SES, Eutelsat sau Hispasat.

Există deja constelații de sateliți în curs de dezvoltare, dar nu sunt europene. Acesta reprezintă o potențială provocare pentru statele UE, atunci când ne gândim să oferim conectivitate sigură pentru toate zonele din Europa, dar și pentru zone din afara Europei. Obiectivul cheie este acela de a oferi conectivitate în banda largă peste tot în UE, inclusiv în zone în care nu este fezabil să fie asigurată prin intermediul unui semnal terestru. De asemenea, este necesară o conectivitate sigură pentru aplicații de tip guvernamental, fie că vorbim despre poliție, militari sau utilizatori guvernamentali. Există o gamă întreagă de activități pentru care trebuie asigurată o conectivitate sigură și autonomă”, a spus el delegaților, adăugând că încă există zone în Europa în care conectivitatea este aproape zero.


2 comentarii despre subiectul „Uniunea Europeană dorește propria sa mega-constelație de sateliți pentru internet”:
Anonim

Foarte bine, sa avem si noi in UE propriu sistem de sateliți de internet, la preturi europene. Nu trebuie sa depindem de canadieni, americani etc in aceasta privință.

Anonim

De ce am eu o vagă impresie ca preturile europene vor fi mai mari ca celelalte?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile