luni, 21 iunie 2021

"Euro Strike 2020": amendă de până la 1032 euro pentru telespectatorii din Italia care vizionau ilegal meciuri

Guardia di Finanza din Italia a anunțat printr-un comunicat pentru presă că a finalizat o nouă operațiune de combatere a fenomenului pirateriei audiovizuale, manifestat prin retransmiterea neautorizată pe internet și tv prin protocol IP a meciurilor de la Campionatul European de Fotbal 2020. UEFA, în calitate de proprietar al drepturilor de difuzare a evenimentului, a reclamat proliferarea website-urilor dedicate retransmiterii ilegale a meciurilor de la competiția de fotbal europeană.

Activitățile preliminare au vizat identificarea și monitorizarea serviciilor și resurselor tv prin protocol IP și de streaming ilegale, începând din momentul ceremoniei inaugurale de la Roma, din 11 iunie 2021. A fost demascat un nou sistem bazat pe platforme IT de ultimă generație, alimentat simultan de numeroase surse de conținut situate în Europa, care transformau semnalele audio-video protejate de drepturi de autor în fluxuri de date redistribuite sistematic în întreaga lume. După interogarea individuală, numeroase resurselor IT au răspuns cu mesajul „Xtream Codes Reborn”, care readuce în discuție bine-cunoscuta platformă pirat internațională, destructurată în anul 2019.

După finalizarea primei etape a investigației, a fost configurat și utilizat un sistem inovator care a identificat toți utilizatorii finali ai fluxurilor ilegale. Cu ocazia transmisiilor din 17 iunie (în Italia au fost difuzate două meciuri, în mod legal exclusiv prin servicii tv cu plată), tuturor utilizatorilor conectați le-a fost afișat un mesaj care i-a avertizat că platforma prin care vizionau ilegal meciul a fost supusă sechestrului, iar datele utilizatorilor au fost detectate și stocate. Autoritățile italiene au precizat că administratorii serviciilor pirat riscă acum închisoarea de la șase luni la trei ani și o amendă de până la 15493 euro, iar utilizatorii finali vor primi automat o amendă administrativă semnificativă, de până la 1032 euro.

Ancheta, care a fost coordonată de procurori de la Napoli, a mai avut ca rezultate confiscarea și oprirea a peste 600 de resurse IT, printre care servere de retransmisie, platforme de administrare, website-uri de prezentare și website-uri de streaming live, precum și datele de identificare completă a sute de mii de utilizatori ilegali din întreaga lume.

"Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA), organizator și proprietar al UEFA EURO 2020, salută operațiunea anti-piraterie Euro Strike 2020 din Italia, efectuată de Guardia di Finanza și coordonată de Parchetul din Napoli. Operațiunea, care a durat peste o săptămână, a determinat închiderea a sute de resurse prin care se puneau la dispoziție în mod ilegal meciuri UEFA EURO 2020. Veniturile financiare generate din vânzările de drepturi mass-media sunt vitale pentru competițiile de fotbal din întreaga Europa. Prin urmare, pentru binele fotbalului, este important să protejăm radiodifuzorii, inclusiv prin acțiuni de acest gen împotriva pirateriei. De la ediția UEFA EURO organizată în 2004, UEFA a pus la dispoziția asociațiilor membre 2,6 miliarde euro prin intermediul programului său HatTrick, marea majoritate a finanțării provenind din vânzarea drepturilor media", a declarat un purtător de cuvânt al UEFA.


3 comentarii despre subiectul „"Euro Strike 2020": amendă de până la 1032 euro pentru telespectatorii din Italia care vizionau ilegal meciuri”:
Anonim

E vorba de niște servere italiene.

Anonim

Aici nu este dpmdv vina utilizatorilor. Oamenii primesc reclame sponsorizate să se abonezi la acele servicii și cu bună credință se aboneaza la ele. Sa se faca filtre la greu din partea celor care scot bani cu astfel ce reclame pe internet.

Valentin

Ba e vina utilizatorilor, nu le mai cauta circumstanțe atenuante.
Cat de limitat intelectual sa fie un utilizator sa nu își dea seama ca este ilegala o oferta cu mii de canale, majoritatea premium, din toata lumea si cu toate competițiile sportive posibile de pe toate canalele sportive de la firme concurente, si 10-15 canale 4K si filme la greu piratate, toate disponibile intr-o singura oferta la 90 euro anual? Cand toate acele canale si continut sportiv cumulat de la zeci de furnizori concurenți ar costa in total minim 500 euro lunar in mod legal? :)))))))))))

Iti garantez ca 1.000.000 % orice utilizator de astfel de servicii stia cand s-a abonat ca e vorba de servicii 1.000.000 % ilegale si nu a fost pacalit de nicio recalma care l-a bombardat in social media. Sa isi asume ca distractia ilegală a inceput sa coste si amenzi, iar motivatia ca utlizatorul a fost prost si nu si-a dat seama ca s-a abonat la un serviciu ilegal se pare că nu mai e argument valabil pentru procurorii din Italia. Italia e doar inceputul, iar UEFA a pus piciorul in prag.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile