Conform noile previziuni de la Strategy Analytic, televizoarele smart vor fi prezente în 1,1 miliarde de locuințe (51% din toate locuințele) până cel mai târziu la sfârșitul anului 2026.
În timp ce televizoarele smart sunt acum în majoritate în multe piețe dezvoltate precum SUA și Marea Britanie, în doar 34% dintre gospodăriile de la nivel global (665 milioane) exista la sfârșitul anului 2020 cel puțin un televizor smart.
Vânzările de televizoare smart au crescut cu 7,4% în 2020 (ajungând la 186 de milioane de unități) și reprezintă 79% din totalul televizoarelor vândute. În anul 2020, Samsung a fost cel mai important producător pentru al nouălea an consecutiv, în timp ce TCL a depășit LG și a ocupat locul al doilea, pentru prima dată, explică studiul.
În ceea ce privește sistemele de operare Smart TV, piața se concentrează în jurul unor sisteme de la producători cheie, cum ar fi sistemul Samsung Tizen, Android TV și Roku TV OS. Primele patru sisteme de operare Smart TV au reprezentat peste 50% din vânzările totale în anul 2020, în creștere față de 33% în 2015.
E. Bouffenie, analist senior la Strategy Analytics, a precizat: „Smart TV este o caracteristică standard a majorității televizoarelor cu ecran plat vândute în prezent. Astfel, numărul gospodăriilor cu cel puțin un televizor smart va continua să crească în mod inevitabil, pe măsură ce consumatorii înlocuiesc televizoarele vechi cu noile smart-uri moderne. Deoarece funcționalitatea smart nu mai este lux, ci a devenit o necesitate, producătorii de televizoare smart au fost nevoiți aleagă între menținerea propriului software și a ecosistemelor de aplicații proprii sau licențierea unei platforme software de la o terță parte. În timp ce mulți au decis să se asocieze cu Android TV și Roku pentru a evita costurile de întreținere a propriei platforme software, mai mulți producători de top, inclusiv Samsung, Vizio și LG, continuă prin forțele proprii și încearcă să valorifice creșterea rapidă a afacerilor din publicitate pe smart tv”.
Am televizor smart dar îl folosesc ca și monitor. Tv boxul de la Xiaomi are de 10 ori mai multe posibilități ca amaritul de smart tv.
Pai probabil tu ai un televizor care nu e cu Android. Televizoarele care nu au Android nu le prea poți cataloga că Smart, cu excepția că folosești aplicațiile de Youtube, Netflix si HBO GO. Eu am toate televizoarele cu Android, cu Kodi, și îți garantez că fac tot ce face și un box cu Android (am di două din acelea, inclusiv un box Pro cu 4GB de RAM), cumpărate anul trecut, când încă nu cumpărasem televizoarele cu Android. Acum am televizoare Smart cu adevărat și nu mai folosesc nici alte dispozitive separate.
Era vorba de televizoare smart în articol nu neapărat cu android.
Din alea 34% nu cred ca exista mai mult de 10% cu android.
Nu am spus ca in articol e vorba doar de cele cu Android, am spus altceva: eu personal consider că orice televizor care nu e cu Android e de fapt un pseudo-smart, cu doar cateva aplicatii utile.
Televizorul cu adevărat smart, conform opiniei mele, e doar acel tip de televizor al carui magazin de aplicatii dispune de mii sau zeci de mii de aplicatii, nu de 50-10 de aplicatii, din care doar 3-5 sunt utile.
Apoi apar inevitabil urmatoarele întrebări: Care este procentajul locuințelor care mai dețin un televizor cu tub CRT ? Dar al locuințelor care dețin un televizor fără tuner digital încorporat ? Se poate estima un an din care televiziunile prin cablu vor renunța la semnalul analogic ?
E simplu, cele Smart automat au tuner digital și nu sunt CRT. Deci procentul celor cu tuner analogic sau/și ecran CRT e mai mic decât diferența. Totuși, e o discuție offtopic, aici discutam despre Smart / non Smart, nu despre ce ecrane au televizoarele sau daca sunt digitale sau analogice. Pentru astfel de discuții exista deja alte subiecte, folosește funcția de căutare de pe site și le vei găsi.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.