sâmbătă, 18 septembrie 2021

A crescut volumul vânzărilor de televizoare OLED cu diagonale de peste 77 inch

Pe măsură ce televizoarele OLED încep sa devină tot mai prezente în casele telespectatorilor, se observă o tendință care se dezvoltă împreună cu atracția consumatorilor către această tehnologie: un număr tot mai mare de telespectatori aleg OLED-uri de dimensiuni mari, precizează LG Display într-o postare pe blog.

Televizoarele OLED cu un ecran de 77" sau mai mare reprezintă aproape o cincime din OLED-uri vândute anul acesta, potrivit unor statistici recente din Coreea de Sud, care arată că vânzările de televizoare OLED cu ecrane cu diagonala de peste 55 inch reprezintă 17,8% din vânzările OLED în prima jumătate a anului, în creștere de la 13,7% în anul 2020 și de la doar 6,3% în anul 2019. În cadrul categoriei tv cu diagonale de peste 80 inch, televizoarele OLED au avut livrări către magazine de 36 de ori mai mari în al doilea trimestru din acest an, comparativ cu trimestrul al doilea din anul anterior.

Așadar, această tendință demonstrează că telespectatorii aleg televizoare OLED mai mari, în detrimentul altor modele mai mici? Desigur ca nu. Dar ceea ce se întâmplă este de fapt diversificarea televizoarelor OLED pe măsură ce piața se extinde. 

În ultimii doi ani, diagonalele de 55 și 65 inch au fost cele mai populare în vânzările de televizoare OLED. Dar, mai recent, și dimensiunile mai mari și mai mici de ecrane OLED atrag consumatorii. De exemplu, OLED-urile din gama de 40 inch au reprezentat 8,3% din vânzări în trimestrul 1, comparativ cu 3,6% in primul trimestru al anului trecut. Specialiștii în vânzări de la Omdia estimează ca vânzările de televizoare OLED vor ajunge la 6,1 milioane de unități în acest an, de la 3,65 milioane de unități în 2020.

Revenind la diagonalele mari, ce determină totuși interesul semnificativ pentru cele mai mari televizoare OLED? Motivul este de fapt o tendință pe piața tv la nivel mai larg. Televizoarele de 65 inch au fost deja recunoscute ca fiind cea mai populară alegere pentru nord-americani în anul 2019. Chiar și datele statistice de la Omdia sugerează că, în general, televizoarele cu diagonale de 70 inch și mai mari câștigă acum popularitate, reprezentând 17,9% din piață în trimestrul al doilea al acestui an, în creștere cu 4,9 puncte procentuale, comparativ cu același trimestru din anul 2020. De asemenea, proporția de televizoare din gama de 60 inch, vândute pe piața globală, a depășit 40% pentru prima dată. Aceste date confirmă faptul că trendul vânzările de televizoare OLED cu diagonale mari este determinat de o tendință de pe piața globală.


20 de comentarii despre subiectul „A crescut volumul vânzărilor de televizoare OLED cu diagonale de peste 77 inch”:
bogdan

Ce bine ca au crescut vanzarile. Ce vezi pe ele din moment ce 80% din grila de cablu este plina cu posturi analogice si SD. Ca sa beneficiezi de atuurile acelor televizoare trebuie sa ai si vreo 50-60 posturi in HD si 4K, nu mai zic de 8K

Sorin

Pai de ce nu conectezi o antena de satelit mică cu motoraș HH la aceste televizoare OLED, care au și tuner DVBS2, și să recepționezi prin satelit sute de posturi necodate HD și diverse posturi 4K la liber, direct de oriunde din România? Eu așa fac. Procedează și tu la fel, dacă nu te mulțumesc cele câteva zeci de canale HD și câteva 4K de la cablu.

Anonim

@Sorin problema ca majoritatea televizoarelor nu au functie pentru motor USALS sunt pentru receptie fixa. O alta problema ca sunt modele de televizoare care nici nu recunosc comutator cu 8 sau 10 intrari (cum sunt cele de la AMIKO) doar cu 4 intrari. Si cunosc care au antene de satelit toroidale si depind de receptorul de satelit. In cazul meu doar un televizor LG din 2016 avea functia USALS si avea toti satelitii de la 30 West pana la 90 Est problema ca nu puteai folosii un Comutator DiseqC cu 8 intrari doar cu 4 intrari. Celelatle telvizoare din casa nu au functia USALS. Si problema ca sunt limitate la maxim 4 sateliti (Ma refer la televizoarele Philips) si cum folosesc Comutator Amiko DiseqC 8/1 televizoarele nu recunosc decat LNB 1 pe celelalte le ignora. Iar la noul televizor Horizon 4K recunoaste Comutatorul 8/1 chiar si dar nu are functie pentru motor HH USALS acest model este recomandat pentru cei care au antene toroidale. Personal as recomanda un receptor de satelit.

Sorin

Da, ok, nu te contrazic, poate pe unele OLED nu merge USALS. Iar dacă nu merge USALS pentru motor pe modelul lui de OLED, un LNB dublu fix Astra Hitbird merge sigur și îi oferă sute de canale HD și chiar câteva 4K gratis, chiar și doar fix la aceste două poziții orbitale La mine merge. Vroiam doar sa ii explic lui Bogdan că dacă se vrea, chiar și cu receptor suplimentar cum spui tu, adică si mai recomandat, se poate. In niciun caz nu poate să spună că nu are ce vedea la calitate foarte buna a imaginii la un televizor OLED. A fost doar un comentariu rapid pe care l-a postat din vreo nemulțumire personala legata de televiziunea prin cablu unde este el abonat.

Anonim

Bogdan, ce tot vorbești? Orice cablist național are măcar câteva zeci de canale HD și măcar unul 4K. In plus, Netflix in 4K se vede superb pe OLED, plus mii de clipuri și filmări 4K / 8K HDR pe YouTube, plus mii de discuri Bluray HD și mai nou 4K care există, plus chiar și canalele HBO HD și altele, dacă altceva nu ai.

Crinu

Eu am OLED si se vede uimitor, nu as mai lua niciodată LED sau LCD. Știu că prețul e dublu sau chiar triplu, dar merită din plin un OLED. Nu cumpăr televizor în fiecare an, mă chinui și strâng banii. Oricum, tendința e spre ieftinirea televizoarelor OLED, de aceea se vând deja mai multe cu diagonale mari.

Anonim

Dai un ban în plus pe OLED ca să vezi mai bine, dar durata de viață rămâne scazută în comparație cu cea a unui LED standard. Ceea ce înseamnă că tehnologia OLED, deși acum cu niște ani de evoluție în spate (vreo 10 ani dacă nu mai bine), încă nu a atins maturizarea, deși performanțele sunt incontestabile.

Bogdan

Alta era ideea, nu mai contează. Dacă cumperi OLED trebuie sa ai și posturi, servicii sa beneficiezi de calitatea imaginii redată de displayurile OLED

Crinu

Pai au oferit deja sfaturi o mulțime de interlocutori, de exemplu cum să ai acele posturi HD, ce servicii folosesc ei etc. Cu siguranță cine își permite un televizor OLED, își permite astfel de servicii sau echipamente suplimentare pentru conținut de calitate.

Bogdan

La ora actuala sa ai OLED în casa este ca și cum aveai în urma cu mulți ani LCD 3D, ba îțimai puneai pe nas ochelari sa fi sigur ca vezi 3D. Mulți le-au luat, putini au beneficiat de avantajele acelor TVuri

Costin

Pai ce avantaje, Bogdan? Un OLED e un televizor cu aceleași funcții cum e un televizor LED, doar că se vede mult mai bine, indiferent că e SD, HD sau 4K. Nu te supăra, ce model de televizor OLED ai, pentru care nu fructifici atuurile? Sau vorbesti doar teoretic?

Bogdan

Sa ai OLED în ziua de azi indiferent se marca înseamnă că n-ai ce face cu banii. De avantajele acelei tehnologii nu o sa ai parte niciodată. Degeaba investești în tehnologie dacă se găsește un șmecher sa schimbe "regula războiului deja dus". Alta discuție, alt nivel...bla bla blaaa

Bogdan

La ora actuala nu exista un post TV romanesc care sa emită HD sau 4k fără rate de compresie pe cablu, iptv sau satelit. Alte posturi străine pe satelit Sorin are dreptate.

Vlad

Eu sunt mulțumit momentan cu Ambilight-ul Philips din 2019 și cu Nanocell-ul LG din 2020, de 50, respectiv 43 inch. Nici ieftine, dar nici ceva scump. Sunt exact ce trebuie. Nu văd de ce aș da 6-7000+ Ron pe un OLED, în prezent. Prefer să aștept să intre în piață, cum trebuie, mini și micro led-urile, fiindcă rezolvă din neajunsurile OLED-urilor, iar OLED-urile se vor ieftini.

Anonim

Ideea e simpla. Cine a avut plasma a trecut direct la oled. Oledul e urmasul plasmei cu noutatea de a afisa o imagine 4k sino alta tehnologie.

Anonim

În 2008 mi-am luat plasmă Panasonic de 42", care funcționează și azi, fiind doar retrogradată într-o cameră folosită mai rar. Apoi amtrecut la led-uri de calitate, încă nu la OLED. Am preferat dimensiunea mai mare a unui LED foarte bun decât un OLED perfect la o diagonală mai mică. Voi trece și la OLED, dar încă prefer diagonala mai mare oferită la aceeași bani.

Anonim

Știrea era di Corea de Sud. Nu are nici o legătură cu România. La noi probabil a crescut cu 50%.Anul trecut sau vândut 500 de bucăți, anul asta 1000.
Ar fi interesant un procent din totalul vânzărilor de televizore. Dacă mai punem la socoteala ca încă se ma vând televizoare HD Ready am spus tot.

Cristian

Anonim, LG este inventatorul OLED și singurul producător la nivel mondial de ecrane OLED, sigur își știe propriile vânzări și tendințe la nivel mondial, nu doar in Coreea de Sud. Statistica menționată din Coreea de Sud era doar un argument local suplimentar.

Poate că mulți au comentat fara să citească atent, e vorba de aproape 20 procente de televizoare cu ecrane mari dintre televizoarele OLED, nu din toate televizoarele adică nu și comparativ cu vânzările LCD și LED. Se face comparația evoluției strict in gama OLED!

Anonim

Au rezolvat problema cu durata de viata la Oled?
Am avut un palmar Asus care avea Oled și după vreo 4 ani se vedea din ce în ce mai slab.

Anonim

Eu am OLED LG de 3 ani si de vede la fel de bine ca in prima zi. Nu stiu cum va fi dupa 4 ani, dar nu da semne de oboseala deloc.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile