luni, 18 octombrie 2021

Facebook va angaja 10.000 europeni pentru a dezvolta metaversul

Facebook intenționează să angajeze 10.000 de persoane în Uniunea Europeană pentru a dezvolta așa-numitul metavers. Un metavers este o lume online în care oamenii pot juca, lucra și comunica într-un mediu virtual, folosind adesea ochelari de realitate virtuală (VR).

"Metaversul poate debloca noi oportunități creative, sociale și economice, iar europenii îl vor modela chiar de la început", a spus Facebook într-o postare pe blog. Noile locuri de muncă create în următorii cinci ani vor fi oferite unor „ingineri foarte specializați”.

"Investițiile în UE oferă numeroase avantaje, inclusiv accesul la o piață largă de consum, universități de primă clasă și talente de înaltă calitate", a precizat Facebook.

În ciuda istoriei sale de a cumpăra rivali, Facebook susține că metaversul „nu va fi construit peste noapte de o singură companie” și a promis că va colabora cu alte companii. Recent, a investit 50 de milioane de dolari în finanțarea grupurilor non-profit pentru a ajuta la „dezvoltarea responsabilă a metaversului”.

Un exemplu de utilizare a metaversului: utilizatorul poate ajunge instant într-un concert virtual 3D, după ce i-a vizionat începutul pe ecranul unui telefon mobil.

Veți întâlni alți oameni și veți trăi experiențe (precum dansul sau diferite tipuri de fitness) pe care nu le-ați putea avea prin intermediul unei aplicații 2D sau a unei pagini web. În viitor, în loc să comunicați printr-un apel video sau telefonic, veți putea să stați ca o hologramă în fața canapelei mele (sau eu voi putea sta ca o hologramă în fata dvs.) și vom avea senzația că suntem în același loc, chiar dacă în realitate suntem în țari diferite sau la sute de kilometri distanță”, a explicat Facebook, care lucrează și la un „birou infinit” ce le permite utilizatorilor să își creeze locul de muncă ideal prin intermediul VR.

Facebook a investit mult în realitatea virtuală, cheltuind 2 miliarde de dolari pe achiziționarea Oculus, pentru a dezvolta produse VR.

În anul 2019 a lansat Facebook Horizon, un mediu imers bazat exclusiv pe invitații, în care utilizatorii se pot întâlni și discuta într-un spațiu virtual (dar cu un avatar animat) prin intermediul ochelarilor Oculus.

Zuckerberg a recunoscut că actualii ochelari VR sunt „cam ciudați” și au nevoie de îmbunătățiri pentru ca oamenii să lucreze zilnic cu aceștia. El a susținut însă că metaversul Facebook va fi „accesibil pe diferite platforme de calcul”, inclusiv VR, AR (realitate augmentată), PC, dispozitive mobile și console de jocuri.

Conceptul este popular printre companiile de tehnologie care cred că metaversul ar putea fi un nou internet 3D, conectând lumi digitale în care oamenii interacționează în realitatea virtuală.

Originile ideii de metavers provin din romanul SF a lui Neal Stephenson din 1992, "Snow Crash", unde metaversul este un succesor al internetului, dar bazat pe realitate virtuală.

Și alte companii din domeniul tehnic au încercat să implementeze elemente de metavers în jocuri populare, inclusiv în Animal Crossing, Fortnite și Roblox. Dar Facebook a transformat dezvoltarea metaversului într-una dintre marile sale priorități. Însă compania estimează că va dura încă 10-15 ani pana când adevăratul metavers va fi creat.


Un comentariu despre subiectul „Facebook va angaja 10.000 europeni pentru a dezvolta metaversul”:
Cosmin

Și numele companiei care deține Facebook a fost schimbat din Facebook în Meta. Denumirea platformei de socializare rămâne tot Facebook.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile