joi, 28 octombrie 2021

O nouă alianță luptă pentru menținerea utilizării frecvențelor UIF pentru televiziunea terestră

O nouă alianță germană încearcă să mențină disponibile pe termen lung, pentru transmisia tv terestră în Europa si nu numai, frecvențele UIF din intervalul 470 până la 694 MHz.

Nou înființata Alianță pentru Radiodifuziune și Frecvențe (Alliance for Broadcasting and Cultural Frequencies) speră să împiedice relocarea spectrului UHF către operatorii de rețele de telefonie mobilă. Alianța va expune argumentele sale și în cadrul următoarei Conferințe Mondiale a Radiocomunicațiilor din anul 2023.

Membrii fondatori ai alianței includ radiodifuzorii publici ARD, ZDF, asociația industriei radiodifuzorilor comerciali VAUNET, Deutschlandradio, autoritățile media, Media Broadcast, inițiativa SOS – Save Our Spectrum, Sennheiser și asociația industrială ZVEI.

Banda de frecvente UIF (UHF) dintre 470 și 694 MHz este în prezent alocată pentru tehnologia de difuzare tv. În Germania, ARD, ZDF și Media Broadcast folosesc frecvențele pentru televiziune digitală terestră (DVB-T2 / Freenet TV).

În plus, frecvențele sunt folosite la evenimente, concerte, târguri, conferințe și festivaluri, pentru microfoane radio și alte echipamente de producție fără fir. Alți utilizatori sunt cei din serviciile meteorologice și din domeniul astronomiei.

Alianța speră să determine factorii politici de decizie să păstreze pe termen lung spectrul de frecvențe menționat pentru televiziune și, prin urmare, să mențină diversitatea media și culturală. În plus, prin transmițătoare terestre, radiodifuzorii pot deservi și informa populația în mod direct, chiar și în cazul unor crize sau dezastre naturale. De asemenea, cu noul standard 5G Broadcast va fi posibilă transmiterea prin aceste frecvențe a televiziunilor și a altor servicii media, direct pe smartphone-uri și tablete.

Dar, datorită caracteristicilor lor tehnice deosebit de bune, aceste frecvențe sunt dorite și de alte organizații, inclusiv de operatori de rețele mobile, entități militare, autorități și organizații cu sarcini de securitate. 

La Conferința Mondială a Radiocomunicațiilor din 2023 se va lua o decizie cu privire la utilizarea viitoare a benzii de frecvențe UIF între 470 și 694 MHz, începând cu anul 2030 și, prin urmare, asupra viitorului radiodifuziunii terestre în Germania și Europa.

Într-o primă conferință online, alianța dorește să informeze despre contextul și provocările privind frecvențele de difuzare UIF. Evenimentul, care va avea loc pe 1 decembrie 2021, orele 14:00-15:30 CET, se adresează politicienilor, organismelor de administrare a frecvențelor europene și internaționale, autorităților care se ocupă de probleme privind frecvențele, presei și publicului interesat.


6 comentarii despre subiectul „O nouă alianță luptă pentru menținerea utilizării frecvențelor UIF pentru televiziunea terestră”:
Anonim

Ce le trebuie UIF ? In Romania avem cablu si satelit si e mai mult de suficient ? Risipa de resurse. Televiziunea terestra trebuie inchisa in Europa.

Cosmin

Anonimule, la primul cutremur sau calamitate după care nu va mai funcționa internetul și cablul tv, vei vedea de ce e nevoie de sursa de informare necodata prin unde terestre și care nu necesita echipamente dedicate precum antene de satelit și LNB, pe care nu le au disponibile toți locuitorii Europei sau României.

Sunt extrem de neconvins că tu știi mai bine decât ARD, ZDF și alții, care transmit și prin satelit necodat complet și prin internet, dar care militează in mod serios pentru menținerea transmisiei terestre.

In alte tari dezvoltate economic, televiziunea terestra este foarte diversificata si oferă gratis o grila substanțiala, o alternativa de bază gratuita si suficientă la televiziunea prin cablu si satelit. Da, sunt convins ca la un moment dat televiziunea terestra aeriana va dispărea, peste vreo 20 ani, dar nu de tot, ci doar prin înlocuirea tehnologiilor DVB-T2, adică se va transmite terestru tv prin 5G, 6G etc in frecventele UHF.

Anonim

Domnule Cosmin felicitarile mele pentru postarea dumneavoastra plina de argumente.Suntem din pacate singura tara din Europa unde televiziunea digitala terestra a esuat.

Cosmin

A eșuat din cauza televiziunilor in sine, care NU DORESC / NU SUNT INTERESATE sa fie transmise în digital terestru.

Au fost multiple licitații pentru frecvențe de emisie terestră și nu au fost deloc interesate televiziunile private să participe, încât frecvențele au rămas neutilizate.

Anonim

Asta e mentalitatea românească.

yo8rzk

In vest nu prea exista televiziune prin cablu, in Spania abia acum incep, in Germania mai deloc

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile