luni, 24 ianuarie 2022

Eurosport: Interviu exclusiv cu Simona Halep după eliminarea de la Australian Open - Analize ale experților Eurosport de la Australian Open - Partea a cincea și următoarele

Eurosport a remis către HD Satelit Romania un material care cuprinde o selecție de analize ale experților Eurosport și jucătorilor de la Australian Open, printre care:
- Experții analizează victoria lui Iga Swiatek în fața Soranei Cîrstea
- Mats Wilander prefațează cele două sferturi de finală masculine de mâine
- Mats Wilander vorbește despre parcursul perechii Kyrgios/Kokkinakis în turneul de dublu
- Tim Henman vorbește despre ce urmează pentru Novak Djokovic după scandalul din Australia
- Lleyton Hewitt vorbește despre ce o face pe Ashleigh Barty atât de specială
- Johanna Konta vorbește despre eliminările Emmei Răducanu și lui Andy Murray de la Australian Open.


Alte materiale de pe Eurosport.ro:
- Top 5 lovituri din ziua a 8-a - LINK
- Rezumatul meciului Iga Swiatek v Sorana Cîrstea - LINK
- Interviu exclusiv cu Sorana Cîrstea după eliminarea de la Australian Open - LINK
- Rezumatul meciului Alize Cornet v Simona Halep - LINK
- Interviu exclusiv cu Simona Halep după eliminarea de la Australian Open – LINK

Mai jos gasiti materialele din comunicat (prima parte o puteți accesa dând click AICI, iar partea a doua AICI. Partea a treia se poate citi AICI, iar partea a patra AICI.):


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam
SUBIECT: Mats Wilander despre jocul lui Iga Swiatek și versatilitatea ei


A fost o victorie impresionantă în fața Soranei Cîrstea pentru o jucătoare atât de tânără, după ce a pierdut primul set. Împotriva unei adversare care lovește atât de puternic nu îi este ușor, dar a arătat o versatilitate în joc pe care nu o vedem în circuitul feminin foarte des. Are forță, dar și talent și un simț tactic, cu câteva mingi înainte care o ajută să-și ajusteze poziționarea. Poate juca defensiv în alt fel față de alte jucătoare, dar poate fi și ofensivă. Cred că aceasta este suprafața ei cea mai slabă, așa că este un rezultat grozav pentru ea.

Iga este constantă și joacă bine când este agresivă. Cred că această constanță vine din acel forehand al ei cu care controlează punctul și cu care poate juca mingi înalte. Are serviciu, backhand – multe opțiuni. Joacă bine și dublu, așa că poate veni la fileu când are nevoie. Văd progrese în jocul ei pe toate planurile, așa că va putea fi pregătită pentru diferite situații pe toate suprafețele.


CINE: Iga Swiatek, număr 8 mondial
SUBIECT: Iga Swiatek a analizat victoria ei în fața Soranei Cîrstea de la Australian Open


Nu aș putea spune că am fost surprinsă de jocul Soranei, fiindcă știam că așa va juca. Una este însă să știu și alta să fiu pregătită pentru asta. Am simțit că am jucat prea pe călcâie la început și de aceea am pierdut primul set. Măcar am știut ce aveam de făcut în setul doi, așa că mă bucur că după pauză am reușit să revin.

În unele meciuri trebuie să ai mintea limpede ca să te simți confortabil și este important să lași stresul și gândurile la o parte când nu ai mintea limpede. Încă învăț și abia am avut câteva meciuri în carieră în care am putut să mă lupt cu gândurile mele – acesta a fost unul dintre ele. Meciurile astea îmi vor aduce bucurie în viitor.


CINE: Tim Henman, expert Eurosport și fost număr 4 mondial
SUBIECT: Tim Henman crede că Iga Swiatek poate câștiga Australian Open


Vorbim des despre cum jucătorii trebuie să fie răbdători atunci când sunt tineri. Swiatek este tânără, dar simt că deja are o experiență importantă. Evoluțiile sale din marile turnee o arată – avem exemplul de la Paris, unde a câștigat. Astăzi ea nu a devenit frustrată, a rămas calmă. Pentru o jucătoare atât de tânără ca ea, cred că asta îi oferă șanse mari în restul turneului.

A părut să fie foarte emoționată la final. Am văzut ce a însemnat această victorie pentru ea. Îmi place agresivitatea ei și puterea primului serviciu și a forehand-ului. Dacă poate dicta jocul astfel, cred că poate câștiga turneul. Am urmărit tot meciul și nu ne-am dat seama că a fost atât de stresant pentru ea. Nu îți dorești să arăți adversarei cum te simți.

Iga pare foarte matură și înțeleaptă, deși are doar 20 de ani. A lucrat intens cu psihologul și cred că este un exemplu bun, pentru că în ciuda faptului că nu a jucat la nivelul ei maxim, a găsit calea spre victorie. Acest tip de meciuri îi vor oferi o încredere uriașă.


CINE: Mats Wilander și Johanna Konta, experți Eurosport
SUBIECT: Mats Wilander și Johanna Konta vorbesc despre parcursul lui Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis în turneul de dublu de la Australian Open


Mats Wilander:

Parcursul lor este fantastic pentru turneu. Atunci când îl văd pe Nick Kyrgios jucând îmi dau seama că superstarii sunt construiți de oamenii care au așteptările îndeplinite de către ei. Atunci când mergi să-i vezi pe Roger Federer sau Rafa Nadal, așteptările îți sunt îndeplinite. Când joacă Nick Kyrgios pe marile arene, mereu avem așteptările îndeplinite, fie că pierde sau câștigă. El livrează, ca un entertainer. Este atât de prețios pentru tenis și pare că se simte mai bine decât o face de obicei.

Jo Konta

Nick iubește să joace acasă și putem vedea dinamica dintre el și Thanasi. Pentru fanii australieni trebuie să fie grozav să vină la Melbourne și să-i vadă jucând atât de bine. Kokkinakis s-a descurcat foarte bine la turneul dinaintea Australian Open și a fost păcat că nu a mers mai departe și la Melbourne, dar este grozav să-i vedem pe cei doi jucând atât de bine în turneul de dublu.


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam
SUBIECT: Mats Wilander vorbește despre cele două sferturi de finală masculine de la Australian Open de marți.


Rafa Nadal (Spania) vs Denis Shapovalov (Canada)

Cred că acesta este un meci grozav. Ambii sunt stângaci, ceea ce nu ți-e dat să vezi prea des. Amândoi vor fi încrezători și au lovituri grozave pe toate planurile, un joc complet, cu veniri la fileu și slice-uri. Sunt curios dacă Shapovalov va putea face față impactului fizic și mental. Mannarino a jucat foarte bine contra lui Nadal, însă chiar dacă a fost strâns la început, Nadal a triumfat.

Cred că Denis este pregătit fizic pentru meci, dar întrebarea este dacă va fi pe tot parcursul partidei, la fiecare lovitură și punct. Dacă poate rămâne în joc emoțional, mental, dar și fizic, cred că Denis are o șansă bună de a câștiga, însă poate că ne așteptăm să aibă și momente slabe, ceea ce Rafa nu are. Este atât de greu să-l învingi pe Rafa într-un meci de patru ore. Am observat însă că Nadal nu prea se descurcă împotriva unui serviciu de stângaci pe forehand-ul său.

Matteo Berrettini (Italia) vs Gael Monfils (Franța)

Aceste terenuri sunt foarte rapide și Gael are un serviciu uriaș. Punctele nu vor fi foarte lungi, iar el a reușit să câștige meciurile sale de până acum destul de ușor. Nu cred că Monfils a mai fost atât de puțin obosit într-un sfert de finală de Slam ca acum. Cred că un meci împotriva lui Carreno Busta ar fi fost o problemă mai mare pentru el decât împotriva lui Berrettini. Totuși, italianul are un serviciu monstruos și este greu de învins indiferent că te numește Gael Monfils, Rafa Nadal sau Daniil Medvedev. Poate că pentru Gael este ultima șansă a carierei pentru a avea un rezultat mare la un Grand Slam. Să-l urmărim, o să fie palpitant.

Când Matteo servește precum în optimile de finală, poate că putem vorbi despre cel mai bun serviciu din circuit. Faptul că l-a învins pe Carreno Busta atât de rapid este bine pentru el. Matteo s-a stabilizat drept un jucător de top 10 și este un pericol la toate cele patru Grand Slam-uri, ceea ce este normal.

Va fi un meci incredibil. Sunt doi prieteni buni, cu personalități frumoase și stiluri contrastante. Cei doi s-au întâlnit tot în sferturi la US Open în 2019, iar acum Gael are șansa de a se revanșa. Va fi un meci splendid.


CINE: Tim Henman, expert Eurosport și fost număr 4 mondial
SUBIECT: Tim Henman vorbește despre Novak Djokovic și cariera sa


Întreaga poveste cu Djokovic a fost un haos și e dezamăgitor că a ajuns atât de departe – de la a sta într-un hotel timp de patru zile, la a ieși de acolo și a fi în final expulzat. Nu este bine pentru nimeni. Nici pentru Tennis Australia, nici pentru guvern, iar pentru turneu, fani și pentru Djokovic a fost dezamăgitor că el nu a putut juca. Să sperăm că nu vom mai vedea asemenea lucruri în viitor.

Mă întreb ce va face Novak mai departe. Pare că îi va fi greu să-și continue cariera dacă nu va fi dublu vaccinat. Pare că va fi limitat în ce privește țările pe care le va putea vizita. Voi fi foarte interesat să văd ce face mai departe, dar în același timp trebuie spus că este în totalitate o decizie personală. Ca fan al tenisului, îmi doresc să-l văd înapoi pe teren curând.

Legat de participarea sa la Wimbledon, povestea nu este neapărat despre Djokovic. Putem avea conversații despre multe lucruri, însă suntem în ianuarie, iar turneul începe abia la finalul lunii iunie, așa că sunt sigur că nu vor exista decizii clare decât în viitor.


CINE: Dublul câștigător de Grand Slam, Lleyton Hewitt
SUBIECT: Lleyton Hewitt vorbește despre Ashleigh Barty și șansele ei la titlul Australian Open


Ash are o șansă bună, cu siguranță. A făcut tot ce trebuia în primele tururi și a ajuns în această fază confortabil, astfel încât are o șansă bună. A jucat extrem de bine la Adelaide la începutul anului, iar apoi a avut o săptămână liberă pentru a se pregăti pentru Australian Open, iar până acum pare să-i fi priit. Cred că face față cu bine așteptărilor – nu numai acelea ce vin cu numărul 1 mondial, dar și cele de la publicul local, la Grand Slam-ul său „de casă”. Trebuie doar să se concentreze pe jocul ei.

Îmi place versatilitatea jocului său, reverul în slice, schimbările de ritm. Jucătoarele moderne iubesc să lovească puternic de pe fundul terenului, iar Ash poate să contreze această putere. Pentru talia ei are un serviciu bun, care sare mult și cu care câștigă multe puncte ușor. Are un serviciu kick care îi deschide terenul pentru forehand.

Din unele puncte de vedere este dificil să fii favorită „acasă” pentru că ți se cere mult din timp. Trebuie să-ți gestionezi timpul bine, iar pentru asta ai antrenori și oameni potriviți în spate care să te ajute.


CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori câștigător de Grand Slam
SUBIECT: Boris Becker vorbește despre eliminarea lui Alex Zverev de la Australian Open


A fost foarte dezamăgitoare eliminarea. Sascha nu și-a găsit jocul, nu a fost dinamic și agresiv. Încă de la început aveam impresia că Dennis Shapovalov era mereu cu un pas înainte. Canadianul a fost mai activ. Nu l-am văzut pe Zverev așa pasiv de foarte mult timp. Trebuie să facă un efort și să-și lase sufletul pe teren, dar nu am văzut asta în acest meci.

Visul lui Sascha de a deveni numărul 1 mondial s-a încheiat. Acum trebuie să se gândească la ce s-a întâmplat aici. Era foarte încrezător, dar ceva s-a întâmplat în Australia în aceste ultime săptămâni.


CINE: Johanna Konta, expert Eurosport și fost număr 4 mondial
SUBIECT: Johanna Konta despre eliminările britanicilor Emma Răducanu și Andy Murray de la Australian Open


Emma Răducanu trebuie să privească acest Australian Open ca pe o experiență pozitivă. Cred că faptul că a avut un prim tur atât de dificil, cu Sloane Stephens, și totuși a reușit să câștige și să ajungă în turul doi, este un plus. Va fi în circuit constant de acum și are nevoie de timp în acest mediu pentru a câștiga experiență.

Cu toții știm că Andy Murray se așteaptă la ce e mai bun de la el însuși, indiferent de circumstanțe. Din exterior, mă bucur că l-am putut vedea jucând și sper să continue să o facă mult timp de acum înainte.


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam
SUBIECT: Mats Wilander crede că era „marilor patru” s-a încheiat cu adevărat


În această nouă generație nu vor exista numai patru jucători mari. Vor fi șapte, opt, nouă, poate chiar zece jucători care vor câștiga. Sascha Zverev este unul dintre ei, la fel ca Felix Auger-Aliassime sau Matteo Berrettini. În cazul lui Zverev, nu văd încă calități precum au Novak Djokovic, Rafa Nadal sau Roger Federer. Nu va domina jocul la fel ca ei, fiindcă momentan nu cred că este un jucător de top din punct de vedere emoțional, încă.

UPDATE 26 ianuarie 2022: Eurosport a remis către HD Satelit Romania un nou material care cuprinde o nouă selecție de analize ale experților Eurosport și jucătorilor de la Australian Open, printre care:

- Tim Henman și Mats Wilander vorbesc despre Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas, dar și Jannik Sinner, după meciurile de astăzi
- Mark Phillippoussis vorbește într-un interviu exclusiv despre Stefanos Tsitsipas

Materiale de pe Eurosport.ro:
- Top 5 lovituri ale zilei - LINK
- Rezumatul meciului Daniil Medvedev v Felix Auger-Aliassime - LINK
- Rezumatul meciului Stefanos Tsitsipas v Jannik Sinner - LINK
- Rezumatul meciului Danielle Collins v Alize Cornet – LINK
- Mingea de meci uimitoare câștigată de Iga Swiatek împotriva Kaiei Kanepi - LINK
- Boris Becker despre acuzele lui Denis Shapovalov la adresa lui Rafa Nadal - LINK

CINE: Tim Henman, expert Eurosport și fost număr 4 mondial
SUBIECT: Tim Henman vorbește despre abilitatea și experiența lui Daniil Medvedev după meciul cu Felix Auger-Aliassime


Am fost foarte impresionat de Felix Auger-Aliassime pe tot parcursul meciului, dar Daniil Medvedev a fost atât de rezistent. Chiar și când era condus cu 2-0 la seturi, el nu s-a panicat și a continuat să lupte și să găsească o metodă de a-i face viața dificilă adversarului său și de a reveni în meci. Aici se vede experiența acumulată în aceste competiții mari. Medvedev știa că e vorba de un meci de cinci seturi, știa că adversarul său trebuie să câștige trei dintre ele și nu s-a lăsat fără să lupte. Astfel, a reușit să întoarcă rezultatul.

Este fantastic să auzim onestitatea cu care unii jucători vorbesc la interviurile de după meci. Să câștigi un asemenea meci și să spui că la 0-2 la seturi te-ai gândit la ce ar face Novak Djokovic în acea situație...

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de 7 ori câștigător de Grand Slam
SUBIECT: Mats Wilander vorbește despre semifinala dintre Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev, care va urma vineri la Australian Open


Pentru Daniil Medvedev, a nu renunța nu se referă neapărat la latura fizică. Este ușor să ajungi la limită din punct de vedere fizic, dar el a reușit să se gândească la latura creativă a meciului. A început să joace puncte cu serviciu-voleu, să urce la fileu din când în când. Poate că a schimbat ușor jocul din disperare, dar poate că este un geniu. Eu asta cred. Daniil nu are filtre. Așa joacă tenis și îmi place acest lucru. Personalitatea sa din afara terenului se reflectă și în interiorul terenului.

Stefanos Tsitsipas și-a îmbunătățit serviciul mult în ultimii ani. În primii săi ani din carieră, arunca mingea greșit de multe ori. Acum, serviciul este o armă pe care se poate baza. Sunt surprins atunci când nu câștigă și puncte ușor, folosindu-se de serviciu. Dacă acesta funcționează, el îl poate învinge pe Medvedev, îl poate învinge pe Rafa Nadal sau pe Matteo Berrettini. Încep să cred, însă, că va trebui să servească bine pentru a o face. Atunci este foarte bun.


CINE: Tim Henman, expert Eurosport și fost număr 4 mondial
SUBIECT: Tim Henman vorbește despre eliminarea lui Jannik Sinner și cariera pe care acesta o are în față

Jannik Sinner este încă atât de tânăr, dar joacă la un nivel foarte înalt. Va fi foarte dezamăgit de această înfrângere, dar trebuie să fie răbdător. Face progrese bune și după mine acesta este unul din acele momente în care trebuie să spună „Tsitsipas a jucat prea bine astăzi, un tenis fantastic.”

Sinner va învăța din această înfrângere și poate va căuta ce ar fi putut să schimbe în jocul său. Poate mai multe mingi scurte, deschizând unghiuri? Poate să fi venit mai mult în interiorul terenului? Este o experiență neplăcută, dar din care poate învăța. Nu și-ar fi dorit să piardă așa, însă va învăța din asta și va deveni mai puternic în viitor.

Pentru cineva ca Jannik este dificil să schimbe jocul său în sferturile de finală ale unui Grand Slam. Trebuie să începi la antrenamente, cu îmbunătățiri în mici zone și apoi să aduci acel nou joc pe teren, în meciuri. Totuși, dacă ne uităm în perspectivă, cariera sa se îndreaptă în direcția potrivită.


CINE: Mats Wilander și Tim Henman, experți Eurosport
TOPIC: Mats Wilander și Tim Henman vorbesc despre jocul lui Stefanos Tsitsipas după victoria sa în fața lui Jannik Sinner


Mats Wilander


Cred că a fost cel mai bun tenis pe care l-a jucat Stefanos Tsitsipas până acum în turneu. Tactica sa a fost foarte clară încă de la început, iar el a lovit mingea perfect. A dat dovadă de experiență atunci când, într-un moment dificil, s-a retras acoperișul arenei. Am crezut că va fi un meci foarte strâns, chiar am crezut că Jannik Sinner are o șansă bună de a câștiga, dar iată că nu a avut nicio șansă.

Cred că planul de joc al lui Stefanos este foarte similar în fiecare meci – încearcă să lovească mingea cât mai devreme, în timp ce urcă, și să înainteze în teren. A fost foarte agresiv și a lovit peste 60% din mingi în timp ce urcă, ceea ce este incredibil. Tsitsipas a făcut un meci extraordinar, am fost surprins complet.

Stefanos va fi un jucător grozav în meciurile mari. Mereu va fi pregătit, la fel ca Rafa Nadal. Va fi pregătit și va încerca tot felul de lucruri. Pe toate cele patru suprafețe va putea găsi modalități de a-și schimba jocul. Nu este ușor și va trebui ca adversarii să-l învingă cu propriile forțe, fiindcă nu se va da la o parte.

Tim Henman


Stefanos Tsitsipas a fost extrem de agresiv și a vrut să domine meciul, să-l dea la o parte pe Jannik Sinner. Uneori, italianul nu este atât de rapid în mișcări, iar Stefanos a făcut o treabă fantastică.

S-a vorbit zilele astea de serviciu-voleu, dar atunci când îi vedem pe acești jucători lovind atât de agresiv de pe fundul terenului, ei voi observa oportunități de a scurta punctele venind la fileu. În cazul lui Tsitsipas, atunci când vine la fileu are o tehnică decentă la voleu, așa că este recompensat.

Ce îmi place la grec este că are diverse opțiuni la dispoziție. Poate miza pe planul A, de a fi foarte agresiv de pe fundul terenului. Apoi este un plan B – serviciu-voleu, iar la planul C poate urca la fileu după lovituri din spatele terenului. Este foarte entuziasmant să-l vedem jucând.

CINE: Mark Philippoussis, dublu finalist de Grand Slam
SUBIECT: Mark Philippoussis vorbește într-un interviu exclusiv Eurosport despre Stefanos Tsitsipas


Stefanos Tsitsipas este jucătorul meu preferat din circuit, fiindcă are un joc complet. Este un jucător care înțelege că trebuie să urce la fileu. Atunci când o face mai și ratează, dar nu îi este frică să continue să urce. Înțelege că este un element important și jocul său este foarte frumos de privit.

Ce este entuziasmant este că încă are foarte mult potențial pentru a-și îmbunătăți jocul, în special serviciul. Acesta a funcționat foarte bine în ultimele săptămâni, în special în situațiile grele din ultimele două meciuri. Cred că Stefanos poate să-și îmbunătățească viteza și constanța. Are loc de îmbunătățire și este extraordinar de urmărit.

UPDATE 27 ianuarie 2022

Materiale de pe Eurosport.ro:

Top 5 lovituri ale zilei - LINK
Rezumatul meciului Danielle Collins v Iga Swiatek – LINK
Rezumatul meciului Ashleigh Barty v Madison Keys – LINK
Bucuria lui Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis după calificarea în finală – LINK

CINE: Ashleigh Barty, numărul 1 mondial
SUBIECT: Ashleigh Barty a vorbit la Eurosport după victoria ei din semifinale


Ash Barty despre obiectivele sale de a câștiga mai multe Grand Slam-uri:


Este Grand Slam-ul meu de acasă și am ocazia să intru pe teren în weekend și să realizez ceva extraordinar. Trebuie să mă simt bine, să absorb toată atmosfera, să zâmbesc și să încerc să mă distrez.

Despre victoria asupra lui Coco Gauff după ce era condusă la Adelaide și despre șirul de victorii ce a urmat:


Nu m-am simțit deloc îngrijorată. Coco a început acel meci excelent. Trecuseră câteva luni de când nu mai jucasem într-un meci competitiv. După puțin timp și odată cu adaptarea la condițiile de joc am putut să am un șir de victorii și simt că am jucat tot mai bine de la meci la meci. Am reușit să trec peste toate provocările și a fost o vară entuziasmantă pentru mine.

Despre faptul că lucrează cu un psiholog:


Ben Crowe este mentorul meu și este o parte uriașă a vieții mele. El mi-a ajutat echipa și m-a ajutat să-mi schimb percepția asupra tuturor lucrurilor. Am reușit să mă dezvolt ca persoană și să mă bucur de tenis. Am muncit din greu și mi-a plăcut asta. Îmi place să încerc să leg toate piesele din puzzle și să devin o jucătoare mai bună.

Despre abordarea din finală, comparată cu alte meciuri:


Este entuziasmant. Am ocazia să joc pentru un titlu de Grand Slam, ceea ce nu se întâmplă în fiecare săptămână. Procesul și rutina prin care trec săptămânal sunt similare. Încerc să mă simt bine, să mă bucur de mediu dar să nu fiu copleșită. Atunci când reușesc să fac asta, reușesc să mă distrez și să joc cel mai bun tenis al meu. Reușesc să mă lupt pentru fiecare punct, iar în această lună am putut să fac asta.

CINE: John McEnroe, expert Eurosport și de 7 ori campion de Grand Slam
SUBIECT: John McEnroe despre jucătoarele americance precum Danielle Collins și ce le-a ajutat la Australian Open


Nu cunosc aceste jucătoare personal, dar le urmăresc și le țin pumnii, fiind din America. Îmi place mult felul în care Danielle Collins concurează. Este o competitoare feroce și se luptă la fel de tare ca orice jucătoare sau jucător din circuite. Mi-ar fi plăcut să știu ce le face pe americance să joace bine la Australian Open, un turneu pe care eu nu l-am câștigat niciodată.

Trebuie să ai un anumit angajament, pentru că pandemia face adaptarea mai dificilă. Când ajungi aici (în Australia) trebuie să te adaptezi condițiilor. Multe dintre jucătoare vin aici de la temperaturi mici, de iarnă, după Crăciun și Anul Nou.

Poate că aceste jucătoare simt că sunt tratate cu mai mult respect la aceste turnee mari și poate că jocul le este mai bun din această cauză. Poate că vremea caldă le inspiră să joace mai bine. Nu am un răspuns foarte clar despre ce le-a făcut să joace atât de bine, în afară de terenurile care în ultimii cinci ani au părut să fie tot mai rapide. În general americancele au succes pe suprafețe hard mai rapide, fiindcă joacă mai des pe asemenea terenuri. Pe terenuri mai lente, de zgură, au avut probleme în trecut.

CINE: Mats Wilander și Tim Henman, experți Eurosport
SUBIECT: Mats Wilander și Tim Henman vorbesc despre finala feminină dintre Danielle Collins și Ashleigh Barty


Tim Henman

Danielle Collins va juca împotriva celei mai bune jucătoare din lume, la Melbourne, în fața tuturor suporterilor ei. Ea trebuie să se concentreze pe ce are ea de făcut – este mentalitatea ideală pe care o poți avea atunci când vei fi la propriu „adversara”. Va fi interesant de urmărit dinamica asta.

Ashleigh Barty a jucat în cele mai mari turnee, este numărul 1 mondial de ceva timp, este campioana de la Wimbledon și caută să câștige și titlul ei „de casă”. Cred că este un lider grozav pentru tenisul feminin, fiindcă vorbește des despre parcursul ei, care nu a fost unul ușor. Felul în care joacă este grozav de urmărit. Vedem un stil de joc complet, cu variație – este fantastic și cred că va fi foarte dificil de învins în finală, sâmbătă.

Mats Wilander


Sunt sigur că Danielle Collins este foarte fericită în afara terenului, dar când o vedem pe teren, are un pic din atitudinea Mariei Sharapova. Cred că este calitatea ei cea mai mare, iar dacă ne gândim și la forța pe care o are, alături de atitudine... Dacă aș fi Ash Barty, aș fi un pic îngrijorat.


CINE: Mats Wilander, Tim Henman și Barbara Schett, experți Eurosport
SUBIECT: Cei trei vorbesc despre meciul pierdut de Iga Swiatek împotriva lui Danielle Collins


Barbara Schett


Sunt sigur că înfrângerea de astăzi nu a făcut-o pe Iga Swiatek să se simtă bine, însă a fost efectiv învinsă prin forță astăzi. Danielle Collins a fost jucătoarea mai bună. Swiatek ar fi putut să joace mai mult pe centru – cred că i-a oferit lui Collins multe unghiuri pentru atac. Putea să varieze jocul cu niște slice-uri, putea încerca să joace cu mai mult efect, însă nu a avut timp. Pe serviciul al doilea abia a câștigat puncte astăzi. Danielle Collins a fost pur și simplu jucătoarea mai bună.

Mats Wilander


A fost o înfrângere dureroasă, la numai 20 de ani. Ea este o mare fană a lui Rafael Nadal. Mi se pare că Iga trebuie să se folosească de un forehand ca al său arunci când are ocazia. Am impresia că încearcă să lovească prea puternic. Cred că poate dicta punctele jucând mai sigur. Ar trebui să aibă o mentalitate prin care să-și alerge adversara, așa cum o face Rafa, dar fără să atace decisiv prea devreme. Cred că Iga a încercat să lovească prea puternic pe aceste terenuri rapide. Dacă adversarele ei ghicesc ce urmează să facă, rămân în punct, pe când dacă ar juca cu mai mult efect și mai multă înălțime, adversarele ar trebui să lovească niște mingi dificile pentru a schimba evoluția punctului.

Tim Henman


De data asta, jocul lui Iga Swiatek i-a fost neutralizat. Mi se pare că ea își poate domina adversarele de obicei, însă acum Collins a fost cea care a rezistat presiunii și a atacat. Ambele sunt jucătoare care lovesc puternic, dar mi se pare că de data asta Collins a avut o mentalitate și un plan, a fost agresivă, a căutat să lovească devreme și să profite de unghiuri. A fost o evoluție incredibilă.

Turneul rămâne o realizare pozitivă pentru Iga. Are doar 20 de ani și a ajuns deja într-o finală de Grand Slam. De multe ori spunem că înveți mai multe din înfrângeri. Nu cred că a jucat la nivelul ei cel mai bun astăzi, dar nu a fost lăsată să o facă. Întrebarea este ce va face diferit dacă va fi în aceeași situație din nou? Își va folosi serviciul cu kick? Va juca mai scurt?

Swiatek a arătat multe lucruri pozitive în acest turneu și nu ar trebui să se gândească prea mult la această înfrângere. Va reveni mai puternică în viitor. Lui Collins i-a plăcut ritmul meciului. Părea că pe măsură ce Swiatek lovește mai puternic, mingea se întorcea și mai puternic. Când mingea vine cu aceeași viteză și cu aceeași înălțime mereu, ritmul lui Collins a fost tot mai bun și i-a plăcut asta.

CINE: Barbara Schett, expert Eurosport și fost număr 7 mondial
SUBIECT: Barbara Schett vorbește despre finala de dublu în care s-au calificat Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis


Toată Australia așteaptă acest meci. Este un vis împlinit pentru Thanasi Kokkinakis și Nick Kyrgios să joace o finală. Au făcut furori în fiecare arenă în care au jucat aici. E o energie cu totul deosebită de fiecare dată când cei doi joacă. Adversarii lor, Matthew Ebden și Max Purcell nu este perechea tipică de specialiști de dublu – sunt mai liniștiți, în timp ce Kyrgios pare uneori că joacă la simplu atunci când joacă dublu. Oricum, va fi un meci entuziasmant și va fi o zi de sâmbătă mare cu atâția jucători din Australia implicați.

CINE: John McEnroe, expert Eurosport și de 7 ori campion de Grand Slam
SUBIECT: John McEnroe vorbește despre succesul lui Nick Kyrgios din turneul de dublu masculin


Sper ca Nick Kyrgios să se folosească de această experiență din turneul de dublu precum o făceam eu în trecut. Cred că așa ceva te poate face un jucător mai bun și la simplu. Fără îndoială Nick este un jucător care face publicului pe plac. Mi-ar plăcea să-l văd pe Nick făcând acest efort mai constant și la simplu. Este un jucător de echipă. L-am avut în echipa mea la Laver Cup timp de patru ani și iubește să facă parte dintr-o echipă. Este firesc ca el să fie bun la dublu.

Thanasi Kokkinakis a fost unul dintre partenerii de antrenament ai echipei mele, de asemenea. Este un „puști” bun, dar a avut ghinion cu accidentările. Sper să câștige turneul împreună, căci mi s-ar părea grozav pentru amândoi și i-ar putea inspira să lucreze mai mult, să reușească să facă progrese și la simplu. Cu siguranță le-aș sugera asta, dat fiind ce entuziasm au creat în jurul turneului de dublu. Îi văd zâmbind pe teren, este extraordinar și sper ca evoluția asta să-i inspire pentru viitor.

CINE: John McEnroe, expert Eurosport și de 7 ori campion de Grand Slam
SUBIECT: John McEnroe e de acord cu Nick Kyrgios, spunând că tenisul trebuie să promoveze mai mult jucătorii cu personalitate


Am vorbit în trecut despre nevoie de a avea personalitate în tenis – și nu sunt singurul care a făcut-o. Trebuie să ai un interes pentru a urmări un jucător, fie că-l consideri un erou negativ sau pozitiv. Unii cred că Novak Djokovic este Darth Vader și toată lumea îl iubește pe Roger Federer. În tenis nu este ca în sporturile de echipă, în care ții cu echipa orașului sau țării tale, așa că eu cred că ideea de exprimare a personalității tale ca jucător este foarte importantă.

Este greu ca în ultimii 10-15 ani să nu te fi concentrat pe acești trei mari jucători – Federer, Nadal, Djokovic. Ceea ce au făcut este de necrezut – să câștige fiecare dintre ei 20 de turnee de Grand Slam. Obișnuiam să cred că cele șapte câștigate de mine sunt multe, dar acum nu mai pare chiar așa. Avem în cei trei niște legende care au jucat simultan, iar lucrurile pe care le-au realizat sunt absolut extraordinare.

În același timp, cred că tenisul trebuie să urmărească și ceilalți jucători mai mult. Viitorul începe acum, iar cei trei nu vor fi aici pentru totdeauna. Sunt de acord cu Nick și sper ca el să fie unul dintre jucătorii pe care ne vom putea concentra mai departe, care să poată câștiga Grand Slam-uri. Îmi place mult felul în care se comportă Daniil Medvedev pe teren. El are o personalitate diferită, ca a unui șahist. Trebuie să vedem astfel de jucători în prim-plan.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Interviu exclusiv cu Simona Halep după eliminarea de la Australian Open - Analize ale experților Eurosport de la Australian Open - Partea a cincea și următoarele”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile