LG Electronics se pregătea sa dezvăluie la CES 2022 noi tehnologii tv, împreună cu gama sa de televizoare 4K și 8K. În domeniul 8K OLED, cele două modele 8K primesc îmbunătățiri și denumirea de LG OLED 8K 88Z2 de 88 de inchi și LG OLED 8K 77Z2 de 77 de inchi. La televizoarele QNED, bazate pe LED, au fost anunțate seriile QNED99 și QNED95. Zvonurile de pe piață estimează că LGE intenționează să ofere la un moment dat un televizor 8K de 97 inchi. Însă LGE a anulat prezența personalului de prezentare de la CES 2022, afișând doar standuri cu prezentări si neconfirmând practic zvonurile.
Accentul LGE la standurile CES a fost pus în mod clar pe televizoarele sale 4K. Se pare că îmbunătățirile semnificative ale modelelor 8K sunt noul procesor Alpha 9 Gen 5, porturile HDMI 2.1 cu lățime de bandă completă și WebOS 22 actualizat.
În 2021, LGE a introdus tehnologia sa de paneluri EVO pentru linia de ultimă generație G1, crescând luminozitatea cu aproximativ 30%, în comparație cu televizoarele din seria C la prețuri mai avantajoase. Anul acesta, tehnologia EVO se va extinde la seria C2 și seria G2, deși seria G2 va avea în continuare luminozitatea mai mare decât seria C2. G2 va crește și mai mult luminozitatea maximă și medie printr-o procesare mai bună și un management termic îmbunătățit („intensificarea luminozității”).
Televizorul cu tehnologia EVO cu luminozitate crescuta poate ajunge la 1000 de nit la seria G2, în timp ce seria C2 fără luminozitate crescută poate ajunge la 900 de nit în anumite condiții. Îmbunătățirile rezultă din noua tehnologie de panel EX dezvoltată de LG Display.
LGE va extind și dimensiunile ecranelor sale OLED 4K. În seria C2, un nou model 4K de 42 inchi va fi adăugat in seria care include acum televizoare cu diagonale de 42 inchi, 48 inchi, 55 inchi, 65 inchi, 77 inchi și 83 inchi. Seria G2 adaugă noi modele 4K de 83 inchi și 97 inchi. Seria G2 include acum modele de 55 inchi, 65 inchi, 77inchi, 83inchi și 97inchi. Serile A1 și B1 de anul trecut au fost actualizate la A2 și B2.
LGE a precizat că intenționează să se îndepărteze de arhitecturile sale NanoCell LCD pentru a se concentra pe modelele miniLED pe care preferă să le numească QNED. Însă nu toate modelele QNED vor avea iluminarea de fundal miniLED.
NanoCell, care folosește un filtru pentru a crește performanța culorii, a fost anterior formatul LED premium al LG. Cu toate acestea, anul trecut compania a introdus tehnologia Quantum Dot NanoCell+, extinzând procesul prin utilizarea unui strat emisiv, mai degrabă decât a unui filtru pentru a lărgi și mai mult gama.
În timp ce întreaga gamă nu a fost încă conturată, LG a confirmat o combinație de modele miniLED și modele non-miniLED. Până acum, singurul model de televizor 8K anunțat este modelul 8K QNED99 de 86 de inchi, care va avea aproximativ 2400 de zone independente de reglare a luminii (cu Precision Dimming Pro+) combinate cu algoritmul avansat de reglare a luminii LG miniLED. Modelele de anul trecut au inclus și versiuni de 65″ și 75″, așa că se pare că LG va oferi și versiuni de 8K ale acestora în 2022.
Seria 8K QNED95 va fi probabil oferită și cu Precision Dimming Pro+, dar va folosi paneluri de 50/60 Hz, probabil cu dimensiuni de 65”, 75” și 86”.
În privința televizoarelor 4K, QNED90 va avea tehnologia Precision Dimming Pro miniLED, iar QNED85 va avea standard Precision Dimming. În cele din urmă, se menționează QNED80, un QD NanoCell iluminat edge. Acestea vor primi procesorul step-down alpha 7.
Actualizările suplimentare nu sunt specifice panelului, cum ar fi chipsetul de procesare a imaginii. OLED C2, G2 și Z2 de la LG și 8K QNED99 bazat pe LCD vor include procesorul Alpha 9 Gen 5 cu „Dynamic Tone Mapping Pro” îmbunătățit și cele mai recente funcții de procesare video și audio ale companiei, bazate pe inteligență artificială. Upscalingul AI a fost modificat pentru a îmbunătăți eficiența, eliminând un pas care ar putea adăuga artefacte nedorite. În același timp, un nou algoritm Dynamic Tone-mapping Pro va subdiviza ecranul în zone mai mici pentru o îmbunătățire mai granulară.
Îmbunătățirea fundalului obiectelor obține, de asemenea, un mod dinamic care poate diferenția mai bine primul plan de fundal, analizându-le separat, despre care LG spune că va crea o senzație de adâncime mai mare.
În cele din urmă, mixarea virtuală AI Sound Pro crește numărul de canale virtuale de la 5.1.2 la 7.1.2.
Televizoarele OLED A2 și B2 și QNED din seriile 90, 85 și 80 au procesorul step-down Alpha 7 Gen 5.
Porturile HDMI 2.1 oferă acum o viteză de 48 Gbps față de 40 Gbps la modelele anterioare. Aceste conexiuni acceptă 4K/120Hz, ALLM (Mod automat de latență scăzută) și VRR (Rata de reîmprospătare variabilă), plus HGiG și suport pentru G-Sync și Free Sync Premium. Începând cu sfârșitul anului trecut, a existat chiar și o integrare nativă a serviciilor de streaming de jocuri bazate pe cloud Stadia și GeForce Now.
Sistemul său de operare se numește acum WebOS 22 și va permite conectări personalizate și o funcție foarte interesantă de partajare: un televizor LG poate transmite semnal către alt televizor LG, astfel încât nu trebuie să aveți un receptor pentru fiecare televizor,
83C2 $5000
97C2 $10,000
77Z2 $15,000
88Z2 $20,000
😲😲😲😥
Nea marin, acelea sunt televizoare Ultra Premium, pentru patroni pentru care 20.000 euro e profitul pe cateva zile, maxim o saptamana. Nu sunt televizoare pentru salariatul de rand. Pentru mine, ca salariat, eu m-am orientat de exemplu catre un televizor de 218 cm, LG 86UP80003LA, ULTRA HD 4K, HDR, care costa 1500 euro, care e OK pentru mine - e salariul meu pe 3 săptămâni aici in UK, mai ales la o diagonala asa impresionanta.
Dany, eu m-am referit strict la produsele prezentate în articol.
În România, un lg 86up80003la este la e-mag 6599 lei!
Deci e mai ieftin in Romania, super! O sa iau din Romania când vin in tara, că pentru casa din Romania vreau tv-ul si nici nu mai platesc transportul care e destul de scump până in Romania.
La mine in Luton, UK e echivalentul a 1.252 lire, adică vreo 1500 euro, deci 7416 lei.
LG își reafirmă statutul de lider mondial pe piața panelurilor OLED care intră atât în componența propriilor device-uri cât și a marilor producători mondiali de televizoare și nu numai.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.