În ciuda tentatelor prețuri mai mici ale televizoare produse în China și Turcia, telespectatorii preferă televizoarele fabricate în Coreea de Sud. Datele specialiștilor de la Omdia arată că Samsung Electronics și LG Electronics s-au menținut ferm pe locurile 1 și 2 în ceea ce privește vânzările și veniturile din aceasta industrie.
Samsung Electronics a înregistrat o cotă de piață de 29,5% în ceea ce privește veniturile și o cotă de 19,8% în ceea ce privește volumul vânzărilor în 2021. Samsung a vândut 9,43 milioane de televizoare QLED în 2021, realizând vânzări cumulate de 26 de milioane de unități, în total în cinci ani. Televizoarele Samsung QLED au atras 44,5% din veniturile totale în segmentul de televizoare premium de ultimă generație, în valoare de peste 2.500 dolari pe unitate, în 2021. Este al 16-lea an consecutiv în care Samsung se menține pe primul loc în acest top aș vânzărilor de televizoare.
LG Electronics a vândut 27.332 milioane televizoare, reprezentând 18,5% din punct de vedere al veniturilor și 12,8% din punct de vedere al volumului vânzărilor. Vânzările sale de televizoare OLED s-au ridicat la 6.525.000 de unități, reprezentând 62% din întreaga piață de televizoare OLED. În 2021, prețul unitar mediu al televizoarelor OLED LG a fost de 1.861 dolari, de peste trei ori prețul mediu al televizoarelor LCD, care este de 507,70 dolari.
Între timp, livrările globale de televizoare au scăzut cu 1.932.000 de unități pe an, până la 213,54 milioane de unități în 2021, cea mai mică cifră din anul 2010 și până în prezent.
Cele două companii coreene au fost urmate în top de Sony din Japonia, care avea o cotă de piață de 9,5% din punct de vedere al veniturilor. Pe locul 4 se situează TCL cu 8%, iar Hisense pe locul cinci, cu 6,8%.
Deci JVC nu mai conteaza pe piata TV? 😶
Cum au dedus asta? Nu e in primele 5 locuri, dar asta nu înseamnă că nu mai contează deloc.
JVC, Sharp, Toshiba, NEC însemnau ceva pe vremea când erau japoneze. Așa cum Philips însemna ceva mai mult pe vremea când era olandez. Nu mai vorbesc despre Telefunken sau Blaupunkt care însemnau ceva pe vremea când erau germane. Majoritatea dintre ele nu mai sunt ce au fost, au devenit mai ieftine din toate punctele de vedere. Singurele Branduri rămase "nealterate" în domeniul televizoarelor sunt Samsung, LG, Panasonic și Sony (acesta din urmă renunțând de ani buni la panel-urile proprii în favoarea celor de la Samsung și LG).
Eu am televizor JVC produs de Vestel din Turcia sub licență, deci ce să mai însemne JVC?
Degeaba. Cel puțin ca durată de funcționare Samsung e campionul defectelor. Panel-uri care pică după 2-3 ani. Calitate mult mai buna la LG și Sony.
P. S. Am numai tv-uri turcești in casă și nu sa defectat unul. Cel mai bătrân are 10 ani.
E alegerea ta. Însă piata alege altceva, adică Samsung și LG, nu ce alegi tu Și eu prefer Samsung și LG, datorita imagini bune pe care nu o regăsești la televizoarele din Turcia sau China.
Pentru ultimul @anonim: sunt total de acord cu tine, un Samsung ramâne un Samsung, eu am mers temporar pe mâna turcilor din cauza situației finaciare precară prin care trec, ceva pur personal, dar la urmatoarea voi alege Sansung fară ezitare, ai spus ceva corect.
Personal detin un Oled model 2020 si sunt foarte multumit de achizitia facuta. L-am luat in 2021 la sub 1000 euro singurul lucra ca ma nemultumeste este faptul ca LG nu face update de systemul de operare de la un an la altul. Inainte de achizitie eram in dubiu intre Oled si un Hisense model 2021 dar din pacate pe la noi inca nu aducea nimeni asa ceva ba mai mult la doar citeva saptamani de la lansare. "Dai un ban si stai in fata" se potriveste de minune pentru OLED daca ii dai calitate nu te va dezamagii deloc, dinpotriva vei cedea orice film la o calitate aproape impecabila. Completat si cu un system Dolby Atmos placerea de a vedea un film e completa. Cele doua canale 4k de la digi se vad si se aud splendid, iar Netflixul si Amazon prime video intregesc experienta 4k. Sincer sunt curios cit timp va rezista panelul in timp dar macar am certitudinea ca nu a fost facut sau asamblat prin nu stiu ce fabricuta dintr-o tara obscura. KOREA is THE BEST .
Și Sony folosește paneluri Samsung. Diferența de calitate, dar și de preț, este făcută de placa electronică din spatele panelului.
Au existat o vreme pe piața românească televizoare Panasonic mai ieftine, făcute în Turcia (aveau firmware nu Panasonic, ci al unui brand turcesc). Calitatea era mult mai slabă, dar erau și cu mult mai ieftine. Deci avem și Panasonic care este de două calități.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.