Compania Viasat a anunțat noi progrese în pregătirea pentru lansarea de anul viitor a unui alt satelit din clasa Viasat-3, dedicat si pentru Europa. Chiar Viasat a participat la fabricarea componentelor de bază ale capacitații de transmisie, care au fost livrate către Boeing pentru integrare într-un satelit bazat pe platforma Boeing 702. Acest al doilea satelit din clasa ViaSat-3 va oferi servicii de bandă largă în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), începând cu anul 2023.
Modulul de sarcină utilă a sateliților, proiectat și construit intern, include componente electronice de ultimă generație pentru recepția, transmiterea și procesarea datelor de internet în bandă largă către și de la satelit, la viteze așteptate mai mari de 1 terabit pe secundă (1.000 gigabiți pe secundă), deci de trei ori mai rapid decât versiunea anterioară ViaSat-2, cel mai rapid satelit de comunicații care funcționează în prezent.
„Livrarea celui de-al doilea modul de sarcină utilă marchează o etapă majoră în pentru cel de-al doilea satelit din constelația noastră de sateliți din generația ViaSat-3. Este viitorul serviciilor de bandă largă prin satelit la prețuri accesibile, practic oriunde pe glob”, a precizat Dave Ryan, președinte al Space & Commercial Networks la Viasat.
Se așteaptă ca generația de sateliți ViaSat-3 în bandă Ka să ofere cel mai avantajos tarif pentru lățimea de bandă din industria sateliților, cu o flexibilitate incredibilă de a muta și concentra această capacitate practic oriunde există cerere, indiferent dacă este pe uscat, ocean sau în aer. Primii doi sateliți sunt planificați să se concentreze pe Americi și, respectiv, pe EMEA. Al treilea satelit ViaSat-3 este în curs de integrare și testare finală și se va concentra pe regiunea Asia Pacific, completând acoperirea globală a serviciilor Viasat.
Așadar, ViaSat-3 este o constelație globală de trei sateliți de comunicații geostaționari în bandă Ka, ce vor fi lansați în 2022 și 2023 de Viasat, Inc. Sateliții vor oferi comercial conectivitate în bandă largă cu viteze de peste 100 de megabiți pe secundă pentru locuințe, utilizatori de internet din lumea afacerilor, întreprinderi, aeronave comerciale, guvernamentale și de afaceri, precum și piețelor guvernamentale și de apărare, întreprinderilor maritime și oceanice din Americi, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia-Pacific.
Sateliții au fost anunțați pentru prima dată în 2015. În februarie 2016, Viasat a anunțat un parteneriat cu Boeing Satellite Systems. Pentru fiecare dintre cei trei sateliți din clasa ViaSat-3, Viasat va construi sarcina utilă a satelitului și o va integra în modulul furnizat de Boeing. Boeing va oferi platforma scalabilă de sateliți 702, integrarea și testarea sistemului, integrarea vehiculelor de lansare și alte servicii pentru misiune. Fiecare încărcătură utilă a sateliților ViaSat-3 este produsă în propria unitate de producție a Viasat din Tempe, Arizona, folosind structuri modulare de la Boeing Satellite Systems din El Segundo, California. Sateliții sunt de așteptat să cântărească 6.400 kg fiecare și se estimează că vor avea fiecare o capacitate totală a rețelei de peste 1 terabit pe secundă.
Viasat are trei contracte de lansare, câte unul pentru fiecare satelit din clasa ViaSat-3. În 2016, compania a anunțat planurile de a lansa primul satelit cu Arianespace pe o rachetă Ariane 6. Și în 2018, a anunțat că al doilea va fi lansat cu United Launch Alliance pe un Atlas V, iar al treilea satelit cu SpaceX pe Falcon Heavy.
Criza cu lățimea de bandă este tot mai mare, indiferent de modul de propagare a semnalului, satelit/terestru/cablu .
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.