Experții Eurosport Mats Wilander și Barbara Schett au analizat înfrângerea surprinzătoare a Simonei Halep în primul tur de la US Open. Găsiți mai jos declarațiile celor doi, remise de Eurosport printr-un comunicat către HD Satelit România.
Barbara Schett a spus: „Este o dezamăgire mare pentru Simona Halep să piardă în fața Dariei Snigur, pentru care aceasta a fost prima prezență pe tabloul principal al unui Grand Slam – nimeni nu ar fi crezut că e posibil. Simt că Simona a făcut multe greșeli neforțate astăzi. Credeam că în acest an ar fi avut o șansă bună aici. A câștigat turneul din Toronto și am crezut că s-ar putea ca acesta să fie momentul ei la US Open, dar se pare că Simona nu se înțelege bine niciodată cu acest turneu. Trebuie să privească înainte către următorul an. Sper să rămână motivată după ce și-a regăsit pasiunea pentru tenis. Trebuie să se antreneze și să privească înainte, dar nu există niciun dubiu că acum va fi dezamăgită.”
Mats Wilander a subliniat: „Nu am fi putut prezice acest rezultat. Daria Snigur are un stil de joc ieșit din comun și nu este ușor să joci împotriva ei, mai ales pe hard. Simona mi se pare că arată că își dorește să câștige, dar poate că motivația și nevoia de a câștiga meciuri nu este la fel de puternică pentru ea precum era în tinerețe. Astăzi a fost cald și dificil, iar ea a mai pierdut în primele tururi la US Open în trecut. Cred că acesta este cel mai slab Grand Slam făcut de ea. Sunt surprins și este dezamăgitor pentru ea.”
Simonei Halep a oferit un interviu exclusiv Eurosport în urma eliminării sale de la US Open. Puteți să-l citiți și urmăriți în format video AICI.
Simona Halep a spus: „Habar n-am ce urmează, o să văd, o să vorbesc cu antrenorul meu. Vreau doar să mă odihnesc și să mă liniștesc după meciul ăsta. Nu e o înfrângere ușoară, dar nu am ce să fac, nu mai pot să schimb nimic. Privesc înainte și o să încerc să mă motivez să fiu mai bună la următoarele meciuri.”
Mai jos găsiți cele mai importante analize ale experților Eurosport după ziua a 2-a de la US Open.
Mats Wilander despre meciul Soranei Cîrstea cu Belinda Bencic de mâine: „Niciodată nu sunt sigur ce să cred despre Sorana Cîrstea. A fost o junioare grozavă și joacă un tenis foarte bun uneori. Întrebarea este dacă nu cumva Belinda Bencic este o adversară puțin prea puternică pentru ea. Mă întreb dacă va putea Sorana să reziste împotriva ei. Bencic, pe de altă parte, a jucat trei seturi cu Andrea Petkovic, ceea ce nu înseamnă că joacă grozav, dar și-a câștigat meciul. Cred că Belinda și-a dat seama cum să câștige meciuri fără să joace foarte bine. Cîrstea poate însă să-i pună probleme, dacă prinde o zi bună, cu siguranță.”
Mats Wilander despre Emma Răducanu, după înfrângerea ei din primul tur:
„Cred că acum vom vedea cum arată de fapt Emma Răducanu. Va ceda toate punctele câștigate anul trecut și va începe de la zero, dar va juca în Grand Slam-uri și în majoritatea turneelor. Sper să reușească să-l aibă alături pe antrenorul Dmitry Tursunov mai mult de câteva luni. Cred că e important.”
„Nu am văzut o mare diferență între jocul Emmei de anul acesta și cel de anul trecut, însă atunci avea încredere și adversarele erau fricoase în meciurile cu ea. Evident, ca o campioană en-titre să piardă în primul tur este o surpriză, dar să nu uităm că Emma face parte din circuit numai de un an și câteva luni. Nu este o problemă din punctul meu de vedere. Văd acest moment ca pe unul important în cariera ei. Acum se poate concentra pe tenisul ei și să urce în clasament într-un mod natural.”
„Emma este o jucătoare bună, dar nu este grozavă. Este o luptătoare, joacă bine, iar anul trecut a avut mare încredere. Încă nu simt că și-a găsit o identitate ca jucătoare. Este o jucătoare care riscă? Este foarte agresivă? Sau preferă să-și folosească deplasarea, să rămână calmă și să joace cu varietate în lovituri? Poate cam cum juca Simona Halep în trecut? Nu cred că îi putem vedea parcursul clar în față, cum va arăta jocul ei în viitor. Este bună la tot ce face, dar nu are acea lovitură esențială care poate fi arma ei. Acum este undeva între a fi agresivă și a nu fi, iar eu cred că poate să fie mai agresivă și mai încrezătoare. Felul în care a jucat anul trecut este felul în care trebuie să joace, dar atunci avea o încredere ieșită din comun, avea libertate în joc și nicio presiune. Probabil nu o vom mai vedea așa.”
„Abia aștept să o văd continuând, pentru că simt că este o persoană grozavă. Are o atitudine grozavă. Este cea mai importantă jucătoare din ultima vreme pentru tenisul britanic, lucru care este greu de gestionat. Acum se va trezi înapoi la realitate, și cred că acest lucru a venit la momentul potrivit.”
Mats Wilander și Kim Clijsters despre meciul Serenei Williams cu Anett Kontaveit din această noapte:
Wilander: „Sincer, nu cred că Serena trebuie să joace neapărat mai bine ca în primul tur. Există unele jucătoare în circuit – și Anett Kontaveit este una dintre ele – care o pot învinge prin forță pe Serena. Anett poate să facă asta cu oricine, însă nu sunt sigur că va juca la potențialul maxim. Kontaveit este destul de imprevizibilă, riscă mult, iar dacă aș fi în poziția Serenei aș prefera un astfel de meci, față de cel avut cu Harmony Tan la Wimbledon, de exemplu, acolo unde ea a trebuit să ia inițiativa. Serena va intra pe teren încrezătoare că poate câștiga, dar rezultatul va depinde de Kontaveit în multe privințe.”
Clijsters: „Cred că cheia unei victorii a Serenei este destul de evidentă. Ea nu se deplasează la fel de bine ca acum câțiva ani, însă ce poate face bine este să lovească bine în primele lovituri ale schimbului. Serviciul său este cel mai bun din tenis, iar dacă simte bine mingea la retur este foarte bună la a o trimite spre linii și la a pune adversarele sale sub presiune rapid. Cred că începutul de meci va fi foarte important pentru Serena. Cred că în primul meci a reușit să treacă peste emoții, a început să servească mai bine, să se deplaseze mai bine și să lovească mai curat. Va fi un meci grozav. Serena e Serena și știe ce trebuie să facă pentru a învinge o jucătoare bună. Nu va fi intimidată din cauză că joacă cu favorita numărul 2. Publicul va fi gălăgios din nou. Vor fi mulți oameni care vor cumpăra bilete pentru ceea ce ar putea fi ultimul său meci – ei vor dori să îi fie alături până la capăt la US Open.”
UPDATE 6 septembrie 2022: Experții Eurosport au analizat cele mai noi evenimente de la US Open. Găsiți mai jos citatele cele mai importante ale acestora din ultimele zile.
Mats Wilander despre victoria lui Nick Kyrgios în fața lui Daniil Medvedev:
„Trebuie să spun că această victorie a lui Nick Kyrgios a fost uimitoare. Cred că a surprins întreaga lume a tenisului cu felul în care a jucat și cu constanța sa. Ne așteptam la un duel strâns, dar nu eram siguri dacă va putea menține acel nivel pe durata întregului meci. A reușit și m-a impresionat incredibil pentru că a jucat un tenis măreț, a fost genial, a fost agresiv – punea atât de multă presiune la retur.”
„Cred că Kyrgios deschide foarte mult tabloul acum, deoarece se confruntă cu Karen Khachanov, care, desigur, a jucat un meci incredibil împotriva lui Pablo Carreno Busta. Însă felul în care Nick a jucat în această seară a dovedit faptul că este pregătit să realizeze lucruri mari. Bineînțeles, acum poate urma partea cea mai dificilă, să stea departe de toate așteptările pe care lumea le are acum. Cred că acum vrea să se concentreze doar pe meciurile la dublu și să se îndepărteze de tot. Presupun că, dacă este gata să joace așa cum a făcut-o în seara asta, atunci va fi foarte dificil de învins. Khachanov are un joc diferit de cel al lui Medvedev, de la rever la rever îl poate presa mult, dar va fi esențial să servească bine, de asemenea. Va fi un meci foarte deschis, dar dacă Kyrgios joacă astfel nu va fi foarte ușor să-l oprești.”
John McEnroe despre Nick Kyrgios:
„Sunt extaziat. În sfârșit îl vedem cu adevărat profesionist, la 27 de ani. Mai are câțiva ani în care poate evolua la nivel înalt, așa cum a făcut-o în victoria cu Medvedev.”
„Nu este de neimaginat ca Nick să se retragă dacă câștigă US Open. Sperăm să nu o facă. Fraza „mai bine mai târziu decât niciodată” i se aplică lui Nick foarte bine, fiindcă nu a fost suficient de profesionist mult timp. A jucat multe meciuri în care nu a dat totul și acum vedem de ce este capabil când o face, când se antrenează și este în formă. Este un jucător fenomenal. Am spus-o și în trecut, are unul dintre cele mai bune servicii din istoria tenisului. Cred că lumea nu realizează cât de bine servește – ieri a servit la 70% - ce puternice sunt serviciile sale, ce bun este al doilea serviciu și cum livrează mereu. Dacă joacă la fel, va câștiga turneul.”
Alex Corretja despre eliminarea lui Rafa Nadal:
„Sincer, nu cred că Rafa a fost la nivelul său cel mai bun, fizic. Nu a avut suficientă energie pentru a dicta jocul. [...] Nu a jucat prea multe meciuri în această vară, iar acum are nevoie de puțină încredere în meciuri. În opinia mea, Rafa trebuie să se gândească ce își dorește de la viitor, pentru că suntem la început de septembrie. Să încheie anul pe primul loc mondial poate fi important, dar poate că va încerca să se odihnească. Nu cred că va juca mai mult de două sau trei turnee în restul anului. Pentru mine este un miracol că Rafa a reușit să câștige Australian Open și Roland-Garros, așa că ce mai putem spune? Este o legendă și un exemplu pentru tenis.”
Mats Wilander despre Rafa Nadal: „Trebuie să ne amintim că Rafa nu a jucat suficient tenis. Este un miracol că a câștigat două Grand Slam-uri în acest an, ajungând și în semifinalele Wimbledon. Dacă privim retrospectiv, într-un sezon mediu precum a avut, a reușit să câștige două Slam-uri, ceea ce este incredibil. Nu ne așteptam să piardă acum, dar cred că jucătorii pot simți când Rafa nu este la 100%.”
John McEnroe despre Rafa Nadal: „Cred că Rafa va termina anul pe primul loc. Nu știu cum se va întâmpla sau dacă va mai juca mult restul anului. A câștigat în Australia, a câștigat Roland-Garros și a ajuns în semifinale la Wimbledon. Nu mi-ar veni să cred dacă nu ar termina pe primul loc, iar asta ne arată cât de bine joacă și Alcaraz sau Rudd.”
John McEnroe despre Daniil Medvedev: „Pentru mine, înfrângerea în fața lui Rafa Nadal de la Australian Open a fost ca un cuțit învârtit în rană pentu Daniil Medvedev. Să sperăm că se va regrupa. Nu mi se pare confortabil la fileu, nu urcă în teren așa cum ar trebui să urce un jucător lider mondial. Dacă poate să-și îmbunătățească aceste lucruri, feriți-vă. Încă este un jucător important pe terenurile de hard și mi-ar plăcea să văd de ce este capabil acum pe iarbă.”
Justine Henin despre Serena Williams:
„Sinceră să fiu, am fost foarte emoționată când am văzut interviul Serenei după meci, vorbind despre părinții ei, vorbind despre Venus, vorbind despre cariera ei uimitoare. Desigur, ea a influențat o mare parte a carierei mele, m-a ajutat să devin o jucătoare mai bună și a fost cea mai mare provocare a mea - așa cum a fost pentru multe jucătoare. Mă simt atât de fericită și recunoscătoare că am putut face parte din asta cu Serena, cu Venus și cu toate aceste. Bineînțeles, ea m-a provocat mental foarte mult în timpul carierei mele. Din punct de vedere mental, a fost greu să-mi găsesc convingerea că puteam juca împotriva ei, că puteam concura împotriva ei, a trebuit să muncesc foarte mult ca să fac față. Sunt atât de recunoscătoare. A fost foarte special pentru mine.”
„Faptul că a câștigat și anul acesta meciuri la US Open nu ne surprinde complet pentru că, așa cum spune ea, este Serena. Mereu a fost așa. Știm cu toții: când este sub presiune, caracterul ei, campioana care este, poate reveni de oriunde – așa și-a construit cariera, a demonstrat că totul este posibil. Chiar și în acest turneu, a fost atât de aproape de a merge mai departe.”
„A fost cu adevărat perfect cum s-a terminat. Ar fi putut câștiga încă unul sau două meciuri. Sărbătoarea a fost însă uriașă, a fost o poveste fantastică pentru turneu, iar acesta a fost un mod frumos de a se retrage.”
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.