Eutelsat Communications a anunțat lansarea cu succes a celui mai mare satelit comandat vreodată în Europa. Satelitul Eutelsat Konnect VHTS a fost lansat cu succes pe orbita de transfer geostaționară de către Arianespace folosind o rachetă Ariane 5 care a decolat de la Centrul Spațial Guyana din Kourou, Guyana Franceză, miercuri, 7 septembrie, la 21:45, Ora Universală (23:45 CET).
Eutelsat Konnect VHTS (Very High Throughput), construit de Thales Alenia Space, este descris ca un satelit de mare capacitate și va oferi conectivitate fixă în bandă largă și mobilă în Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Va livra 230 de fascicule în Europa de Vest cu o capacitate în banda Ka de 500 Gbps. Acesta a inclus cel mai puternic procesor digital din generația a 5-a, oferind flexibilitate de alocare a capacității și o utilizare optimă a spectrului.
Satelitul oferă o capacitate de șapte ori mai mare decât satelitul inițial Eutelsat Konnect, care a fost lansat în 2020.
Eutelsat Konnect VHTS a fost lansat in parteneriat cu firme majore înscrise pentru conectivitate în bandă largă prin satelit, inclusiv Orange prin intermediul afiliatului său Nordnet pentru acoperirea franceză, Telecom Italia Mobile peste Italia și Thales Alenia Space pentru servicii de conectivitate guvernamentale.
Eva Berneke, CEO Eutelsat, a precizat: „Felicităm echipele Arianespace și ale Centrului Spațial din Guyana pentru lansarea cu succes a satelitului nostru Eutelsat Konnect VHTS pe orbită geostaționară. Datorită acestei colaborări între trei jucători francezi de excelență, Eutelsat, Thales Alenia Space și Arianespace, suntem capabili să aducem conectivitatea la următorul nivel în Europa și să participăm la reducerea decalajului digital peste tot pe continent.”
Satelitul a fost construit în Franța de Thales Alenia Space utilizand platforma de propulsie complet electrică Spacebus NEO. Transporta o sarcină utilă de ultimă oră, folosind tehnologii dezvoltate cu sprijinul guvernului francez, prin intermediul agenției spațiale franceze CNES (Centre National d'Etudes Spatiales) și programului „Investirea în viitor” (PIA), împreună cu programul european Agenția Spațială (ESA). În special, sarcina utilă include cel mai puternic procesor digital din lume, care combină alocarea rapida a capacității, utilizarea și suportul optimizat al spectrului și implementarea treptată a acoperirii rețelei pe teren.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.