Google a anunțat că nu va mai oferi actualizări pentru browserul web Chrome pe Windows 7 și Windows 8.1 de anul viitor. Chrome 110, care este programat să fie lansat pe 7 februarie 2023, nu va mai fi disponibil pe niciunul dintre sistemele de operare menționate. Calendarul este în concordanță cu cel al Microsoft, care oprește suportul extins pentru Windows 7 și Windows 8.1 pe 10 ianuarie 2022.
Browserul web Chrome pe Windows - Fotografie realizată de HD Satelit România |
Veți putea folosi în continuare versiuni mai vechi de Chrome pe Windows 7 și 8.1, dar nu veți mai putea instala versiuni mai noi, care vor include funcții noi și actualizări de securitate.
Pe pagina de asistență care a dezvăluit informatia, Google a sugerat upgrade-ul sistemului de operare la Windows 10 sau Windows 11, pentru a primi în continuare actualizări ale browserului web Chrome.
"Chrome 109 este ultima versiune de Chrome care va suporta Windows 7 și Windows 8/8.1. Chrome 110 (programat provizoriu pentru lansare pe 7 februarie 2023) este prima versiune de Chrome care necesită Windows 10 sau o versiune ulterioară. Va trebui să vă asigurați că dispozitivul rulează Windows 10 sau o versiune ulterioară pentru a continua să primiți versiuni Chrome viitoare", precizează compania.
În octombrie 2022, se estima că browserul web Chrome deține o cotă de piață de 67% la nivel mondial (după un record de 72,38% în noiembrie 2018) pe computerele personale (PC). Este cel mai utilizat browser web pe tablete (depășind Safari) și este dominant de asemenea pe smartphone-uri. Are o cotă de 65% pe toate platformele combinate.
Datorită acestui succes, Google a extins numele de marcă „Chrome” la alte produse: ChromeOS, Chromecast, Chromebook, Chromebit, Chromebox și Chromebase.
Nu am mai văzut un Windows 7 de peste 5 ani iar Windows 8.1 acum vreo 3 ani. S-au ieftinit SSDurile, iei o licenta digitala de pe net și-ți instalezi Windows 10. Majoritatea sistemelor au acolo un minim dual core și 4 giga dr ram cât cere minim sistemul acela.
Pentru dispozitivele folosite acasă, vestea este una normală. Pentru dispozitivele folosite încă pe larg în instituțiile sau școlile din România, nu prea este de bine. Asta este, mergem înainte.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.