Miliardarul Elon Musk a cumpărat în sfârșit rețeaua de socializare Twitter, încheind o perioadă tumultuoasă de tranziție pentru influenta companie de social media.
Accesând Twitter într-un browser web - Fotografie realizată de HD Satelit România |
Acțiunile Twitter au fost eliminate de la Bursa de Valori din New York, confirmând că tranzacția s-a încheiat, potrivit unui dosar de ieri de la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA. Probabil Twitter va fi mai degrabă o companie privată decât ca una tranzacționată public.
Musk a încercat să anunțe achiziția de 44 miliarde dolari chiar de joi seara, printr-un tweet caracteristic, scurt și enigmatic, care spunea: „Pasărea a fost eliberată”. Apoi, vineri a postat pe Twitter: „Urmează vremuri bune”.
Prin această achiziție, Musk a evitat ceea ce ar fi putut fi un proces public între el și Twitter. Compania de socializare și Musk erau pregătiți pentru un proces in instanță, care trebuia sa înceapă pe 17 octombrie 2022. Dar un judecător din Delaware a amânat procesul și le-a dat lui Twitter și Musk ocazia să ajungă la o înțelegere până vineri.
Twitter l-a dat în judecată pe Musk în iulie, după ce liderul Tesla și SpaceX a spus că vrea să renunțe la cumpărarea companiei pentru 54,20 USD per acțiune. Planul lui Musk de a achiziționa Twitter a fost plin de răsturnări neașteptate. Însă avocații lui Musk au anunțat pe 3 octombrie 2022 că miliardarul intenționează să cumpere compania la prețul inițial al ofertei și să pună capăt bătăliei legale.
Musk, un utilizator pasionat al acestei platforme sociale, dar și unul dintre cei mai mari critici ai Twitter, a decis să cumpere această companie pentru că a considerat că platforma „nu respectă principiile libertății de exprimare”. Însă garanția libertății de exprimare din Primul Amendament al Constituției SUA se aplică autorităților, dar nu și companiilor precum Twitter, care au propriile reguli de moderare cu privire la ceea ce nu este permis pe website-urile lor. Musk a mai spus că intenționează să anuleze interdicția permanentă a fostului președinte american Donald Trump de a utiliza Twitter. Diverse grupuri și angajații Twitter și-au exprimat îngrijorarea că moderarea conținutului va fi prea permisivă sub conducerea lui Musk.
Miliardarul a sugerat mai multe modificări la Twitter, inclusiv crearea de algoritmi open source ai serviciului, precum și combaterea mult mai eficientă a spamului și a conturilor false.
Conform presei americane, Musk a vizitat sediul Twitter săptămâna aceasta și le-a spus angajaților că nu intenționează să reducă 75% din personal atunci când preia compania. Miercuri, Musk a distribuit un videoclip cu el însuși, vizitând sediul Twitter.
Cel mai bogat om din lume a explicat deja care sunt viziunile sale principale în privința viitorului Twitter. Acum, după achiziție, Musk are ocazia să-și aducă la viață ambițiile sale privind platforma de social media.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.