Astăzi, Grupul Orange a anunțat rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru al anului 2022, disponibile la 31 decembrie 2022.
Familie privind la televizor - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România |
În perioada octombrie-decembrie, Grupul Orange România a obținut o cifră de afaceri* consolidată de 403 milioane de euro**, ceea ce reprezintă o scădere de 5,8% față de aceeași perioadă a anului precedent. Pentru întregul an 2022, cifra de afaceri a fost de 1,571 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o scădere de 2,6% față de aceeași perioadă din 2021. Scăderea veniturilor este cauzată de impactul contextului macroeconomic, precum și de declinul structural al unor activități de voce și date, ale căror nivel a depășit factorii de creștere a celorlalte servicii.
La 31 decembrie 2022, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 10,1 milioane de clienți***, servicii fixe în bandă largă către 1,2 milioane de clienți și servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,4 milioane de clienți, precizează compania printr-un comunicat remis către HD Satelit România.
La 31 decembrie 2022, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 10,1 milioane de clienți***, servicii fixe în bandă largă către 1,2 milioane de clienți și servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,4 milioane de clienți, precizează compania printr-un comunicat remis către HD Satelit România.
La finalul anului 2022, Orange era prezentă cu rețeaua 5G în 25 de orașe din România
Licitația de spectru a avut loc în T4 2022, Orange fiind astfel operatorul cu cel mai mare portofoliu de spectru din țară și cu cele mai mari investiții în infrastructura de comunicații locale, sumă totalizând 264,6 milioane de euro. Orange își propune să ofere soluții sustenabile de conectivitate și servicii digitale integrate și continuă să furnizeze acces la tehnologii de mare viteză, extinzând astfel rețeaua și acoperirea. Anul trecut, Orange a acoperit peste 98,67% din populație cu rețeaua 4G și a ajuns la un procent de 80,15% pentru acoperirea 4G+, cu viteze de descărcare de până la 355,6 Mbps și încărcare de până la 47,5 Mbps. Auditorul independent LCC International a desemnat rețeaua Orange ca fiind cea mai rapidă rețea mobilă și cea mai rapidă rețea 5G din România pentru al nouălea an consecutiv. De asemenea, în urma analizei Speedtest Intelligence® realizată de Ookla® pentru T3-T4 2022, Orange România a fost desemnată cea mai rapidă rețea fixă.
Veniturile din conectivitate și soluții IT&C ale Orange Business Services au continuat să crească în T4 2022
Veniturile din soluțiile IT&C au înregistrat o creștere de 26% față de aceeași perioadă a anului precedent, incluzând proiecte de integrare, colaborare, găzduire de echipamente, virtualizare în cloud și securitate cibernetică. În plus, în 2022, Orange a lansat o platformă automatizată de detectare a vulnerabilităților, a extins serviciile profesionale pentru cloud și a integrat vocea fixă în platformele de colaborare pentru a extinde portofoliul de servicii avansate oferite companiilor.
Responsabilitatea socială
Orange continuă să își asume responsabilitatea socială în ceea ce privește reducerea impactului asupra mediului și sprijinirea incluziunii digitale, conform strategiei #OrangeForward. În 2022, Orange a derulat inițiative pentru a încuraja comportamentul responsabil în privința telefoanelor vechi, reciclarea, recondiționarea și repararea acestora, iar programul de economie circulară "Re" a colectat 300.000 de telefoane de-a lungul anului. Compania a continuat să susțină protejarea mediului și reducerea amprentei de CO2, iar YOXO a implicat clienții în plantarea a 2 hectare de pădure în județul Giurgiu. De asemenea, Orange a lansat un program pe 4 ani pentru creșterea utilizării energiei verzi în rețea, începând cu centrele de interconectare comunicații din Constanța și Brașov.
În plus, Orange a rămas concentrat pe educație și incluziune digitală în 2022. Compania a derulat noua ediție a programului de educație digitală SuperCoders în parteneriat cu Fundația Orange și Simplon România, iar peste 2300 de copii au participat în T4 2022. Programul Digitaliada, derulat de Fundația Orange România în școli din 34 de județe și la nivel național prin hub-ul www.digitaliada.ro, a inclus în T4 51 de noi școli, iar peste 12.000 de elevi au avut acces la conținutul online disponibil pe platforma dedicată.
Interesul clienților pentru ofertele exclusive din magazinele online ale Orange și YOXO cu acces la conectivitatea 5G este în creștere
În T4 2022, utilizarea serviciilor digitale și numărul de clienți care utilizează zona de e-commerce a crescut. Clienții Orange au beneficiat de oferte exclusive în magazinul online Orange, ceea ce a dus la o creștere de peste 50% a vânzărilor în ecosistemul digital față de T4 2021. În plus, la un an de la achiziția Orange Romania Communications, clienții au putut utiliza o singură aplicație My Orange pentru a-și gestiona serviciile Orange România și Orange Romania Communications. Produsul digital YOXO a continuat să câștige teren și, din T4, oferă clienților acces la cea mai bună experiență de conectivitate prin intermediul rețelei 5G. Magazinul YOXO a fost lansat în aplicația mobilă în 2022 și au fost introduse noi beneficii, cum ar fi secțiunea YOXO Dealz, ceea ce a dus la o bază de clienți aproape dublă față de 2021.
La Orange Money, cardul de credit a înregistrat cea mai importantă creștere din punct de vedere a tranzacțiilor efectuate de către clienți în T4 2022, acestea crescând de peste 2 ori față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, 74% din tranzacțiile în magazine cu cardul de credit au fost efectuate prin plăți mobile NFC cu smartphone sau smartwatch, subliniind profilul digital al clienților.
În 2022, Orange a pus bazele devenirii unui operator convergent integrat, prin lansarea primei oferte comune de servicii fix-mobil destinată tuturor clienților și prin finalizarea tranziției Orange Romania Communications către brandul Orange. De asemenea, au fost făcuți pași importanți pentru oferirea unei experiențe unitare clienților, prin numărul de contact unic 300 și un nou design pentru toate magazinele și aplicațiile Orange. În final, la final de an, echipa Orange Romania si Orange Romania Communications a fost relocată în două sedii în București.
În ciuda unui context macroeconomic plin de provocări, performanța Orange a fost caracterizată de reziliență. Obiectivul a fost să se implementeze acțiuni clare pentru a atenua încercările cu care s-au confruntat. CEO-ul Orange România, Liudmila Climoc, le-a mulțumit tuturor din marea echipă Orange pentru implicarea lor și eforturile făcute pe parcursul întregului an, demonstrând că sunt cu adevărat One Team.
_______________
[*] Începând cu 17 februarie 2022, Orange România a schimbat modelul de raportare a rezultatelor financiare datorită achiziției a 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe Orange Romania Communications. Această schimbare a fost efectuată pentru a se conforma modelului grupului Orange și pentru a avea aceeași referință între Orange România și Orange Romania Communications.
[**] Perimetrul de consolidare al grupului de companii include Orange România, Orange Romania Communications și Orange Money.
[***] Clienții sunt considerați unități generatoare de venituri (RGU), iar baza de clienți este consolidată.
Când se vor exitinde cu fibra optică mai mult în zonele rurale
Asta datorita faptului că aveți în grila de programe, cele două posturi pe care nu le mai are nimeni : IDx și Crime&Investigații . Aveti grija sa nu le pierdeti.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.