ANCOM organizează o consultare publică referitoare la lista localităților din România care sunt acoperite cu rețele publice fixe de comunicații de bandă largă. Aceasta are ca scop îndeplinirea obiectivelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în special Investiția I11 - "Implementarea unei scheme de sprijin a utilizării serviciilor de comunicații prin diferite tipuri de instrumente pentru beneficiari, cu accent pe zonele albe" din Componenta 7. ANCOM dorește să consulte publicul pentru a determina situația actuală a localităților din România cu privire la existența de rețele publice fixe de comunicații electronice de bandă largă, anunță autoritatea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.
Conector internet fix - Imagine ilustrativă realizată de HD Satelit Romania |
Obiectivele consultării publice organizate de ANCOM sunt verificarea exactității informațiilor pe care le deține la nivelul fiecărei localități cu privire la existența rețelelor fixe de bandă largă disponibile pentru utilizatorii finali, precum și colectarea intențiilor de investiții în dezvoltarea de rețele fixe de bandă largă ultrarapidă în localitățile unde nu există deja astfel de rețele, în următorii 3 ani.
Puteți găsi lista ANCOM care cuprinde informații privind acoperirea teritoriului României cu rețele publice de comunicații electronice pentru a asigura accesul la servicii de internet de bandă largă la punct fix, dând click AICI.
Puteți găsi lista ANCOM care cuprinde informații privind acoperirea teritoriului României cu rețele publice de comunicații electronice pentru a asigura accesul la servicii de internet de bandă largă la punct fix, dând click AICI.
Lista cuprinde peste 2000 de localități. Dintre acestea, "nu există rețele fixe" în 1476 localitati, conform listei. "Există rețele fixe cu viteză de download mai mică de 30" în 462 localități, iar în 102 localități "există rețele fixe cu viteză de download 30-100 Mbps".
Prin "viteză de download" se înțelege viteza maximă de descărcare a datelor pe care furnizorii o declară în oferta comercială pentru zona respectivă.
Dacă aveți informații relevante sau observați discrepanțe între datele prezentate în listă și situația actuală, ANCOM are rugămintea să semnalați aceste probleme și eventual să vă exprimați intenția de a investi în următorii ani în localitățile în care nu există rețea publică fixă de bandă largă ultrarapidă, completând câmpurile corespunzătoare din listă și urmând instrucțiunile de răspuns din anunțul de consultare publică. Propunerile și informațiile pot fi transmise până la data de 24.03.2023 prin e-mail la adresa networks@ancom.ro.
Este vorba de localități rurale, greu accesibile.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.