Operatorul de televiziune german Sky Deutschland va renunța din 22 martie 2023 la versiunile SD pentru 26 de televiziuni din grila sa DTH (televiziune cu plată prin satelit). Versiunile HD ale respectivelor canale (Sky Cinema, Sky Sport și Sky Fußball Bundesliga) vor putea fi recepționate în continuare de către abonații operatorului. Decizii similare au mai fost aplicate de Sky Germania în ultimii 3 ani, în special în anul 2020. În același an a renunțat și la acronimul HD din denumirile canalelor sale High Definition.
Programe tv sportive - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România |
Abonații Sky Germania nu trebuie să facă nimic pentru activarea gratuită a versiunilor HD: toate versiunile HD corespondente au fost deja activate fără costuri suplimentare, Dacă abonații folosesc un modul CI+ sau un receptor care nu este de la Sky, poate fi necesară o nouă scanare sau căutare a canalelor. De asemenea, înregistrările PVR care erau activate pe canalele SD trebuie reprogramate pe noile canale HD, deoarece nu se va transfera automat programarea de pe canalele SD pe cele HD. În plus, dacă respectivele televiziuni SD erau în lista de Favorite, trebui șterse din respectiva listă și adăugate versiunile HD.
Astfel, pe lângă canalele HD pe care le pot viziona deja cu un pachet de bază Sky Entertainment (Plus) sau Sky Starter, abonații Sky Germania pot viziona si alte televiziuni High Definition: Sky Cinema ( Sky Cinema Action HD, Sky Cinema Family HD, Sky Cinema Premieren +24 HD, Sky Cinema Best Of HD, Sky Cinema Premieren HD), Sky Sport (Sky Sport Top Event HD, Sky Sport Tennis HD, Sky Sport 1 HD, Sky Sport 2 HD, Sky Sport 3 HD, Sky Sport 4 HD, Sky Sport 5 HD, Sky Sport 6 HD, Sky Sport 7 HD, Sky Sport 8 HD, Sky Sport 9 HD) și Sky Fußball Bundesliga (Sky Sport Bundesliga HD, Sky Sport Top Event HD, Sky Sport Bundesliga 1 HD, Sky Sport Bundesliga 2 HD, Sky Sport Bundesliga 3 HD, Sky Sport Bundesliga 4 HD, Sky Sport Bundesliga 5 HD, Sky Sport Bundesliga 6 HD, Sky Sport Bundesliga 7 HD, Sky Sport Bundesliga 8 HD, Sky Sport Bundesliga 9 HD).
Din 22 martie 2023, va renunța la următoarele dubluri SD: Sky Cinema (Sky Cinema Family SD, Sky Cinema Premieren +24 SD, Sky Cinema Best Of SD, Sky Cinema Premieren SD, Sky Cinema Action SD), Sky Sport (Sky Sport Tennis SD, Sky Sport Top Event SD, Sky Sport 1 SD, Sky Sport 2 SD, Sky Sport 3 SD, Sky Sport 4 SD, Sky Sport 5 SD, Sky Sport 6 SD, Sky Sport 7 SD, Sky Sport 8 SD, Sky Sport 9 SD) și Sky Fußball Bundesliga (Sky Sport Bundesliga SD, Sky Sport Top Event SD, Sky Sport Bundesliga 1 SD, Sky Sport Bundesliga 2 SD, Sky Sport Bundesliga 3 SD, Sky Sport Bundesliga 4 SD, Sky Sport Bundesliga 5 SD, Sky Sport Bundesliga 6 SD, Sky Sport Bundesliga 7 SD, Sky Sport Bundesliga 8 SD, Sky Sport Bundesliga 9 SD).
Despre Sky Germania
Sky Deutschland, a cărui denumire anterioară a fost Premiere, este un grup media german cu sediul lângă München, ce furnizează servicii de televiziune cu plată prin subsidiara sa Sky Deutschland Fernsehen. Din octombrie 2018, este o filială a US Comcast Corporation. Sky operează propriile televiziuni și, în același timp, servește drept platformă pentru posturi tv de la alți radiodifuzori din Germania și Austria. Sky Deutschland este dedicată pentru telespectatorii din Germania și Austria, iar programele pot fi recepționate prin sateliții Astra de la 19,2 grade Est, prin majoritatea operatorilor de rețele de cablu (parțial), precum și prin platformele prin protocol IP ale Deutsche Telekom și Vodafone. Cei doi piloni principali ai ofertei operatorului sunt filmele difuzate în premieră, înaintea televiziunilor obișnuite, precum și evenimentele sportive în direct, în special fotbal. Serialele reprezintă o proporție tot mai mare din grilele de programe.
Scurt istoric
Sky Germania se bazează pe baza de clienți a radiodifuzorului de televiziune Premiere, pe care compania l-a înlocuit în 2009, când a preluat infrastructura tehnică și baza sa de clienți. Radiodifuzorul Premiere s-a lansat în anul 1990, ca o afacere germană a Teleclubului elvețian. Premiere a fuzionat cu concurentul DF1 în 1999 pentru a forma Premiere World. În 2002, pierderile mari ale Premiere World au dus la falimentul Grupului Kirch. Compania s-a redenumit în Premiere din 9 martie 2005.
Salutare pe cand si la romani asa macar pe dth satelit cum e la ei macar la orange tv satelit
Poate aceste evoluții ireversibile vor determina și la noi renunțarea voluntară sau impusă {dacă nu se poate altfel) la dublurile SD care încarcă degeaba lățimea de bandă a distribuitorilor, și creează confuzie în rândurile persoanelor mai în vărstă sau mai puțin deprinse cu tehnologia. Cei mai mulți dintre "fanii" canalelor SD, fac acest lucru nu pentru că nu ar avea un televizor HD (acestea dispărând de mulți ani din magazine), ci pentru că acela este primul canal care le-a ieșit în calea telecomenzii. Și toate astea în numele "celebrului" CRT pe care mulți dintre noi îl mai avem dus la țară ca decor în numele unei potențiale folosiri, sau zăcâd de ani buni prăfuit prin vreo magazie și pe care nu ne-am îndurat să îl aruncăm pentru că este încă funcțional.
Noi nu am renunțat la canalele analog si să renunțăm la cele standard definition? Niciodata! Cel puțin pentru mine care nu sunt chiar foarte tânăr. :)
Nu a fost o problemă să se renuțe la 3G, deși piața este plină de utilizatori de telefoane 3G. În schimb este o "mare problemă" să se renunță la televiziunea analogică sau SD. Asta în condițiile în care de cele mai multe ori prețurile unui telefon depășesc pe cele ale unui televizor. Logica ilogicului în România de azi.
Asta este știre pentru statele care își permit, precum Germania.
Cum adică state care își permit? Păi e mai ieftin de transmis doar HD, decât să transmită și SD și HD.
Vrea sa spună că cetățenii germani au trecut la HD in totalitate in timp ce la noi mai sunt oameni care au televizor cu tub CRT.
se poate cel putin pe cablu lasi analogicul numai cu programe SD iar pe digital numai HD si 4k.Iar pe satelit pe transpondere diferite,sd si hd separat.
Anonim, cum să păstrezi pe cablu analogicul SD, dar să scoți SD digital? Un canal SD analogic ocupă cât 10 SD digitale sau cat 5 HD digitale. Analogicul trebuie scos primul, apoi versiunile SD.
Iar pe satelit nu câștigi nimic ca bandă de transmisie daca difuzezi doar televiziuni SD pe unele transpondere, iar HD pe altele. Ba din contră poate pierzi banda, că nu poți ocupa eficient transpondeele folosite doar pentru HD, unde poate ar mai încăpea și câte o televiziune SD.
Societățile pe cablu merg pe ideea că pot rămâne și cu analogic și cu digital sd+hd, dacă lățimea de bandă le permite. În plus, nu riscă să piardă niște abonați ipotetici, despre care nici nu știu cu precizie dacă mai există.
Ar fi bine si la noi, companiile de cablu, daca inca nu renunta la analogic pt moment, macar pe digital, unde canalele sunt si in SD si HD, sa renunte la SD. Ar mai elibera din banda si ar putea folosi la introducere de noi canale HD s au la partea de internet
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.