SC AGRO TV NETWORK SRL din Cluj-Napoca a solicitat în cadrul ședinței CNA de marți, 4 aprilie 2023, modificarea licenței audiovizuale acordate pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe de televiziune AGROTV/AGROTV HD din București. De asemenea, a renunțat la licența pentru satelit.
Imagini din natură, redate la tv - Fotografie decorativă realizată de HD Satelit România |
AGRO TV a redevenit tematic agro
La momentul solicitărilor nr 3934. 3935 si 3935/1 din data de 29 martie 2023, societatea deținea două licențe:
1. Licența audiovizuală de cablu tv TV-C 61614.12.2011, cu modificările ulterioare, cu decizia de autorizare inițială 1811 din 28 februarie 2012. Data expirării este 28 februarie 2030, iar formatul de principiu era generalist (modificat din tematic-agro la data de 27.09.2022), cu zonă de difuzare națională și internațională (Republica Moldova și Ungaria) și cu formatul de difuzare SD si HD.
2. Licența audiovizuală de satelit S-TV 314118.09.2014, cu modificările ulterioare, cu decizia de autorizare inițială 1917 din 19 februarie 2015. Data expirării este 19 februarie 2024, iar formatul de principiu era generalist (modificat din tematic-agro la data de 27.09.2022), cu zonă de difuzare națională și internațională și cu formatul de difuzare SD si HD.
În cadrul acestei ședințe, SC AGRO TV NETWORK SRL a solicitat modificarea formatului de principiu, din generalist în tematic-agro, la mai puțin de un an de la modificarea anterioară.
Structura serviciului de programe rămâne neschimbată (producție proprie 75%, producții audiovizuale ale altor producători 25%, fără programe retransmise). Procentul rezervat operelor audiovizuale românești rămâne același, de 60%, iar structura estimativă a serviciului de programe pe tipuri de programe este de asemenea neschimbată (programe de informare 65%, programe educative 12% și programe culturale tot 12%). Orarul de difuzare este același, de 24 ore zi.
Acționariatul societății este nemodificat, conform bazei de date și a cererii tip: Tomşa Gheorghe Adrian (63,75%), Clever Media Network SRL (15%), Pop Tudor Mircea (11,05%) şi Lăpuşan Sorin Emil (10,2%). Asociații Clever Media NetworIc SRL conform bazei de date, sunt Tomşa Gheorghe Adrian (90%) și Nicoară Maria (10%). Societatea nu mai deține alte licențe audiovizuale.
Bogdan Tudor, directorul executiv al televiziunii Agro Tv, a explicat: "Decizia de modificare este o decizie pur comercială. În momentul de față, din punctul nostru de vedere, avantajele de a fi un post tematic sunt mai mari decât de a fi unul generalist, pentru că avem foarte mulți clienți din zona aceasta de utilaje, cei care lucrează în industria alimentară și nu numai, care sunt interesați să aibă promovare pe postul nostru.Fiind o televiziune care trăiește efectiv chiar din ceea ce producem, din publicitate (cifrele sunt foarte clare), am considerat că am putea atrage și o publicitate generalistă, ceea ce nu s-a întâmplat. Din mai multe puncte de vedere, noi suntem în continuare percepuți ca o televiziune care se ocupă de fermieri de agricultură, pe zona de producători mari și mici, de fermele de subzistență din România și așa mai departe. Deci, din punctul acesta de vedere, nu am constatat o îmbunătățire, ci, în anumite momente, chiar o scădere a fluxului de publicitate către noi, ceea ce, din punctul meu de vedere și al acționarilor, nu este ceva fericit. Oricum timpurile sunt destul de complicate și știți foarte bine că piața de publicitate este un pic afectată. Deci a-i pierde și pe cei pe care îi aveam nu este chiar de dorit. Creșterea încasărilor din publicitate a fost un scop în sine. Dar, din păcate, cifrele nu au fost așa cum ne-am dorit. Deci putem să facem mai bine lucrul acesta pentru agricultură și ne concentrăm pe ce înseamnă agricultura si pe importanța acesteia. Noi trebuie să fim lângă fermieri și pentru a le oferi informații cât mai multe, pentru a-și găsi resurse financiare, soluții tehnice si oameni. Avem și emisiuni în care vin cei care pot să ajute la generarea de forță de muncă în agricultură, atât cu studii superioare și medii, cât si necalificată, deoarece, ca în orice domeniu, este lipsă de resurse umane. E nevoie de foarte mulți oameni. Ca element nou, digitalizarea se implementează, dar încă este greu. Fermierii încearcă de exemplu să minimizeze investiția pe hectarul de teren și nu le este foarte ușor: au crescut prețurile la îngrășăminte, carburanți, energie și așa mai departe. A mai fost problema din Ucraina și a trecerii cerealelor prin România: foarte mult fermieri au hambarele pline, iar prețul cerealelor este extrem de scăzut. Deci noi încercăm să prezentăm soluții și să ajutăm pe fermieri, iar informația aceasta este vitală pentru ei.
În momentul de față nu emitem în Ungaria și Republica Moldova, dar este intenția noastră de extindere. Dar fiind situația specială a Moldovei din acest moment, intențiile sunt în acest moment doar la stadiul de proiect. Din punct de vedere al informației online, ne orientăm si spre Republica Moldova. Dar nu am demarat deocamdată discuții cu cabliștii din Republica Moldova. La fel și în Ungaria, chiar dacă ar fi mai simplu acolo".
Prima TV emite de câteva zile necodat pe Eutelsat 16 E. M-am mirat, de ce oare ? - cadou de Paști ptr. câteva zile, revizie sau chestiuni tehnice, schimbare sist. de codare, etc.
Recepția necodata temporara nu e nimic nou, "se practică" și de către alții pe satelit.
Deci, sa ne așteptăm ca în zilele următoare semnalul sa dispară...
și B1 Tv emite necodat pe o noua frecventa pe HellasSat 39 E. Știe cineva despre ce e vorba ?
Da, se muta Orange acolo și deci televiziunile din grila, dar nu are nicio legătură cu licențele Agro Tv și Prima Tv.
sa speram ca nu vor renunta la transmisia prin satelit , ar fi pacat la tara ma mai uitam pe Prima zilnic :(
Nu renunță la emisia prin satelit, vor emite in continuare pe satelit prin operatorii DTH Digi și alții, pe baza licenței de cablu pe care o are Prima Tv, cumulată cu autorizațiile și avizele operatorilor DTH. Nu toate televiziunile care emit prin operatorii de tv satelit Digi, Orange, Focusat și alții au și licență de satelit, au doar de cablu. Dar probabil nu voi mai putea emite individual prin satelit, în afara grilelor operatorilor DTH, adică nu vor mai putea emite prin propriile sisteme și frecvențe, ci doar prin cele are operatorilor DTH de satelit, gen Digi Tv, Focus Sat etc.
ok ms de info Marian !!
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.