duminică, 2 aprilie 2023

Negocieri pentru o fuziune istorică între SES si Intelsat. UPDATE: negocierile au fost oprite.

Ca urmare a zvonurilor din industrie, operatorul de sateliți SES (care deține, printre altele, și flota de sateliți Astra de la 19,2 grade Est) a confirmat că este în negocieri de fuziune cu un alt cunoscut operator de sateliți, Intelsat.


Sateliți - imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Intelsat deține, de exemplu, satelitul Intelsat 10-02 de la 0,8 grade Vest, precum și capacitate de transmisie pe satelitul Thor 6 de la 1 grad Vest (10 transpondere Ku închiriate de la Telenor începând cu anul 2007, capacitate denumită de operator ca Intelsat 1W). Acești sateliți sunt bine-cunoscuți telespectatorilor DTH si pasionaților de recepție satelit din România, deoarece retransmit serviciile de televiziune cu plată ale Digi România si Focus Sat.

Pe de alta parte, poziția SES Astra de la 19,2 grade Est este una istorică, fiind bine-cunoscută de pasionații recepției gratuite prin satelit. Oferta sa de programe gratis de calitate, în special în limba germană, a determinat telespectatorii din România și din multe alte țări să își orienteze antenele de satelit către poziția Astra de la 19,2 grade Est, chiar și de dinainte de Revoluția din 1989.

"Ca răspuns la zvonurile din piață, SES S.A. confirmă că s-a angajat în discuții privind o posibilă fuziune cu Intelsat. În această etapă, nu există nicio certitudine că tranzacția se va materializa. Consiliul SES rămâne pe deplin angajat să acționeze în cel mai bun interes al SES și al acționarilor săi", anunță compania într-un comunicat de presa oficial.

Ambele companii au recunoscut anterior că acordă o atenție deosebită valului de consolidări care se extinde în industria sateliților. De exemplu, Viasat și Eutelsat speră să obțină anul acesta aprobările autorităților de reglementare pentru a achiziționa Inmarsat și, respectiv, OneWeb, pentru a-și consolida afacerile pe fondul concurenței în creștere din partea constelației de bandă largă Starlink de la SpaceX. De când Viasat a anunțat tranzacția pentru Inmarsat, în noiembrie 2021, probabil atât SES, cât și Intelsat s-au gândit la o fuziune care ar consolida forțele împotriva concurenței. Dar niciunul dintre acești doi operatori de sateliți nu au abordat sau confirmat până acum astfel de negocieri directe.

Dacă fuziunea va avea loc, va fi combinată flota de peste 70 de sateliți pe care SES îi are pe orbita geostaționară și medie a Pământului cu flota celor peste 50 de sateliți geostaționari ai Intelsat. Compania (sau grupul) rezultat în urma fuziunii ar genera venituri combinate de peste 4 miliarde de dolari.

Intelsat și SES urmează să obțină de asemenea venituri combinate de aproape 9 miliarde de dolari pentru eliberarea spectrului de bandă C către operatorii de telefonie mobilă terestră, deși au fost blocați într-o luptă juridică de lungă durată cu privire la modul în care ar trebui să fie împărțite aceste sume de bani. Cu siguranța că fuziunea ar rezolva şi acest aspect.

Însă o astfel de fuziune va trebui să fie aprobată de autoritățile de reglementare și să fie în interesele statului Luxemburg, care controlează aproximativ o treime din drepturile de vot în SES.

UPDATE 22 iunie 2023: SES a anunțat că negocierile privind o posibilă combinare cu Intelsat au fost oprite. Pe 29 martie 2023, SES confirmase că a purtat discuții cu Intelsat și că nu exista nicio certitudine că tranzacția se va materializa.


2 comentarii despre subiectul „Negocieri pentru o fuziune istorică între SES si Intelsat. UPDATE: negocierile au fost oprite.”:
Anonim

pacat ca DIgi nu au emis pe alt satelit de la bun inceput , thor are semnal slab in Italia si nu numai !! nu stiu cu ce ar ajuta pe muritorul de rand aceasta fuziune ! astept cu nerabdare sa dea drumu la Hotbird 13f si 13 G :) sunt foarte multi care vor sa se mute pe ele , ai nostrii sunt imprastiati pe cat mai multi sateliti in loc sa fie pe maxim 1 sau 2 :)

Anonim

o astfel de fuziune va avea influente si asupra telespectatorului obisnuit, posibil prin scaderea pretului benzii de transmisie, datorita unei administrări mai centralizate a spectrului. Ba chiar pot sa existe mutari de pe canale de pe un satelit pe altul. Desi extrem de putin probabbil, mi-as dori ca Digi si Focus Sat sa se mute pe Astra la 19,2 Est,

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile