Cu ocazia anunțului reînnoirii contractelor de difuzare pentru o serie de televiziuni SD și HD, transmise de operatorul de sateliți SES prin intermediul poziției sale orbitale de la 19,2 grade Est, compania a subliniat că radiodifuzorii germani consideră satelitul ca fiind modalitatea ideală de a ajunge la publicul telespectator.
Antena pentru recepție tv prin satelit - imagine decorativă realizată de HD Satelit România |
SES a anunțat că a semnat acorduri multianuale de capacitate în valoare totală de peste 75 de milioane euro cu mai mulți radiodifuzori publici și privați germani. Majoritatea reînnoirilor sunt de lungă durată (pe câțiva ani) și vor permite telespectatorilor din milioane de locuințe din Germania, ce receptioneaza televiziune prin satelit, să continue să vizioneze conținut SD și HD.
Contractele includ atât radiodifuzori privați, cât și publici, inclusiv:
• QVC Germania – televiziunea de teleshopping live a reînnoit contractele atât pentru canalele sale SD, cât și pentru cele HD.
• Seven.One Entertainment Group – oferta de canale a radiodifuzorului continuă să fie disponibilă în SD.
• Media Broadcast Satellite GmbH (MBS) – furnizorul de servicii globale de comunicații prin satelit și terestre își reînnoiește capacitatea pentru canalele SD.
• Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) – radiodifuzorul public își reînnoiește acordul pentru canalele sale HD
• HIGH VIEW – a semnat recent o extensie cu SES și tocmai a lansat canale suplimentare.
Cele mai recente extensii de contracte de distribuție prin SES ilustrează modul în care atât radiodifuzorii privați, cât și cei publici din Germania utilizează sateliții SES de la poziția orbitală principală a companiei (de la 19,2 grade Est), pentru a ajunge la peste 17 milioane de locuințe cu televiziune prin satelit, depășind alți operatori de televiziune prin satelit sau terestră din Germania.
„Pentru știri, divertisment, sport live, cumpărături sau servicii publice, telespectatorii continuă să solicite acces la o gamă largă de conținut video de înaltă calitate. Dimensiunea acestor oferte și durata contractelor evidențiază faptul că, atât pentru radiodifuzorii privați, cât și pentru cei publici, satelitul este cea mai eficientă modalitate de a ajunge la milioane de gospodării și de a construi cea mai mare audiență, astăzi și în viitor”, a precizat Norbert Hölzle, Global Head of Media la SES.
Versiunea video a acestei știri poate fi vizionată mai jos sau pe canalul de Youtube al HD Satelit.
Asa si este .Mai citeam pe aici comentariile la unii habarnisti ca in 2,3 ani Satelitul v-a disparea .Dar acestia NU stiu prin ce se fac transmisiile de Spectacole,Fotbal,Documentare etc!!
Cablul pe fibra optică va ramâne un etalon. Iar acolo unde nu este posibil, soluția ideală este Satelitul. Această concluzie este inevitabilă dacă stăm să analizăm cei 3 factori: calitate, preț, limitări.
Nu, cablul și fibra optică nu sunt etalon și în Germania, pentru tv cu plată. Germania a fost printre primele țari din Europa cu canale prin satelit și e tradițional acolo satelitul pentru tv. Aproape că nu e casă de german fara antena de satelit orientată pe sateliții Astra.
Nemții au tv prin satelit de prin 1988, când la noi erau 2 ore de program tv pe zi. E normal sa prefere așa mulți satelitul.
Si la noi in zonele unde nu ajunge cablu, satelitul ii sfant nu va disparea niciodata daca si netul deja ii prin satelit la un pret ok decent.
Viteza pe fibră optică bate viteza prin satelit. La fel și prețul, este mult mai accesibil pe cablu decât pe satelit. Ca să nu mai vorbim de celebra antenă de satelit asociată în România de azi cu apartamentele din zonele sărace.
Anonim, ai dreptate, dar, cum am spus, aici, la știrea asta, se discuta despre tv satelit, nu despre internet. Și e vorba de Germania, nu de România . Acești sateliți oferă gratuit in Germania sute de canale SD și HD, inclusiv 4K, telespectatorii folosind o simplă antena de 30 euro. Cine e interesat le poate recepționa gratuit și în România prin acest satelit, e semnalul super bun, eu așa fac și, pe lângă cele 150 de canale de pe cablu ,mai recepționez încă 500 de canale gratuite prin satelit. Conectăm o antenă de satelit care costă 30 € la un televizor cu tuner DVB S2, cum au majoritatea celor mai bune.
Anonim, super interesant ce zici. Oare lângă Craiova se prinde? Am o antenă rămasă de la Digi satelit, oare pot să o pun pe sateliții aceștia germani? O sa prind RTL, Pro 7, Sat 1 etc??
Da, daca televizorul tau are intrare de tuner de satelit, vezi că scrie DVB S2 IN sau ceva de genul asta. O sa recepționezi acele canale și sute altele.
Are, e LG mare, model nou. Thanks 🥰
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.