sâmbătă, 23 septembrie 2023

Prime Video va include publicitate. Nu și în România, cel puțin deocamdată.

Când Amazon a lansat serviciul Prime în 2005, primul beneficiu pe care l-au anunțat pentru membrii lor a fost livrarea gratuită în două zile pentru 1 milion de produse, o inovație revoluționară la acea vreme, care a schimbat modul în care oamenii făceau cumpărături.



De-a lungul următorilor 18 ani, Amazon a investit și a inovat în rețelele lor de transport, logistică, lanțul de aprovizionare și în software, pentru a extinde semnificativ viteza cu care puteau livra produsele către clienți. Au 300 de milioane de produse disponibile cu livrare gratuită Prime (și zeci de milioane dintre cele mai populare produse disponibile cu livrare gratuită în aceeași zi sau a doua zi). În cele mai mari 60 de zone metropolitane din SUA, mai mult de jumătate din comenzi au ajuns la membrii Prime în aceeași zi sau a doua zi. În prima jumătate a acestui an, au livrat peste 1,8 miliarde de colete membrilor Prime din SUA în aceeași zi sau a doua zi, aproape de patru ori mai multe decât au livrat la această viteză până în acest moment al anului 2019. 

Prime s-a dezvoltat de-a lungul anilor pentru a include și divertisment în același abonament. Membrii beneficiază așadar, pe lângă oferte exclusive și evenimente de reduceri, și de filme și seriale, muzică și podcasturi, stocare de fotografii, beneficii pentru jocuri, cărți și reviste, precum și reduceri la alimente și alte produse.

Unul dintre beneficiile Prime, în care Amazon spune că investește masiv, este Prime Video, care s-a extins pentru a oferi filme și seriale de succes, diverse emisiuni, originale Amazon premiate și sport în direct. Studiourile Amazon MGM au obținut 68 de nominalizări la Premiile Emmy Primetime în acest an, marcând cel mai important an al studioului. Serialul "The Marvelous Mrs. Maisel" a devenit comedia cu cele mai multe nominalizări Emmy din istoria streamingului video, cu 80 de nominalizări pe parcursul celor cinci sezoane.

Amazon a anunțat că pentru a continua să investească în conținut atractiv pe o perioadă lungă de timp, începând de la începutul anului 2024,  emisiunile și filmele de pe Prime Video vor include reclame (dar într-un procent limitat). Vor avea semnificativ mai puține reclame decât televiziunea liniară și alți furnizori de servicii de streaming.

Publicitatea în conținutul Prime Video va fi introdusă în SUA, Marea Britanie, Germania și Canada la începutul anului 2024, urmate de Franța, Italia, Spania, Mexic și Australia, mai târziu în același an. Membrii Prime nu trebuie să facă nimic. Nu se vor face schimbări în 2024 la prețul actual al abonamentului Prime (dar care va include publicitate).

De asemenea, vor oferi o nouă opțiune fără reclame pentru un cost suplimentar de 2,99 dolari pe lună pentru membrii Prime din SUA și vor anunța prețul pentru alte țări la o dată ulterioară. Vor trimite e-mailuri membrilor Prime cu câteva săptămâni înainte de introducerea reclamelor în Prime Video cu informații despre cum să se aboneze la extraopțiunea fără reclame, dacă doresc. Conținutul pentru evenimente în direct, cum ar fi sporturile, va continua să includă publicitate.

România nu a fost inclusă (sau poate nu a fost inclusă deocamdată) în lista țărilor în care se vor implementa aceste decizii pentru serviciul de streaming Prime Video. Cert este că în anunțul oficial al Amazon, România nu este menționată în mod explicit (și nici nu se face referire la aplicarea deciziilor în alte țări decât cele specificate în anunțul oficial).


5 comentarii despre subiectul „Prime Video va include publicitate. Nu și în România, cel puțin deocamdată.”:
Anonim

Și Netflix si Disney+ vor adopta strategii asemănătoare. Totuși, un serviciu de streaming contracost se presupune ca este un serviciu Premium, își pierde din farmec daca spectatorul este întrerupt in vizionare de publicitate. Sunt de acord cu publicitatea la servicii de streaming gratuite - si la orice servicii online gratuite - , trebuie sa se susțină cumva financiar, dar nu la cele Premium, care percep deja un abonament. Mă rog, e decizia acestor servicii daca vor aplica astfel de strategii. Nu cred că vreodată se va aplica si in Romania.

mariana

eu locuiesc in uk, pe mine ma va afecta

Cristi

Pentru primul anonim --> serviciile acestea vor rămâne totuși premium, asa cum zici, daca plătești extra taxa. Distracția costa. :) Sau tinde sa coste mai mult. Alternativa era probabil sa crească prețul abonamentului, deci tot cam aia era.

Vasile

Faza e ca la Discovery+ in UK desi am facut upgrade la varianta fara reclame, continui sa le am intr-o masura f mica. Ori daca nu sunt reclame, am continutul intrerupt de un Promo. Ceea ce, dupa cum scria primul anonim, nu mai seamana a continut premium pentru care deja platesc extra fata de abonamentul initial. Ajungem sa platim mai mult decat la un operator CATV, dar fara farmecul continutului premium si nici cu puterea de a negocia precum operatorii.

Anonim

Vasile, nu exista varianta fara reclame la Discovery+, cauta pe net "discovery+ plans and prices"

Iată prețurile abonamentelor discovery+*:

De bază - 3,99 £/lună sau 39,99 £/an (economii de 16%)
Standard - 5,99 £/lună sau 59,99 £/an (economii de 16%)
Premium (cu TNT Sports) - 29,99 £/lună (nu este disponibil anual)
* Toate prețurile includ TVA.

Ce abonamentele au reclame?
TOATE abonamentele Discovery+ au un număr limitat de reclame în conținutul la cerere (mai puțin de jumătate din volumul TV in direct).

Deci nu aveai cum sa faci upgrade la un abonament Discovery+ fara reclame, din cauza nu exista asa ceva, cum va exista la PrimeVideo.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile