YouTube a reprezentat dintotdeauna un spațiu unde creatorii din varii medii și cu niveluri diferite de experiență au explorat limitele expresiei creative. La evenimentul „Made On YouTube”, compania a dezvăluit o serie de produse și caracteristici noi, menite să faciliteze și mai mult inovația în materie de expresie creativă.
Creator editând un material video (nu reprezintă un software de editare disponibil pe Youtube, ci este doar o imagine pur decorativă, realizată de HD Satelit România) |
Iată principalele puncte ale anunțului:
- Funcționalitate Shorts nouă: "Dream Screen AI"
- Aplicație nouă: "YouTube Create"
- Inspirație și audiențe noi cu ajutorul Inteligenței Artificiale: "AI Insights YouTube"
- Căutare Asistată de AI în Creator Music
- Dublare automată cu Aloud
Funcționalitate Shorts nouă: "Dream Screen AI"
Forme noi de exprimare creativă vor apare pe platforma Shorts de la YouTube, care înregistrează zilnic 70 de miliarde de vizualizări. De la lansarea sa în 2020, YouTube Shorts a devenit un loc preferat pentru distribuirea de idei spontane și pline de inspirație. În urma acestei creativități debordante, platforma a ajuns să numere lunar peste 70 de miliarde de vizualizări zilnice de la peste 2 miliarde de utilizatori. Acum sunt introduse noi instrumente care facilitează oricui exprimarea ideilor și realizarea acestora pe Shorts într-un mod cât mai simplu și accesibil.
Ulterior în acest an, va fi testată Dream Screen, o nouă funcționalitate experimentală care le permite utilizatorilor să creeze fundaluri video sau imagini generate prin inteligență artificială pentru Shorts-urile lor, introducând simplu o idee într-un câmp destinat acestui lucru. Ai visat vreodată să filmezi în spațiul cosmic, să te aventurezi printr-o pădure fermecată sau să fii condus la școală de cățelul tău? Cu Dream Screen, creatorii vor avea posibilitatea de a genera scene noi și fantastice pentru Shorts-urile lor, limitate doar de propria imaginație a creatorilor. Dream Screen va fi introdusă inițial pentru un grup selectat de creatori, urmând să fie disponibilizată la scară mai largă în anul următor.
În viitor se vor dezvolta și alte funcționalități care vor permite oricărui utilizator să își reimagineze videoclipurile în mod instantaneu, editând conținutul sau remixând videoclipuri existente de pe YouTube, pentru a crea ceva nou.
Aplicație nouă: "YouTube Create"
Pentru a diminua munca de producție a videoclipurilor și deci pentru a permite creatorilor concentrarea continut si idei, a fost lansată aplicația pentru mobil YouTube Create. Se știe că procesul de producție pentru videoclipuri poate fi dificil, descurajându-i pe creatorii debutanți să încarce primul lor videoclip. În scopul simplificării acestui proces și facilitării creării și distribuirii de videoclipuri direct pe YouTube de către oricine, s-a introdus YouTube Create, o nouă aplicație pentru mobil, care se află în faza de beta pe Android în anumite piețe. Aceasta este gratuită și este proiectată pentru a simplifica producția de videoclipuri, fie că este vorba de videoclipuri scurte sau mai lungi, permițând creatorilor să investească mai multă energie în aspecte care le oferă satisfacții creative.
Aplicația pune la dispoziție un set de instrumente de editare video, cum ar fi editare și tăiere de precizie, subtitrare automată, funcționalități de voiceover și acces la o bibliotecă cu filtre, efecte, tranziții și muzică care nusunt grevate de drepturi de autor, toate acestea fiind însoțite de tehnologia de sincronizare cu tempoul producției. Astfel, creatorii pot produce următorul lor videoclip pentru YouTube fără a depinde de software-uri de editare complexe, folosindu-și doar telefonul mobil.
Creatorii au oferit informații și feedback valoros în timpul dezvoltării acestei versiuni preliminare a YouTube Create, iar creatorii aplicației vor continua să colaboreze cu comunitatea de creatori, adăugând noi caracteristici și funcționalități pe parcurs.
Inspirație și audiențe noi cu ajutorul Inteligenței Artificiale: "AI Insights YouTube"
Insight-uri alimentate de IA: Anul viitor, YouTube Studio va utiliza IA generativă pentru a stimula generarea de idei pentru videoclipuri și pentru a crea pârghii pentru sesiuni de brainstorming ale creatorilor. Insight-urile vor fi personalizate pentru fiecare canal și vor fi bazate pe ceea ce audiența urmărește deja pe YouTube. S-a testat o versiune a instrumentelor alimentate de IA în YouTube Studio, împreună cu diverși creatori, iar peste 70% dintre cei chestionați au afirmat că acestea i-au ajutat să dezvolte și să testeze idei pentru videoclipuri.
Căutare Asistată de AI în Creator Music
Anul viitor, va fi și mai ușor să găsești coloana sonoră potrivită pentru videoclipul tău cu funcția de căutare asistată din Creator Music. Trebuie doar să introduci o descriere a conținutului tău, iar IA va sugera muzica potrivită la prețul corect.
Dublare automată cu Aloud
Un mod în care creatorii își pot extinde audiența este dublarea conținutului lor în alte limbi. Cu toate acestea, nu toți creatorii au resursele necesare pentru a dubla conținutul în mod profesionist. Prin urmare, Aloud, un instrument de dublare alimentat de IA, va fi introdus pe YouTube pentru a ajuta creatorii să își facă conținutul accesibil la nivel global.
Viitorul creării de conținut pe YouTube este promițător, pe măsură ce observăm cum instrumentele alimentate de IA pot ajuta la transformarea inspirației creative a oamenilor în realitate. Abia așteptăm să vedem ce va fi creat în continuare pe YouTube.
Viitorul creării de conținut pe YouTube este promițător, pe măsură ce observăm cum instrumentele alimentate de IA pot ajuta la transformarea inspirației creative a oamenilor în realitate. Abia așteptăm să vedem ce va fi creat în continuare pe YouTube.
Sună ca și cum ar simplifica excesiv procesul de creație, diminuând unicitatea și originalitatea umana?
Eu zic ca va amplifica originalitatea.
Mi se pare un pas înainte fantastic pentru creatorii novici, asa cum sunt eu. Iar căutarea Asistată de AI în Creator Music sună promițător. Găsirea muzicii perfecte pentru videoclipuri poate fi uneori un coșmar!
Dream Screen AI nu va înlocui talentul și munca grea. Crearea de conținut va rămâne o formă de artă autentică. In plus, trebuie să ne amintim că instrumentele ca YouTube Create sunt opționale. Dacă nu vă plac, puteți folosi editoarele clasice. Dar par foarte promițătoare noile unelte, sper sa fie implementate si in Romania in curand.
În ciuda scepticismului meu inițial fata de inteligenta artificiala, acum sunt foarte dispus să încerc aceste noi funcționalități. Pe cand si la noi?
In curand...
Inteligenta artificiala e cea mai mare descoperire tehnica de la apariția internetului încoace. In 10-20 de ani va schimba complet lumea si va ajuta la noi descoperiri din toate domeniile, nu doar in creatie artistica si media.
Aceste unelte sunt contra-cost, sau free ?
Sa speram ca AI-ul va face traduceri precise in toate limbile . Nu s-a schimbat nimic de multi ani la capitolul acesta. Macar text .
Pentru ca subtitrare audio din Germana, Franceza si alte limbi in Romana ….peste vreo zece ani.???
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.