duminică, 15 octombrie 2023

Tehnologia 6G, testată cu succes pe distanța de 500 metri

LG Electronics a anunțat că a realizat cu succes transmiterea și recepționarea datelor prin tehnologia 6G terahertz (THz) pe o distanță de 500 de metri, aceasta fiind cea mai lungă distanță înregistrată în orice test 6G efectuat într-o zonă urbană, în aer liber, până în prezent. Testul a fost efectuat în colaborare cu LG U+ la începutul lunii septembrie în parcul științific LG din Magok, Seoul.


Tehnologie 6G - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Această realizare recentă vine după succesul companiei în 2022, când a transmis și primit date 6G THz fără fir pe o distanță de 320 de metri în aer liber, la Institutul Fraunhofer Heinrich-Hertz din Berlin, Germania. LG și Fraunhofer au colaborat la dezvoltarea echipamentului esențial pentru transmiterea și recepționarea 6G, inclusiv un amplificator de putere cu mai multe canale și un amplificator de recepție cu zgomot redus, care au contribuit la optimizarea performanței cu peste 50%.

Testul recent din parcul științific LG este semnificativ nu doar pentru că LG a crescut distanța de transmitere și recepție la 500 de metri (distanța standard pentru stațiile de bază cu putere ridicată în zonele urbane), dar și pentru că a validat utilizarea 6G în diverse scenarii de comunicare din lumea reală. Compania afirmă că este acum cu un pas mai aproape de comercializarea comunicațiilor 6G THz.

Evoluția telecomunicațiilor 5G și 6G va permite o rată de transmitere a datelor semnificativ crescută, precum și o transmisie a datelor cu latență ultra-scăzută și fiabilitate ridicată. Pe lângă posibilitatea de a oferi experiențe multimedia diverse, capacitățile avansate ale 6G vor fi esențiale pentru mai multe dintre viitoarele afaceri ale LG, inclusiv conducerea autonomă a vehiculelor, soluțiile de mobilitate, metaverse, casele și fabrici smart.

Se așteaptă ca discuțiile privind standardizarea rețelei 6G să înceapă în jurul anului 2025, iar comercializarea tehnologiei este prevăzută pentru 2029. Investițiile LG în cercetare și dezvoltare, parteneriatele strategice și demonstrațiile tehnologice de succes evidențiază determinarea companiei de a fi lider în tranziția globală către 6G.

În 2019, LG, în colaborare cu Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea (KAIST), a înființat Centrul de Cercetare LG Electronics-KAIST 6G, o facilitate de cercetare din Coreea. Compania continuă să asigure tehnologii esențiale 6G prin colaborarea cu universități de top din întreaga lume. LG a stabilit și parteneriate de cercetare și dezvoltare pentru dezvoltarea tehnologiei esențiale 6G cu diverse institute, inclusiv Institutul Fraunhofer din Germania, Institutul de Cercetare a Standardelor și Științei din Coreea (KRISS) și Keysight Technologies.

Vom continua să colaborăm cu instituții de cercetare și companii tehnologice și să conducem propriile cercetări avansate, pentru a dezvolta tehnologia standard 6G și a consolida avansul nostru tehnologic în acest domeniu crucial”, a precizat LG Electronics.

Opinia industriei mobile privind tehnologia 6G


Și Alianța NGMN (forumul industriei mobile) a luat o atitudine proactivă, subliniind nevoia unei noi paradigme.

Modul tradițional de lansare a unei noi generații de tehnologie trebuie să evolueze. NGMN se angajează să se asigure că tehnologia 6G va oferi beneficii practice utilizatorilor finali, simplificând operațiunile rețelelor și asigurând sustenabilitatea, dar oferind în același timp și noi experiențe captivante”, a subliniat președintele Consiliului Alianței NGMN și SVP Group Technology la Deutsche Telekom.

Orice va deveni 6G, va fi construit pe bazele 5G. Această pune în lumină provocările cu care se confruntă industria noastră în furnizarea de noi servicii 6G convingătoare pentru utilizatorii finali, pe măsură ce ne angajăm în această călătorie către era 6G”, a adăugat șeful departamentului de cercetare și dezvoltare de la Vodafone, membru al Consiliului Alianței NGMN.

O publicație recentă a NGMN a prezentat modul în care operatorii de rețea vizează migrarea cu succes către 6G, lansând un apel către industrie pentru a îmbrățișa această direcție transformatoare. Publicația oferă și o poziție în ceea ce privește cerințele cheie și considerentele de proiectare precum simplificarea rețelei, reducerea consumului de energie, transformarea rețelei prin AI și gestionarea predictivă a rețelei, infrastructură sigură și rezistentă, standarde globale 6G, upgrade software la 6G (fără nevoie intrinsecă de a avea un nou echipament hardware), fără compromisuri asupra serviciile existente de voce și date și accesul prin rețele mobile, fixe și non-terestre.


11 comentarii despre subiectul „Tehnologia 6G, testată cu succes pe distanța de 500 metri”:
Anonim

Trebuie să avem în vedere că e doar un test în condiții controlate. Realitatea urbană cu clădiri, interferențe și alți factori poate afecta performanța.

Anonim

Eu sunt mai optimist. Îmi aduc aminte când 5G era în faza de testare, și acum uitați unde am ajuns. Avem încă mult timp să vedem cum se dezvoltă și se maturează pana in 2029.

Costi

Mă întreb ce implicații va avea 6G pentru consumul de energie. Dacă ne dorim viteze și latente mai bune, probabil avem nevoie de mai multă energie, nu?

Anonim

De fapt, Costi, ei au subliniat necesitatea reducerii consumului de energie în cerințele lor pentru 6G. Pare că industria e conștientă de provocările ecologice.

Anonim

Văd că se vorbește despre upgrade software la 6G fără nevoia de hardware nou. Asta ar putea însemna costuri mai mici pentru consumatori. Dar cred că e prea devreme să discutăm despre costuri. Totul e încă în fază de dezvoltare și cercetare. Totusi, ce mă frământă e cum se va face tranziția de la 5G la 6G. Vor fi compatibile? Sau va trebui să schimbăm toate dispozitivele?

Anonim

Pana in 2029 le schimbi tu singur de 2 ori...

Anonim

Bun dar ce facem su fenomenele Meteo la noi in tara !!!

Anonim

pai inca nu e 5 G in conditii optime, in Craiova de exemplu pe Vodafone, ioc, platest abonament 5G, telefon 5G si nu ai semnal pe niciunde...

Cristi

Anonim, 5G in Romania e de abia la inceput, in centrul câtorva orase, mai mult experimental... Va mai dura pana e acoperire cu semnal cum e cu 3G, 4G...

Anonim

Vorbim de 6G,iar noi nu avem nici 5G acoperire națională...

Cristi

Vorbim, deoarece ne intereseaza tehnologia si viitorul , nu doar consumul tehnologiilor.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile