Abonații operatorului de televiziune cu plată prin satelit Focus Sat au observat că în grila acestui DTH au început să poată viziona televiziunile TVR INFO și TVR Cultural.
Antenă recepție satelit - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România |
Telespectatorii Focus Sat care sunt pasionați de evenimentele curente și de manifestările culturale au în acest moment posibilitatea de a viziona cele două canale tv pe frecvența 11823 (polarizare orizontală, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S2 8PSK), utilizată și de Digi Tv România pe satelitul Thor 6 de la poziția orbitală 0,8° Vest. Digi România a introdus cele două televiziuni in grila sa în prima săptămână a lunii octombrie. Cele două televiziuni sunt disponibile pe această frecvență în rezoluție SD.
Așadar, posibilitatea recepției pare o colaborare in simulcrypt între cei doi operatori: același televiziuni de pe aceeași frecvență, mai multe sisteme de protecție la vizionare, câte unul pentru fiecare dintre cei doi furnizori de tv cu plată.
Într-o lume în care consumul de conținut video se mută tot mai mult către platformele online, televiziunea prin satelit încă rămâne relevantă pentru multe gospodării românești. Astfel, TVR INFO, ca televiziune de știri, își propune să ofere o perspectivă asupra actualităților din România și din lume. Prin intrarea sa în grila Focus Sat, publicul va avea acces la informații prezentate într-un format profesionist. De cealaltă parte, TVR Cultural se adresează iubitorilor de artă, muzică, literatură și cultură în general. Este cunoscut pentru emisiunile sale care explorează atât fenomenele culturale autohtone, cât și cele internaționale.
Informatia recepționarii celor două televiziuni de către abonații Focus Sat ne-a fost semnalizată de către colegul de hobby Vladimir din comunitatea de Facebook a HD Satelit. Focus Sat nu a anunțat deocamdată adăugarea celor două televiziuni în grila sa oficială (deci momentan, la data publicării acestui articol, pot fi considerate teste).
Asta chiar e o veste bună! Mă bucur să văd că TVR INFO și TVR Cultural sunt acum pe Focus Sat. Le urmăream pe Digi, dar sunt abonat la Focus Sat în casa de la țară.
Sincer, nu înțeleg de ce se mai chinuie cu televiziunea prin satelit. Toată lumea se mută pe online.
Jack, abonatii Focus Sat au si aces online la canale. Dar nu toți avem internet super rapid în orice colț al țării. Plus că pentru unii dintre noi, satelitul rămâne cea mai bună opțiune.
Până la urmă, pentru cei care vor diversitate, e bine să ai variante, fie ele online sau prin satelit.
Dar mie mi se pare că TVR INFO și TVR Cultural nu aduc nimic nou față de ce e deja pe piață. Parcă sunt cam învechite.
E vorba de gusturi, Jack. Unii preferă TVR Cultural pentru emisiunile lor. Iar TVR INFO, spre deosebire de altele, e mai echilibrat.
Ai observat că sunt în SD? Chiar speram sa văd noi canale în HD, e 2023 totuși...
Asa le transmite Digi, asa le preiau si ei in simulcrypt.
Pe mine m-a făcut curioasă treaba cu simulcrypt. Pare interesant cum pot fi recepționate de pe aceeași frecvență. Tehnologia asta chiar mă depășește.
E o metodă destul de faină care permite mai multor operatori să ofere aceleași canale fără să ocupe spațiu suplimentar pe satelit.
Da' cine mai urmărește TVR Cultural? Parcă e pentru bunicile care se uită la emisiuni despre cusut.
Nu subestima bunicile. Plus, nu toate emisiunile sunt despre cusut. Uneori e frumos să te deconectezi de la agitație și să urmărești ceva cultural. Cineva să îi spună lui Jack să se oprească din trollat.
Nu trolez, dar eu n-am înțeles niciodată fascinația pentru TVR Cultural. Adică, ce pot să vad acolo? Opere, teatru, lucruri... mai plictisitoare.
Nu e doar despre opere sau teatru. E despre cultură, istorie, muzică, lucruri care ne definesc ca popor.
TVR Cultural are și documentare istorice și filme,Jack!Vezi grila de programe a lor.Eu îl aștept cât mai grabnic pe platforma Focus Sat.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.