luni, 20 noiembrie 2023

"Lumi străvechi" și "Sărbători extraterestre", în decembrie la History Channel

În decembrie 2023, pe canalul HISTORY Channel România, telespectatorii vor avea oportunitatea de a urmări o serie de programe sub titlul „Lumi străvechi”. Această serie îi va conduce pe vizionari într-o explorare a trecutului îndepărtat. Una dintre emisiunile cheie, „Imperii antice”, va examina detaliat viețile și influența unor figuri istorice marcante precum Alexandru cel Mare, Iulius Cezar și Cleopatra. Totodată, emisiunea „Secretele construcțiilor romane” va oferi detalii despre ingineria romană, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

De asemenea, „Legendele faraonilor” va analiza poveștile care stau în spatele piramidelor și Sfinxului din Egipt, precum și personalitățile faraonilor care le-au construit. În cadrul emisiunii „Blestemul Străbunilor”, se vor prezenta descoperirile științifice privind evenimente cataclismice din trecut și efectele lor asupra civilizațiilor.

Pe lângă acestea, în decembrie, pe parcursul sărbătorilor, HISTORY Channel România va difuza un maraton special numit „Sărbători extraterestre”, care va include emisiunile „Extratereștri antici” și „OZN-uri la Antipozi”. Aceste programe vor explora misterele cosmosului și secretele ascunse ale istoriei, combinând enigmele antice cu misterele moderne, în scopul de a aduce în fața telespectatorilor provocări ale percepției realității.

În decembrie, la History Channel - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe HD Satelit România


"Lumi străvechi"

Începând cu data de 7 decembrie, difuzarea săptămânală a seriei de programe "Lumi străvechi" va avea loc de joi până duminică, începând cu ora 21:00. Această serie va conduce telespectatorii înapoi în timp, pentru a explora epoca îndepărtată a istoriei antice. Un segment al acestei serii, intitulat "Imperii antice", se concentrează pe analiza și profilul unor figuri istorice de seamă, precum Alexandru cel Mare, Iulius Cezar și Cleopatra, lideri marcanti ai imperiilor grec, roman și egiptean. În plus, documentarul "Secretele construcțiilor romane" va oferi o perspectivă asupra ingineriei romane. "Legendele faraonilor" va explora poveștile din spatele piramidelor și Sfinxului din Egipt, precum și faraonii care le-au construit. Un alt aspect interesant este prezentat în "Blestemul Străbunilor", care dezvăluie cum oamenii de știință aduc la lumină dovezi ale unor catastrofe antice și ale efectelor lor devastatoare.

În cadrul aceluiași serial "Lumi străvechi", "Imperii antice", cu titlul original "Ancient Empires", explorează viața și impactul lui Alexandru cel Mare, Iulius Cezar și Cleopatra. Acest segment evidențiază calitățile unice, strategiile și abilitățile de leadership necesare pentru a conduce un imperiu în antichitate, prezentând povestea vieții lor impresionante și influența lor continuă asupra lumii moderne.

Un alt element al seriei este "Colosseumul", cu titlul original "Colosseum". Această serie în opt episoade urmărește ascensiunea și căderea Imperiului Roman prin prisma Colosseumului, una dintre cele mai cunoscute și brutale arene din istoria lumii. Serialul prezintă viața dificilă a gladiatorilor și modul în care împărații Romei au utilizat amfiteatrul pentru a-și demonstra puterea. Fiecare episod se concentrează pe unul dintre cele opt personaje principale, bazate pe figuri istorice reale, acoperind o perioadă de câteva sute de ani, de la inaugurarea arenei până la ultimele jocuri. Serialul combină secvențe dramatice și efecte speciale pentru a aduce emoție narațiunilor personajelor istorice și include comentarii de la experți renumiți și cercetători.

"Blestemul Străbunilor" (titlul original "Curse of the Ancients"), care face parte din seria "Lumi străvechi", este o mini-serie istorică structurată în cinci părți. Aceasta este prezentată de Alice Roberts, o specialistă în antropologie biologică. În această serie, Roberts explorează modul în care cercetătorii reușesc să identifice dovezi ale diverselor evenimente cataclismice care au avut loc în trecut și impactul lor devastator. Aceste evenimente, care includ războaie, cutremure, inundații și foamete, sunt prezentate ca fiind factorii care au modelat lumea modernă. În fiecare episod, telespectatorii sunt conduși de Roberts într-un tur prin Europa și Africa de Nord. Aici, ea dezvăluie locuri abandonate uimitoare, câmpuri de luptă uitate și civilizații avansate care s-au pierdut în istorie. Prin intermediul acestei serii, se evidențiază modul în care strămoșii noștri percepeau aceste evenimente catastrofale ca fiind blesteme, în timp ce știința modernă contrazice aceste credințe și rescrie istoria.

"Legendele faraonilor" (titlul original "Legends of the Pharaohs"), de asemenea parte a seriei "Lumi străvechi", este o serie care aduce în prim plan povești reale și remarcabile din timpul faraonilor. Această serie, bazată pe cercetări recente și cu secvențe dramatice filmate în locații autentice, redă energia unei lumi pline de viață, dramatismul vieților reale și splendoarea uneia dintre cele mai fascinante civilizații din istoria antică. Seria subliniază rolul constructorilor marii epoci a piramidelor egiptene și urmărește un secol de construcții grandioase, de la prima piramidă adevărată a lui Djoser până la ultima piramidă din Giza.Pentru prima dată, datorită noilor cercetări, povestea personală a celor implicați în construirea Piramidelor și a Marelui Sfinx din Giza este pusă într-o nouă lumină. Această narațiune captivantă dezvăluie modul în care dorința faraonilor antici de a accede în viața de apoi a influențat viețile a zeci de mii de oameni, a modificat fața Pământului și a contribuit la formarea primei națiuni din lume.

"Secretele construcțiilor romane" (titlul original "The Secrets of The Roman Construction"), parte a aceleiași serii, este un documentar care reînvie magnificența ingineriei romane. Utilizând simulări computerizate și filmări aeriene și terestre spectaculoase, documentarul oferă telespectatorilor o incursiune în procesul de construcție a unor structuri romane remarcabile și ingineria din spatele unora dintre cele mai impresionante construcții din istorie.

Trailerul poate fi vizionat dând click AICI.

"Sărbători extraterestre"

Începând cu 18 decembrie, în fiecare zi de la ora 20:00, pe parcursul sărbătorilor, telespectatorii vor avea oportunitatea de a explora misterele cosmosului și de a descoperi secretele ascunse ale istoriei prin intermediul serialelor "Extratereștri Antici" și "OZN-uri la Antipozi", prezentate în cadrul programului "Sărbători extraterestre". Aceste emisiuni vor oferi o combinație de enigme istorice și fenomene moderne, menite să stimuleze curiozitatea telespectatorilor despre limitele realității.

"OZN-uri la Antipozi", care face parte din seria "Sărbători Extraterestre", cu titlul original "Close Encounters Down Under", este o serie formată din 6 episoade ce constituie o investigație amplă asupra întâlnirilor cu OZN-uri în Australia și Noua Zeelandă. Acest serial aduce în atenția publicului povești nerelevate anterior despre apariții ale OZN-urilor, răpiri și alte fenomene paranormale. "OZN-uri la Antipozi" explorează unele dintre cele mai neobișnuite întâlniri cu extratereștrii. Seria cuprinde o gamă largă de materiale, incluzând înregistrări rare, documente de arhivă recent desecretizate și relatări directe ale martorilor. Participă martori oculari, specialiști și persoane cu perspective unice, oferind insight-uri asupra unor evenimente recente, mistere vechi de decenii și legende ancestrale, toate acestea concentrându-se pe unele dintre cele mai intense zone de activitate extraterestră de pe planeta noastră.

"Extratereștri Antici", cu titlul original "Ancient Aliens", continuă să investigheze pe plan global dovezi ale existenței extratereștrilor și ale vizitelor acestora pe Pământ de-a lungul mileniilor. Acest serial tratează subiecte variate, de la noutăți despre finanțarea de către guvernul american a cercetărilor legate de OZN-uri, până la descoperiri recente în Marea Piramidă din Egipt. În fiecare episod, Giorgio Tsoukalos discută subiecte legate de extratereștri, integrând detalii istorice și conversații cu oameni de știință de renume mondial, arheologi și cercetători din diverse colțuri ale lumii.

Trailerul poate fi vizionat dând click AICI.


8 comentarii despre subiectul „"Lumi străvechi" și "Sărbători extraterestre", în decembrie la History Channel”:
Anonim

Foarte tare imaginea cu globulețul de Crăciun in formă de extraterestru! :)

Anonim

Interesant programul History Channel pentru decembrie. Abia aștept să văd "Secretele construcțiilor romane". Mă fascinează mereu cum au reușit romanii să construiască atât de durabil.

Elena

Și eu sunt curioasă de "Secretele construcțiilor romane". Sper să includă și detalii despre apeducte și drumuri. E incredibil cum ingineria lor a rezistat testului timpului. Iar "Legendele faraonilor" sună promițător. Egiptul Antic e mereu o sursă de mister și fascinație. Sunt curioasă să aflu mai multe despre povestea reală a constructorilor piramidelor.

Anonim

Mă interesează mai mult "Blestemul Străbunilor". Mi se pare captivant cum se îmbină evenimentele istorice cu explicațiile științifice moderne.

DX

Ce credeți despre seria "Extratereștri Antici"? Mi se pare o abordare interesantă, dar mă întreb cât de mult se bazează pe dovezi științifice reale.

Anonim

"Extratereștri Antici" e mai mult pentru divertisment, cred. Dar e interesant să vezi cum unele teorii pot fi interpretate în contextul istoric. . E un amestec de istorie și speculație, dar asta îl face captivant pentru unii telespectatori. Mă gândesc că "OZN-uri la Antipozi" va avea mai multe elemente de cercetare recentă decât "Extratereștri Antici". Poate aduce ceva perspective noi.

Elena

Dar și "Imperii Antice" sună promițător. Analiza liderilor ca Alexandru cel Mare și Cezar poate oferi o perspectivă interesantă asupra istoriei. E fascinant să vezi cum anumite personalități au modelat istoria lumii.

Anonim

Eu sunt IMPRESIONAT de serialul "Enigmele României",dar și de "Nave fantomă".Deci mă aștept la mai multe...enigme (ne)deslușite și de la viitoarele serii de documentare!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile