miercuri, 20 decembrie 2023

4 tone de sateliți vor fi lansate zilnic între 2023 și 2032

Euroconsult, un lider recunoscut în analiza pieței sateliților, a anunțat printr-un comunicat de presă lansarea celei de-a 26-a ediții a raportului său de referință, intitulat „Sateliți de construit și lansat”. Conform acestui raport, se preconizează lansarea anuală a peste 2.800 de sateliți între 2023 și 2032, echivalentul a opt sateliți pe zi în medie, cu o masă medie totală de patru tone.

Sateliți pe orbită - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Se observă o creștere constantă a cererii de sateliți, impulsionată de constelațiile Non-Geostationary Orbit. Constelațiile comerciale NGSO, cunoscute pentru dimensiunea și capacitățile avansate, schimbă modul de fabricație și lansare a sateliților, pentru a oferi conectivitate globală. Ele domină industria prin concentrarea a 65% din cererea de sateliți, contribuind însă doar cu 18% la valoarea fabricării și lansării, cu o medie de 10,5 miliarde de dolari anual. 

În comparație, sateliții geostaționari vor avea o valoare medie anuală de 3,4 miliarde de dolari. Euroconsult prevede o creștere moderată a cererii de sateliți de telecomunicații pe orbita geostaționara, depășind nivelurile din deceniul trecut, cu o medie de 14 comenzi anual până în 2032. Cu toate acestea, acestea vor fi pentru sateliți mai mici, ceea ce duce la o valoare de piață redusă. Această schimbare reflectă declinul afacerilor de difuzare și o tranziție către afaceri de bandă largă în expansiune, subliniind nevoia de soluții scalabile.

Raportul dezvăluie, de asemenea, o cerere robustă și susținută pentru sateliți din partea clienților tradiționali. Operatorii guvernamentali civili și de apărare dețin trei sferturi din valoarea medie anuală de 58 de miliarde de dolari a pieței de fabricație și lansare. Cele șase principale guverne sau organizații spațiale (SUA, China, Rusia, Japonia, India și guvernele europene, UE și ESA) vor reprezenta două treimi din cererea totală de fabricație și lansare de sateliți.


4 comentarii despre subiectul „4 tone de sateliți vor fi lansate zilnic între 2023 și 2032”:
Anonim

Pe lângă avantaje, aglomerarea spațiului din jurul pământului comportă riscuri, de la gunoaiele care gravitează necontrolat și până la sateliții aflați în serviciu, toate acestea putând interacționa în mod nefericit.

Cristi

Ai dreptate, si eu mă întreb cum va influența această creștere traficul spațial. Deja e destul de aglomerat acolo sus. Cred ca vor trebuie sa faca asigurare obligatorie de raspundere civila pentru sateliti, la fel ca la masini :)) Lasand gluma la o parte, această creștere a sateliților va afecta telescoapele terestre. Am citit că există preocupări privind poluarea luminoasă. Am găsit un articol care discută despre provocările aduse de constelațiile de sateliți pentru observațiile astronomice. Concluzia e ca este evident că industria sateliților se schimbă, trecând de la difuzare la bandă largă. Asta ar putea deschide noi oportunități în afaceri.

Anonim

Este fascinant cât de rapid evoluează tehnologia. În urmă cu câțiva ani, nici nu ne imaginam acest nivel de conectivitate. Sunt curios cum va evolua colaborarea internațională în acest domeniu. Spațiul ar putea deveni un nou teren de cooperare între țări.

Dany

Mai mult intre alte alte tari, nu si cu Romania. Ați văzut vreun impact semnificativ al acestei creșteri în industria locală din Romania? Ar fi interesant să vedem cum România se implică în acest sector. Ar fi extraordinar dacă România ar putea contribui mai mult la industria spațială. Ar deschide multe oportunități pentru ingineri și cercetători de la noi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile