În ultimii ani, descoperirea conținutului media de vizionat a devenit o adevărată provocare. Deja ne scufundăm într-un ocean vast de emisiuni tv, filme și seriale, unde fiecare val aduce noi posibilități și, în același timp, noi dileme.
Platforme de streaming - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România |
Recent, Comcast Advertising și FreeWheel au dezvăluit un studiu care aruncă lumină asupra modului în care consumatorii din SUA și cinci națiuni europene (Marea Britanie, Franța, Germania, Spania și Italia) navighează prin acest labirint de opțiuni. Interesant este că doar un sfert dintre cei intervievați au indicat că toate opțiunile lor de vizionare se găsesc centralizat într-un singur loc. Acest peisaj media fragmentat ne oferă o perspectivă clară asupra provocărilor, dar și oportunităților din industrie.
Un aspect remarcabil, evidențiat de raport, este timpul considerabil pe care mulți dintre noi îl petrecem căutând ceva nou de vizionat. Se pare că două treimi dintre telespectatorii europeni alocă mai mult de șase minute acestei activități, înainte de o sesiune de vizionare, ceea ce adăugă un strat de frustrare experienței de relaxare. De ce să petrecem atât de mult timp căutând, când am putea deja să vizionăm ceva plăcut?
În acest context, rolul descoperirii de conținut devine important, iar simplificarea modului în care găsim noi filme sau seriale poate transforma radical experiența de utilizare. Aici intervin platformele digitale cu interfețe intuitive și recomandări personalizate, care pot reduce și mai mult timpul de căutare.
Un alt element interesant se referă la modul în care influențele sociale și promovarea afectează deciziile noastre de vizionare. Peste jumătate dintre respondenți primesc sugestii de la prieteni sau familie, un fenomen care subliniază importanța relațiilor umane, chiar și în privința streaming-ului. Mai mult, se pare că suntem considerabil influențați de promoționalele vizionate: aproape 85% dintre spectatori sunt mai predispuși să urmărească un anumit conținut dacă au vizionat anterior reclame sau trailere care îl promovează.
Apoi, nu trebuie să ignorăm rolul esențial pe care genul producțiilor îl joacă în alegerea programelor noastre preferate. Majoritatea telespectatorilor (75%) consideră genul (dragoste, comedie, SF etc) ca fiind un criteriu decisiv în selecția de filme și seriale. Aceasta ne spune că, în ciuda abundenței de conținut, preferințele noastre sunt destul de clare și direcționate.
Interesant este că, deși trăim în era platformelor digitale de streaming, navigarea tradițională pe canale tv nu a dispărut. Mai mult de jumătate dintre cei intervievați încă își încep căutarea de conținut răsfoind canalele TV sau folosind un ghid de programe.
Cât de rapid navigăm prin acest vast ocean de conținut este la fel de important ca programele pe care le alegem să le vizionăm. De aceea, vizionarea de conținut ar trebuie sa revină la simplitatea de alegere care era înaintea erei digitale, nu o cursă contra cronometru pentru puținul timp liber pe care îl avem pentru divertisment, din care 10% îl pierdem alegând ce vom viziona.
Pentru a optimiza timpul petrecut căutând ce să vizionez, eu obișnuiesc să adaug în Lista mea / Favorite din aplicațiile de streaming titlurile care mi se par interesante. Astfel, când doresc să vizionez un film sau un serial, mă orientez direct către această listă și aleg primul titlu disponibil. Dacă este vorba despre un serial cu mai multe episoade, a cărui cel mai recent sezon a fost lansat complet, îl urmăresc în totalitate, chiar dacă îmi va lua săptămâni sau luni. Odată ce un serial se finalizează definitiv și nu sunt prevăzute sezoane noi, îl elimin din listă.
Alte sfaturi
Folosește funcția de recomandare - Activează recomandările personalizate pe platformele de streaming, care se bazează pe vizionările tale anterioare, pentru a-ți reduce timpul de căutare.
Folosește algoritmi de recomandare avansați - Multe servicii de streaming oferă sugestii bune bazate pe istoricul tău de vizionări.
Consultă recenziile și ratingurile - Verifică ratingurile și recenziile online ale unui film sau serial înainte de a decide să îl vizionezi, pentru a evita conținutul care s-ar putea să nu fie pe gustul tău.
Setează notificări pentru conținut nou - Activează notificările pe dispozitivele tale pentru a fi la curent cu ultimele lansări de pe platformele tale favorite.
Utilizează filtre de căutare avansată - Folosește filtrele de gen, actori sau anul lansării, dacă sunt disponibile pe platformele de streaming, pentru a găsi rapid ceva specific.
Planifică vizionările în avans - Decide ce vei viziona în serile de film cu o zi sau două înainte, pentru a evita căutarea de conținut în ziua respectivă.
Vizionări tematice săptămânale - Alege un gen sau un regizor specific pentru fiecare săptămână, astfel încât să reduci opțiunile și să facilitezi decizia de a alege ce să vizionezi.
Sunt curios să aflu ce strategii folosiți voi pentru a alege ce să vizionați și cum evitați pierderea timpului în căutarea conținutului ideal.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.