luni, 27 mai 2024

DIGI cumpără TELEKOM Romania Mobile - Un nou capitol în telecomunicațiile mobile românești

Într-o mișcare strategică semnificativă pentru piața telecomunicațiilor din România, Digi Communications N.V., prin filiala sa Digi Romania S.A., a anunțat în mod oficial un acord de principiu pentru achiziția Telekom Romania Mobile Communications S.A. Această tranzacție, un pas major pentru consolidarea poziției Digi pe piața locală, marchează un nou capitol în peisajul telecomunicațiilor din țară.

Compoziție grafică decorativă realizată din HD Satelit România, utilizând o fotografie cu cartele SIM Telekom (capturată de HD Satelit) și un logo Digi, remis pentru uz editorial de către Digi Romania într-un comunicat anterior

În data de 27 mai 2024, Digi Romania S.A. a a anunțat că a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni si condiții pentru achiziționarea de catre West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de catre Digi si minoritar de catre grupul Clever Media a 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile de la Hellenic Telecommunications Organization S.A.

Finalizarea tranzacției este condiționată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente, precum și finalizarea și semnarea documentației aferente

Conform înțelegerii dintre acționarii West Network Invest S.R.L., după finalizarea tranzacției, Telekom Romania Mobile va continua să opereze ca un operator independent de telecomunicații.

Comunicatul de presă al Digi la Bursa de Valori București precizează: "Acorduri încheiate de Digi Romania S.A. (denumită anterior RCS & RDS S.A.), filiala din România a Societății: Societatea informează piața că, în data de 27 mai 2024, Digi România S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni și condiții pentru achiziționarea de către West Network Invest S.R.L., un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media, a unei dețineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacția”). Încheierea Tranzacției este condiționată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente și finalizarea și semnarea documentației aferente Tranzacției. Conform înțelegerii dintre acționarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacția este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piață ca operator independent de telecomunicații."

Grupul OTE anunțase în noiembrie 2023 că a încheiat un Memorandum de Înțelegere cu Quantum Projects Group, controlat de Adrian Tomșa și proprietarul Clever Media, pentru a vinde complet Telekom Mobile România.

Anterior, activele de comunicații fixe ale Telekom Romania Communications au fost cumpărate de Orange.


21 de comentarii despre subiectul „DIGI cumpără TELEKOM Romania Mobile - Un nou capitol în telecomunicațiile mobile românești”:
Anonim

Bănuiam eu că nu o sa se finalizeze tranzacția cu cei de la Clever. Dar cea cu Digi are sanse foarte mari sa se finalizeze.

Costi

Interesant este că Telekom Romania Mobile va continua să opereze independent. Oare pentru cat timp?

Anonim

Nu trebuie uitat că finalizarea tranzacției este încă condiționată de obținerea aprobărilor de la autoritățile competente. Procesul ar putea dura ceva timp.

Anonim

vedem dacă Digi va păstra brandul Telekom sau va face rebranding complet

Anonim

Cu achiziția Telekom, Digi ar putea să-și extindă semnificativ acoperirea și capacitatea rețelei.

Cristi

Anonim Telekom România Mobile are deja o bază de clienți mare. Integrarea acestor clienți ar putea fi o provocare, dar și o oportunitate uriașă pentru Digi.

Anonim

Mă întreb ce impact va avea această tranzacție asupra prețurilor abonamentelor. S-ar putea să vedem oferte și mai atractive, in stilul Digi.

Costin78

Aprobările de la autoritățile competente ar putea fi o barieră. Vom vedea cum vor reacționa Consiliul Concurenței și alte autorități.

Anonim

Vor aproba. Dar Digi va trebui să continue să modernizeze rețeaua Telekom.

Anonim

Dar ce, nu e destul de moderna?

Alba

Telekom Romania Mobile a avut dificultăți în a-și crește baza de abonați. Poate Digi va reuși să schimbe acest lucru cu strategia lor de prețuri.

Anonim

Vom vedea probabil o competiție mai acerbă între Digi, Orange și Vodafone

Anonim

Sunt curios dacă Digi și Telekom Mobile vor pune spectrul de frecvențe la comun. Dacă da, ar putea face o concurență serioasă în ceea ce privește internetul mobil.

Anonim

faptul ca nu il integreaza din prima in Digi, inseamna poate vor sa il pastreze si sa il vanda apoi la altii mai scump? si daca nu gasesc cumparator, il integreaza totusi in digi, pana la urma, cine stie

Cristi

Pot folosi actualul T pentru roaming, astfel ca acolo unde Digi nu are semnal bun sa se poata folosi de acoperirea magenta. La fel, banuiesc - daca releele sunt in proprietate, le pot folosi pentru a comasa costurile. Opțiunile sunt multe si cu doi operatori.

Anonim

Telekom a fost o dezamăgire pentru piața românească. Nu îl vor jeli prea mulți.

Anonim

Daca se confirma ca Digi preia Telekom, cu ce oferte au acum la portare si acoperirea bună cred ca pana la finele anului or sa fie number one si la numarul de abonati pe partea de telefonie mobila.

Anonim

Din pacate nu cred ca este posibila aceasta preluare mai ales de clienti si numerele acestora, deoarece intervine monopolul si acest lucru nu se accepta. Asa putea sa preia si Orange partea de mobile dar au fost refuzati de oficiul concurentei si Ue. O sa vedem care ce face si in ce directie. Oricum daca ramanem in RO doar cu trei operatori…nu va fi bine pentru noi ca si clienti. Digi are antene minuscule fata de ceilalti operatori, antene care sunt simple si eftin de intretinut, dar antenele si reteaua Telekom e deja alta poveste… numai din taxele de stalp cat costa…sa nu mai vorbim de restul chestiilor. Dar timpul ne va oferii un raspuns si in aceasta directie :)

Anonim

Majoritar nu înseamnă monopol.
Diferența principală dintre majoritar și monopol se referă la gradul de control și influență pe care o entitate o are într-un anumit context economic sau de piață:

1. **Majoritar**:
- Se referă la situația în care o entitate (companie, persoană, etc.) deține cea mai mare parte (majoritatea) dintr-un activ, piață sau resurse, dar nu neapărat controlul complet.
- Într-un context de afaceri, o companie poate avea o poziție majoritară pe piață dacă deține cel mai mare procent din cota de piață comparativ cu competitorii săi, dar există și alte companii semnificative pe acea piață.
- Exemple: O companie care deține 70% din piața de telecomunicații este considerată majoritară, dar există și alte companii care dețin restul de 30%.

2. **Monopol**:
- Se referă la situația în care o singură entitate controlează în totalitate sau aproape în totalitate o piață sau un sector economic, fără a avea competitori semnificativi.
- Un monopol poate stabili prețuri și condiții de piață fără constrângeri datorate concurenței.

În concluzie, termenul "majoritar" implică faptul că entitatea are cea mai mare influență, dar nu control exclusiv, în timp ce "monopol" implică un control complet sau aproape complet asupra unei piețe sau resurse.

Anonim

Deci ce vreau sa spun prin comentariul anterior e că nu ar fi monopol nici dacă Digi ar fi majoritar pe piata și la telefonie mobila, așa cum este deja la internet fix și la televiziune, unde nici acolo nu e monopol. E doar majoritar.

Anonim

Trei operatori puternici și o supraveghere îndeaproape ale acțiunilor acestora car vor fi legal, deci obligatoriu transparente, sunt suficiente pantru România. Asta nu înseamnă că nu trebuie să existe și un al patrulea sau al cincilea, ar fi cu atât mai bine, dar numai dacă aceștia vor veni să investească, nu să vândă. Ceea ce în cazul (rom?)Telekom nu a fost cazul.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile