vineri, 21 iunie 2024

Consiliul Concurenței: achiziția Telekom de către Digi Romania SA și Gheorghe Tomșa include spectrul de frecvențe, infrastructura radio, turnurile, echipamentele și contractele cu clienții de tip pre-paid

Consiliul Concurenței evaluează achiziția Telekom Romania Mobile Communications SA de către Gheorghe Tomșa și transferul unor active către Digi Romania SA.

Logo Telekom - Fotografie realizată de HD Satelit România

Ieri, Consiliul Concurenței a anunțat că a început să evalueze o tranzacție majoră în care Gheorghe Adrian Tomșa plănuiește să achiziționeze Telekom Romania Mobile Communications SA, exceptând anumite active care vor fi transferate către Digi Romania SA.

Gheorghe Adrian Tomșa este figura centrală din spatele grupului Clever Media, cunoscut în România pentru operarea de programe de televiziune, telecomunicații prin rețele electronice, vânzarea drepturilor de difuzare pentru competiții sportive și comercializarea drepturilor de retransmisie a canalelor proprii către marii operatori. În plus, grupul se ocupă și cu publicitatea TV și online.

Digi Romania SA, un important operator de telecomunicații din România, oferă o gamă variată de servicii de comunicații electronice. Printre acestea se numără servicii de telefonie mobilă și fixă, conexiuni de voce și date, precum și servicii TV prin cablu și satelit, atât în România, cât și în alte țări europene, cum ar fi Spania, Italia și Portugalia.

Activele Telekom Romania Mobile Communications SA care vor fi preluate de Digi Romania SA includ spectrul de frecvențe, întreaga infrastructură radio, împreună cu turnurile și echipamentele aferente, precum și contractele cu clienții de tip pre-paid. Telekom Romania Mobile Communications SA este parte a grupului Deutsche Telekom și se specializează în telecomunicații prin rețele fără fir, în prezent fără televiziune prin satelit.

În conformitate cu Legea concurenței (nr. 21/1996), Consiliul Concurenței este obligat să analizeze această operațiune pentru a determina compatibilitatea acesteia cu un mediu concurențial echitabil. Procesul de evaluare va culmina cu emiterea unei decizii în termenii stabiliți de legislație, asigurând astfel că tranzacția respectă toate normele de concurență.

Recent, Digi Communications N.V., prin filiala sa Digi Romania S.A., a anunțat în mod oficial un acord de principiu pentru achiziția Telekom Romania Mobile Communications S.A. (detalii găsiți dând click AICI(.


Niciun comentariu despre subiectul „Consiliul Concurenței: achiziția Telekom de către Digi Romania SA și Gheorghe Tomșa include spectrul de frecvențe, infrastructura radio, turnurile, echipamentele și contractele cu clienții de tip pre-paid”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile