vineri, 21 iunie 2024

Satelitul ASTRA 1P a fost lansat cu succes la 19,2 grade Est

Veste bună pentru pasionații recepției satelit: SES a anunțat că satelitul ASTRA 1P a fost lansat cu succes de o rachetă SpaceX Falcon 9 de la Stația Forțelor Spațiale Cape Canaveral din Florida, SUA.

Satelit în spațiu - Imagine decorativa generată digital de HD Satelit România

Satelitul în bandă Ku va extinde și consolida pozitia orbitala tv principală a SES, de la 19,2 grade Est, furnizând conținut pentru difuzori publici și privați, organizații sportive și proprietari de conținut către audiențele din cele mai mari piețe tv europene. ASTRA 1P va asigura, de asemenea, livrarea de conținut HD premium direct abonaților HD+, platforma de televiziune prin satelit de înaltă definiție a SES din Germania.

Fabricat de Thales Alenia Space, ASTRA 1P se bazează pe platforma 100% electrică Spacebus NEO și este echipat cu 80 de transpondere capabile să transmită 500 de canale TV HD. Este cel mai puternic satelit care operează la 19,2 grade Est și poate înlocui fără probleme cei patru sateliți actuali de la această locație orbitală, continuând misiunea lor de a furniza televiziune pentru 119 milioane de locuințe.

"Suntem încântați că ASTRA 1P se va alătura flotei noastre de sateliți geostaționari, marcând noua generație de sateliți care operează la una dintre cele mai importante poziții orbitale ale noastre, responsabilă de furnizarea de conținut către sute de milioane de telespectatori din Europa. De la lansarea ASTRA 1A în 1988, sateliții noștri au jucat un rol esențial în furnizarea fiabilă a conținutului de înaltă calitate către telespectatori. Suntem bine poziționați pentru a continua să sprijinim clienții noștri de difuzare pentru mulți ani de acum înainte, cu ASTRA 1P", a precizat Adel Al-Saleh, CEO al SES. 

Despre poziția orbitala de la 19,2 grade Est

SES, împreună cu Thales Alenia Space, va lasna in viitor si satelitul ASTRA 1Q, pentru a îmbunătăți și consolida acoperirea pan-europeană la 19.2 grade Est. Echipat cu capacități de ultimă generație, ASTRA 1Q este un satelit cu debit mare care va oferi noi oportunități de utilizare datorită flexibilității sporite și adaptabilității sale software-definite pentru clienții de video și date. Până în 2028, acești doi sateliți vor înlocui fără întrerupere flota actuală de la 19.2 grade Est, continuând să livreze conținut către 119 milioane de gospodării din Europa.

Poziția orbitală de 19.2 grade Est reprezintă principalul punct de livrare a conținutului SES, depășindu-și concurenții prin furnizarea de conținut către 44% din toate gospodăriile cu televiziune clasică din Europa, prin cablu, satelit sau tv prin protocol IP. În 1988, SES a lansat primul său satelit, ASTRA 1A, la poziția orbitală de 19.2 grade Est, revoluționând modul în care telespectatorii din Europa pot accesa mai multe canale TV din diferite țări simultan. De atunci, SES a lansat peste o duzină de sateliți suplimentari, care au fost în fruntea furnizării de servicii TV digitale, radio și multimedia în regiune de peste 30 de ani. Sateliții la 19.2 grade Est deservesc radiodifuzori publici și privați, livrând peste 850 de canale prin platformele DTH pay TV și FTA din Europa. SES livrează conținut către 42 de milioane de gospodării TV, cu o penetrare de 96% în regiunea DACH. SES colaborează cu radiodifuzori publici și privați, inclusiv Sky Deutschland, ORF, ZDF, ProSiebenSat.1, HIGH VIEW și QVC Germany, asigurând livrarea continuă a conținutului acestora către publicul din regiune. 

De asemenea, în Franța, SES ajunge la 17,5 milioane de gospodării prin poziția orbitală de 19.2 grade Est, acoperind 63% din toate gospodăriile din această țară. Peste 5 milioane de gospodării sunt echipate cu antene orientate către 19.2 grade Est, constituind 89% din toate locuințele cu televiziune DTH. SES facilitează transmisia principalelor pachete TV din Franța, inclusiv pay TV de la Grupul CANAL+ și Orange.

SES este un furnizor de top de servicii de televiziune prin satelit în Spania, colaborând cu Telefonica pentru a livra platforma sa pay TV Movistar+ peste 19.2 grade Est. SES transmite, de asemenea, un număr semnificativ de canale internaționale free-to-air (FTA). În plus, Telefonica Audiovisual Services se bazează pe SES pentru difuzarea prin satelit, oferind canalelor TV individuale din întreaga lume oportunitatea de a valorifica accesul la 7.5 milioane de gospodării TV din Spania prin 19.2 grade Est. 

De asemenea, lansată în 2009, platforma HD+ de televiziune prin satelit de înaltă definiție furnizează conținut premium către peste 2 milioane de abonați din Germania. Cu aproape 80 de canale HD și UHD, HD+ răspunde comportamentului de consum în schimbare, oferind HD+ ToGo și HD+ Stream pentru televiziune live în mișcare, și HD+ IP pentru acces non-satelit. HD+ a format parteneriate strategice cu producători de televizoare, inclusiv Sony și Samsung, integrând HD+ în diverse modele de televizoare pentru a face pachetul său TV mai accesibil.

Pentru a răspunde cererii crescânde de conținut sportiv și de evenimente, SES a lansat o platformă de distribuție prin satelit dedicată sporturilor, ASTRA 1 Sports, la 19.2 grade Est, oferind distribuție de conținut fiabilă și de înaltă calitate în Europa. De atunci, peste 1.500 de evenimente sportive, însumând mii de ore, au fost difuzate către milioane de gospodării TV.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul ASTRA 1P a fost lansat cu succes la 19,2 grade Est”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile