vineri, 21 iunie 2024

"Ultimul scenarist", un film cu scenariul scris de inteligența artificială, va fi lansat gratuit în curând

Prima proiecție a primului film de lung metraj, cu scenariul scris în totalitate de Inteligența Artificială, a fost anulată, după ce cinematograful care urma să găzduiască evenimentul a decis să renunțe, din cauza numeroaselor reclamații primite. Totuși, filmul va fi lansat în curând siva putea fi vizionat online gratuit.

Sală de cinematograf - Imagine decorativă generată digital AI de HD Satelit România

Premiera filmului "The Last Screenwriter", creat de ChatGPT, era programată pentru duminică seara la cinematograful The Prince Charles Cinema din Londra. Peter Luisi, regizorul filmului, a fost anunțat marți că proiecția a fost anulată după ce s-au primit 200 de plângeri. De asemenea, o postare pe contul de X al cinematografului, care promova filmul, a fost eliminată, deși numeroase mesaje furioase rămâneau vizibile.

"The Last Screenwriter" urmărește povestea lui Jack, un scenarist de succes, care folosește un sistem de scriere bazat pe AI. Scenariul filmului, incluzând intriga, personajele și fiecare replică, a fost creat de ChatGPT, chatbot-ul revoluționar al OpenAI.

Luisi a menționat că ideea filmului a pornit de la un simplu prompt: „Scrie o poveste despre un scenarist care descoperă că inteligența artificială scrie mai bine decât el.” Apoi, a ghidat ChatGPT să dezvolte personajele, să creeze schițe și să scrie scene, pe care le-a selectat și editat pentru film. Scopul său a fost să răspundă la întrebarea: "Cât de bun poate fi un film scris de AI?"

Multe filme tratează conflictul om-mașină, dar în toate acestea, un om a imaginat scenariul. Acesta este însă primul film în care AI a imaginat totul. Chiar și actorii au fost impresionați de calitatea scenariului, aproape că nu le venea să creadă ca este creația Inteligentei Artificale.

Totuși, regizorul era conștient că subiectul este controversat într-un moment delicat. Riscurile pe care le prezintă AI pentru industria filmului au fost un subiect central în grevele recente de la Hollywood, unde scriitorii au cerut protecții mai bune pe măsură ce tehnologia avansează. Și nu doar scriitorii au fost afectați—unii fani ai filmelor de groază au criticat utilizarea imaginilor generate de AI în "Late Night With the Devil", iar compania de producție A24 a fost recent criticată pentru utilizarea tehnologiei AI în posterele promoționale pentru filmul "Civil War".

Luisi crede că filmul său non-profit, care va fi lansat online gratuit luna viitoare, a fost înțeles greșit de critici. Cred că oamenii nu știu suficient despre proiect. Aud doar "primul film scris integral de AI" și imediat văd un inamic," a spus el. „Dar nu asta intenționează filmul să transmită.”

Pe lângă lansarea gratuită, Luisi va pune la dispoziție și scenariul pentru descărcare, împreună cu documentația care detaliază procesul de creare a filmului de către ChatGPT.

Rămâne de văzut cum va fi perceput "The Last Screenwriter" în viitor, mai ales dacă filmele create complet de AI vor deveni o realitate. Filmul a necesitat intervenția umană pentru regie, editare și filmare. Dar ce se va întâmpla când AI va putea crea filme perfect adaptate gusturilor publicului, fără intervenție umană? Între timp, trebuie să ne adaptăm la prezența AI. Este aici și va rămâne. Trebuie doar să învățăm să trăim cu ea.

Trailerul filmului poate fi vizionat dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „"Ultimul scenarist", un film cu scenariul scris de inteligența artificială, va fi lansat gratuit în curând”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile