miercuri, 31 iulie 2024

Audiențe record în streaming pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Numărul de utilizatori unici care au accesat platformele de streaming ale Warner Bros. Discovery pentru a urmări Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a depășit cifrele întregii ediții de la Tokyo 2020 în doar două zile de competiție. În acest weekend, compania a înregistrat un număr record de abonați noi într-o singură zi pe întregul continent european.

Paris 2024 - Imagine remisă în comunicat de către Warner Bros Discovery Romania pentru publicare pe HD Satelit

Zilele 1 și 2 ale Jocurilor Olimpice au avut loc sâmbătă, 27, și duminică 28 iulie 2024, dar evenimentele sportive din cadrul Jocurilor au început miercuri, 24 iulie, iar Ceremonia de Deschidere a avut loc pe 26 iulie. 

Platformele Max și discovery+ (disponibile în anumite țări din regiunea EMEA) au generat aproape un miliard de minute de vizionare. Acest volum este de peste șapte ori mai mare decât cel înregistrat în același punct al ediției Tokyo 2020 și reprezintă deja 75% din totalul minutelor vizionate pe durata acelor Jocuri Olimpice. Durata medie de vizionare pe utilizator a crescut cu 63% comparativ cu Tokyo 2020.

Numărul de privitori la streaming a crescut de cinci ori față de aceeași perioadă a ediției anterioare. Lansarea platformei Max a avut un rol cheie în această creștere, contribuind cu 80% la audiența totală de streaming înregistrată până acum. De exemplu, în ziua de sâmbătă, 27 iulie, un număr record de persoane a urmărit Jocurile Olimpice prin intermediul platformelor companiei.

JB Perrette, CEO și Președinte al Global Streaming and Games pentru Warner Bros. Discovery, a comentat succesul remarcabil al Jocurilor, subliniind impactul pozitiv al lansării recente a platformei Max în Europa. Acesta a evidențiat combinația unică de conținut, de la filme la programe de divertisment și evenimente sportive majore, care atrage și menține interesul publicului.

Andrew Georgiou, Președinte și Director Executiv pentru Warner Bros. Discovery U.K & Ireland și WBD Sports Europe, a subliniat modul în care combinația de sport de înaltă calitate și divertisment a reușit să aducă împreună publicul din toată Europa. A menționat și caracteristicile noi disponibile, cum ar fi alertele de medalii de aur, care îmbogățesc experiența utilizatorilor pe Max și discovery+.

Site-urile Eurosport, care oferă gratuit știri și materiale video scurte despre Jocurile Olimpice, au înregistrat, de asemenea, o creștere de 43% în angajamentul utilizatorilor. În plus, audiența medie pentru canalele Eurosport a crescut semnificativ în toate piețele majore, contrar tendinței generale de scădere a utilizării televizorului din ultimii ani (audiența TV în următoarele teritorii: Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Suedia).

Paris 2024 va continua să fie transmis în aproape 50 de țări în 19 limbi prin Max, discovery+ și Eurosport, până la ceremonia de închidere pe 11 august 2024, marcând prima ediție a Jocurilor Olimpice sub egida Warner Bros. Discovery.


Niciun comentariu despre subiectul „Audiențe record în streaming pentru Jocurile Olimpice de la Paris”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile